Milan: balhé a vezetőségben, kirúgták Bobant – sajtóhír

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.03.07. 09:02
null
Zvonimir Bobant kirúgja a Milan (Fotó: AFP)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Milan menesztette Zvonimir Boban szakmai igazgatót, illetve a nyáron Paolo Maldini sportigazgatónak is távoznia kell – írja a milánói La Gazzetta dello Sport.

 

Ivan Gazidis, a piros-feketék ügyvezető igazgatója az előző héten arról beszélt, hogy semmiféle nézeteltérés sincs a Milan vezetőségében, amire az 51 esztendős Boban később nyilvánosan reagált, s elmondta, hogy igenis ellentétek vannak.

Boban nyíltan kritizálta Gazidist és az Elliott Managementet, miután tudomást szerzett arról, hogy a vezetőség felvette a kapcsolatot Ralf Rangnickkal, erről azonban őt és Paolo Maldinit senki sem tájékoztatta.

Boban elmondta, ez „tiszteletlen, emellett nem is volt elegáns lépés” a vezetőségtől – a szakember hozzátette, hogy ezek után minél előbb szorgalmazni fog egy személyes találkozót a tulajdonosi körrel.

Noha egy hete még arról írt az olasz sajtó, hogy Boban a nyáron inthet búcsút a Milannak, a legfrissebb hírek szerint hétfőn lezajlott egy csúcstalálkozó a felek között, az Elliott Management elfogadhatatlannak találta a horvát szavait, akinek elbocsátását kezdeményezte, és pénteken el is juttatta az erről szóló dokumentumokat a horvát sportvezetőhöz.

A Gazzetta szerint Boban után a nyáron Maldini is távozik.

Az új tulajdonos állítólag arra készül, hogy szakmai ügyekben teljhatalmat ad Rangnicknak, aki a vezetőedzői és a sportigazgatói teendőket is elláthatja a klubnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik