Juventus: Ronaldo nagyon élvezi a Sarritól kapott szabadságot

B. J./MTIB. J./MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.21. 17:48
null
Ronaldo szemlátomást élvezi az edzéseket is (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo szerint a Juventus sokat változott, és jobb lett az új vezetőedző, Maurizio Sarri keze alatt, ahogyan a portugál klasszis nyilatkozta: „Fejlődünk, és elégedett vagyok azzal, ahogyan mennek a dolgok a csapatnál.”

 

A 34 éves klasszis ebben az idényben kilenc mérkőzésen öt góllal és egy gólpasszal jeleskedett, a Lokomotiv Moszkva elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt nyilatkozott Sarriról.

„Sarrival megváltoztunk, jobbak lettünk, én például sokkal szabadabb vagyok a pályán, és más poszton is futballozom. Természetesen vannak még hiányosságaink, de jó irányba haladunk. Nagyszerűen dolgoztunk Massimiliano Allegri idején is, de Sarrival előrébb léptünk. Mindig szeretem azt a területet elfoglalni a pályán, ahol a legjobban teljesíthetek, most szabadon változtathatom a helyemet. Hogy mi a célunk az idényben? Megvédeni a bajnoki címünket, és harcolunk azért, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Ezek a céljaink, az egyéni díjak nem számítanak, semmi mondanivalóm sincs az Aranylabdáról. Nem fontos, hogy megnyertem-e vagy sem, ez egyéni elismerés, számomra a fontosabb az, hogy a csapattal eredményes legyek. A hétszázadik gólom is már múlt idő, csak a következő mérkőzés számít. De hát erről beszéltem az előbb, nem az egyéni rekordok a legfontosabbak.”

„A korábbiakkal összehasonlítva mostanában több a helyzetünk, többet birtokoljuk a labdát, és másként is mozgunk a labda nélkül. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan a csapat muzsikál az új mester alatt, mindannyian követjük a tanácsait. Mindig győzni akarok a Juventusszal és a válogatottal is. A kor nem számít nekem, a kor csak egy szám. Addig játszom majd, ameddig képes vagyok úgy teljesíteni, ahogyan elvárom saját magamtól. Nagyon élvezem a futballt a Juventusban a csapattársaimmal, mindannyian nagyon jó játékosok. Paulo Dybala megmutatta, hogy mennyire gólerős, ha lehetőséget kap, és ez történt Gonzalo Higuaínnal is. Nem számít, mi történt korábban, mindannyiunknak készen kell állnia a mérkőzésen!”

Cristiano Ronaldo értékeli Maurizio Sarri munkáját (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo értékeli Maurizio Sarri munkáját (Fotó: AFP)

„Kedvelem az edzőnk stílusát. Sok gólhelyzetet alakítunk ki, magabiztosak vagyunk, és bár szerezhettünk volna az eddigi meccseinken még több gólt is, összességében büszke vagyok arra, amit csinálunk” – fogalmazott Cristiano Ronaldo.

A portugál válogatottal 2016-ban Európa-bajnok támadó a jövő évi Eb selejtezősorozatának legutóbbi körében szerezte meg pályafutása 700. gólját. Az Ukrajnában 2–1-re elveszített találkozó 72. percében büntetőből volt eredményes, a kvalifikációs sorozatban hat mérkőzésen hetedszer talált be.

Ronaldónak a nemzeti csapatban ez volt a 95. gólja, a válogatott gólok örökranglistáján csak az iráni Ali Daei előzi meg 109 találattal. A Sportingban 5, a Manchester Unitedben 118, a Real Madridban 450 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, míg a Juventusban eddig 33-szor volt eredményes. Ronaldo az aktív játékosok közül a legjobb góllövő, megelőzve Lionel Messit (672) és Zlatan Ibrahimovicot (542). Az örökrangsorban öten állnak előtte: az osztrák-csehszlovák Josef Bican (805), a két brazil, Romário (772) és Pelé (767), valamint Puskás Ferenc (746) és a nyugatnémet Gerd Müller (735). Legalábbis azon játékosok lajstromában, akiknek dokumentálták minden egyes tétmérkőzésen minden egyes találatát.

A Juventus a BL-ben két forduló után négy ponttal vezeti a D-csoportot, és kedden 21 órától lép pályára a vendég Lokomotiv Moszkva ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik