Ez persze nem jelenti, hogy kudarcot vallott volna eddig a klubnál, hiszen az Európa-ligában a selejtezőkkel együtt például nyolc mérkőzésen hat gól és egy gólpassz a mérlege – viszont ettől függetlenül tény, hogy a bajnokságban hat meccsen (322 perc alatt) még egyszer sem tudott betalálni.

„A Milanhoz szerződés? Amikor az ügynökömet megkeresték, nagyon boldog voltam, nem számítottam rá – mondta az átigazolásával kapcsolatban André Silva. – Rögvest elfogadtam az ajánlatot.”

„Fontos számomra, hogy elkezdjem termelni a gólokat a Serie A-ban, és hogy minél több helyzetem legyen, ugyanakkor biztos vagyok benne, már nem kell sok helyzet ahhoz, hogy megtörjön a jég” – tette hozzá a 22 éves támadó.

André Silva kifejtette, nem hasonlítaná magát senkihez, ő igyekszik saját maga lenni, a korábbi Milan-játékosokat illetően pedig Pippo Inzaghi, Andrij Sevcsenko és Rui Costa játékát kedvelte különösképpen. Továbbá mindegy számára, hogy egyedül csatárként szerepel, vagy egy előretolt ék mögött visszavont szerepkörben, a legfontosabb, hogy játsszon.

André Silvát jelenlegi társairól is faggatták.

„A legviccesebb csapattársam Antonelli. Donnarumma? Jó, de én jobb vagyok. Kedvenc csapatom? A Milan! A San Siro? Különleges hangulata van, amit már a kispadon is érez az ember. A futballon kívül szeretem feltérképezni a várost, ugyanakkor otthon is jól elvagyok egy PlayStationnel”
– mondta.