Milan: a klub fellebbez az UEFA döntése ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.26. 09:51
A Milan labdarúgócsapata hivatalos közleményben adott tájékoztatást arról, hogy csalódott az Európai Labdarúgó-szövetség döntése miatt – mely szerint egy évre kizárhatják a klubot a nemzetközi kupaporondról –, és fellebbez ellene a lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS).

Az UEFA 12 millió euróra büntette a Milant, mivel az olasz klub nem felelt meg a pénzügyi fair play követelményeinek, ráadásul a milánóiaknak 2021. június 30-ig eleget kell tenniük a szervezet támasztotta gazdasági előírásoknak, amelyek kimondják, hogy az egyesületek nem költhetnek többet, mint amennyi a bevételük. Ha ennek nem a Milan a jövőben sem felel meg, akkor egy évre kitiltják a nemzetközi kupaporondról.

Az európai szövetség hasonló okok miatt már kizárta a Milant az Európa-ligából a mostani szezonra, csakhogy a klub sikeresen fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS). A piros-feketék így indulhattak a második számú európai sorozatban, melytől december 13-án búcsúztak, mivel az Olympiakosz vendégeként elszenvedett 3–1-es vereségük azt jelentette, hogy csak harmadikként zártak a csoportjukban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik