Juventus: Allegri távozik az idény végén – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.17. 13:13
null
Massimiliano Allegri távozik a nyáron a Juventustól (Fotó: AFP)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus hivatalos közleményben tudatta, hogy a következő idényben már nem Massimiliano Allegri irányítja a torinói együttest.

 

„A 2019–2020-as idényben már nem Massimiliano Allegri ül a Juventus kispadján. Az edző és Andrea Agnelli elnök szombaton 14 órától tart sajtótájékoztatót a média képviselőinek az Allianz Stadionban” – olvasható a klub közleményében.

Allegri 2014-ben Antonio Conte helyét foglalta el a Juventusnál, irányításával a gárda ötször hódította el a bajnoki címet, négyszer az Olasz Kupát, kétszer az olasz Szuperkupát, ugyanakkor a hőn áhított Bajnokok Ligája-siker nem jött össze, hiába jutott el 2015-ben és 2017-ben is a fináléig a csapat. Az utóbbi időben többször is szóba került Allegri lehetséges távozása, igaz, az Ajax elleni BL-búcsú után a szakember azt mondta Andrea Agnelli elnöknek, hogy marad.

Az 51 éves szakember szerződése 2020. június 30-án járt volna le, ezt bontják fel közös megegyezéssel a felek. Ami Allegri jövőjét illeti, az olasz sajtóban a Chelsea-t és a Bayern Münchent emlegetik lehetséges következő állomásként, míg a Juventus kispadjával kapcsolatban érdemes megjegyezni: korábban Conte kijelentette, hatvan százalék az esélye, hogy az olasz élvonalban vállal munkát.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik