Juventus: Ramsey érkezik a nyáron az Arsenaltól – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.11. 20:10
null
Aaron Ramsey 11 év után búcsút int az Arsenalnak, és a Juventushoz igazol (Fotó: AFP)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek: Aaron Ramsey az olasz élvonalbeli Juventus labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását – jelentette be a klub hivatalos honlapján. A négyéves szerződést aláíró walesi középpályás a nyáron érkezik az Arsenaltól.

 

Már a téli átigazolási időszakban is egyre többször lehetett hallani róla, hogy Aaron Ramsey szerződése nyári lejártakor 11 év után elhagyja az Arsenalt, csak az nem volt biztos, hogy hol folytatja pályafutását. A kérők közül a Juventus lett a befutó: az olasz bajnok hétfő este hivatalos honlapján jelentette be, hogy a walesi középpályás négyéves szerződést írt alá a klubbal, és a nyáron csatlakozik a torinóiakhoz.

Ráadásul ha a brit sajtóértesülések igaznak bizonyulnak Ramsey 400 ezres heti fizetéséről, ő lesz a világon a 8. legjobban fizetett labdarúgó, aki napi nagyjából 20 millió forintot kereshet majd, ami havi 583 millió forintot jelent, éves szinten pedig 7.3 milliárdot. Nem mellesleg minden idők legjobban fizetett brit futballistája lehet.



Ramsey Cardiffban nevelkedett, itt debütált a felnőttek között is, majd 2008 júliusában lett az Arsenal játékosa. A Premier League-ben eddig 256 mérkőzésen lépett pályára az „ágyúsok” színeiben, 38 gólt szerzett. Az FA-kupát háromszor, a Szuperkupát (Community Shield) kétszer nyerte meg a londoni csapattal. A nemzetközi színtéren is van tapasztalata: a Bajnokok Ligájában 43 meccsen 8 gól, az Európa-ligában 9 mérkőzésen 5 gól a mérlege.

A 28 éves középpályás 58-szoros walesi válogatott, címeres mezben 14 gólt szerzett, a 2016-os Európa-bajnokságon – amelyen Wales elődöntős volt – bekerült a torna álomcsapatába.

Aaron Ramsey lesz a harmadik walesi futballista John Charles és Ian Rush után, aki a Juventusban szerepel.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik