Milan: a piros-feketék elhagyják a San Sirót?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.10. 17:28
null
A Milan játékosai a jövőben új otthonban örülhetnek a góloknak (Fotó: Action Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan és az Internazionale állítólag már eldöntötte, hogy véget vet a közös fedél alatti együttélésnek, és a piros-feketék 2017-től elhagyják a San Sirót.

 

Bár a fekete-kékek az elmúlt években már tervezték, hogy elhagyják a Giuseppe Meazza Stadiont, és sajátot építenek, a legfrissebb jelentések szerint a piros-feketék tettek lépéseket a távozás felé.

A spekulációk szerint a Milan az elmúlt hat hónapban azon dolgozott, hogy egy új stadion terveit hozza létre, a hírek alapján az új pálya a jelenlegitől hat kilométerre lenne észak-nyugati irányban, a milánói vásárkiállítás helyszínén, ott ahol a 2015-ös expót tartják.

A javaslatok előterjesztésének határideje március 13. (a legújabbak szerint 14.), és a tervek szerint egy multifunkcionális sportlétesítmény része lenne az új aréna.

A SportMediaset és az Il Giorno értesülése szerint a Milan a 2015-ös expó után után az ősszel kezdené meg az építkezést, amely a 2016–2017-es szezon során fejeződne be, s valószínű, hogy a csapat csak a rá következő idényben költözhetne be új otthonába.

A Milan és az Inter a hírek szerint megállapodott, hogy véget vetnek a közös stadionhasználatnak, és a Milan várhatóan megerősíti terveit az egy hónap múlva esedékes határidőig.

A fekete-kékek viszont maradnának a San Siróban, amelyet felújítanának. A két milánói óriási az 1947–1948-as szezon óta osztozik a stadionon, amely a 2016-os Bajnokok Ligája döntőjének is otthont adhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik