Juventus: német válogatott védő érkezett – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.30. 18:58
null
Höwedes második profi klubja a Juventus lesz a Schalke után (Fotó: AFP)
A délelőtti sikeres orvosi vizsgálat után aláírta szerződését az olasz élvonalbeli (Serie A) Juventusszal Benedikt Höwedes. A Schalke 04 német válogatott védője kölcsönbe érkezik a jelenleg is zajló szezonra a torinóiakhoz, akiknek opciós joguk lesz őt végleg kivásárolni az idény végén.

 

Höwedes teljes profi karrierjét a Schalkénál töltötte, melynek színeiben közel 250 tétmérkőzésen lépett pályára. A 29 éves védő 2014-ben világbajnok lett a német válogatottal, melynek színeiben eddig 44 alkalommal szerepelt és két gólt szerzett. A gelsenkircheniek csapatkapitánya azonban most a váltás mellett döntött, és a Juventus játékosa lett.

A torinóiak egy évre kölcsönvették Höwedest a Schalkétól, a szezon végén pedig 16 millió euróért végleg szerződtethetik őt.

Heves érzelmeket váltott ki belőlem az átigazolás, de hát mégiscsak egy hatalmas klubhoz kerülök – mondta Höwedes a Juventus televízió-csatornájának. – Beszéltem Sami Khedirával, aki meggyőzött róla, hogy érdemes idejönnöm. Az első napomon süt a nap, ami sokat jelent, nagyszerű napom van. A Juventus a világ öt legnagyobb klubja közé tartozik, részese akarok lenni a sikereinek. A védelem közepén és szélén is bevethető vagyok, jól fejelek és szerelek – ezek az erényeim. Büszke vagyok, hogy itt lehetek, minden tőlem telhetőt megteszek."

A Juventus új szerzeménye a válogatott meccsek miatti szünet után a Chievo elleni hazai bajnokin mutatkozhat be jövő szombaton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik