Milan: Gennaro Gattuso benyújtotta lemondását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.28. 10:04
null
Gennaro Gattuso távozik a Milan kispadjáról (Fotó: AFP)
Bejelentette távozását Gennaro Gattuso, az olasz élvonalbeli AC Milan vezetőedzője, miután csapata az 5. helyen végzett a Serie A legutóbbi kiírásában, így nem indulhat a Bajnokok Ligájában.

 

A 41 esztendős szakember – aki játékosként 1999 és 2012 között a Milan alapembere volt – hétfő este közölte döntését Ivan Gazidisszal, a klub ügyvezető igazgatójával.

„Nem könnyű elhagyni a Milan kispadját, de nem volt más választásom – idézi a La Repubblica Gattusót. Az elmúlt másfél év számomra felbecsülhetetlen emlék marad. Óriási szenvedéllyel dolgoztam, sohasem felejtem el ezt az időszakot. Fáj a búcsú, de alaposan átgondoltam.”

Gattusónak 2021-ig szóló szerződése van a Milannal, ám úgy tudni, a szakember lemond a hátralévő fizetése jelentős részéről (több mint ötmillió euróról – ami több mint másfél milliárd forintnak felelne meg), hogy megkönnyítse a szakítást. „A Milan számomra nem lehet pénz kérdése” – mondta az olasz edző.

A játékosként világbajnok középpályás 2017 novemberében Vincenzo Montellát váltotta a Milan kispadján. Irányításával az együttes 83 tétmérkőzésből negyvenet megnyert, 23-on ikszelt. Az előző idényben a 6., a mostaniban az 5. helyre vezette a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik