Milan: Ibrahimovic és Falcao is kiszemelt – sajtóhír

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2017.08.05. 09:10
null
Zlatan Ibrahimovic 2012 után visszatérhet a Milanba? (Fotó: AFP, archív)
A Milannak aligha okoz gondot, hogy a macedón Skendiját kiejtve bejusson az Európa-liga csoportkörébe, az sokkal izgalmasabb kérdés, melyik sztárcsatárral erősíti meg támadósorát Vincenzo Montella csapata. A klub a nyáron majdnem „neymarnyi” pénzt, 189.5 millió eurót költött igazolásokra, ám nem elégszik meg ennyivel, valószínűleg érkezik még egy rutinos góllövő is a jelentősen megerősített együtteshez.

 

Noha nemrégiben Diego Costát is összeboronálták a milánóiakkal, a spanyol válogatott csatárt aligha sikerül megszerezni. Ügyvédje, Ricardo Cardoso megerősítette, a játékos távozni akar a Chelsea-től, ám azt is elárulta, hogy az Atlético Madridhoz akar visszatérni. A probléma csak annyi, hogy a madridiak a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) büntetése miatt januárig nem regisztrálhatnak új futballistát, ezért elképzelhető, hogy addig kölcsönadják a jelenleg is Brazíliában tartózkodó játékost.

Tekintve, hogy jövőre világbajnokságot rendeznek, és szinte már minden csapat elkezdte a felkészülést, neki lenne a legfontosabb, hogy minél hamarabb rendeződjön a sorsa.

Ami a Milant illeti, reálisabbnak tűnik a térdsérüléséből lábadozó Zlatan Ibrahimovic szerződtetése. A svéd futballista ráadásul szabadon igazolható, miután a nyáron lejárt a szerződése a Manchester Unitednél, és szintén előnyt jelent, hogy korábban játszott már a Milanban, sőt a Juventusban és az Internazionaléban is, vagyis nem lenne számára idegen az olasz bajnokság. A hírek szerint a nála négy évvel fiatalabb, de szintén tapasztalt, harmincegy éves Radamel Falcao is a kiszemeltek között van, a kolumbiai csatárnak azonban még egy évig él a szerződése a Monacónál.

„Sok futballistát figyelünk, de nem akarunk elhamarkodni semmit – mondta sejtelmesen Marco Fassone, a Milan ügyvezető igazgatója. – Eddig sem mondtam neveket, és most sem fogok, de azt sem állítom, hogy Ibrahimovic vagy Falcao nincs a jelöltjeink között. Nem akarjuk elkapkodni a döntést, csak egy lehetőségünk van, nem hibázhatunk.”

Bár Costán, Ibrahimovicon és Falcaón kívül Pierre-Emerick Aubameyangot (Dortmund) és Andrea Belottit (Torino) is a kiszemeltek között emlegetik a sajtóban, értük sokkal többet kellene fizetni, és valószínűleg a klubjuk sem engedi el őket.

A Portótól harmincnyolcmillió euróért igazolt, 21 éves André Silva személyében egyébként már igazolt egy klasszikus góllövőt a Milan, és bárki is érkezzen mellé, Carlos Baccának vélhetően mennie kell. Az előző idényben tizenhárom bajnoki gólt szerző kolumbiai csatár a hírek szerint visszatér a Sevillához, de a Marseille és a Valencia is szívesen látná.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik