Juventus: Marcello Lippire szabnák az új irányítói struktúrát

Vágólapra másolva!
2010.02.09. 16:18
A Tuttosport értesülései szerint Marcello Lippi októberben átveszi a Juventus elnöki posztját, és az ő személyére szabják a torinói klub vezetői struktúráját.

A jelentős nyári játékospiaci befektetések, valamint a gyenge bajnoki és nemzetközi szereplés között feszülő ellentmondás indítja el a változásokat – véli a Juve-ügyekben mindig jól értesült torinói lap.

A pillanatnyilag három pozíciót betöltő Jean-Claude Blanc kettőről hamarosan lemond, és az elnöki posztot átveszi tőle Marcello Lippi, az olasz válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya. Blanc utána következne a rangsorban, kereskedelmi ügyekkel foglalkozó igazgatóként jelentős befolyása maradna.

Lényeges eleme a struktúra átszabásának a futballszakmai stáb erősítése. Ez ügyben az első lépést Roberto Bettega decemberi, szakmai igazgató-helyettesi kinevezése jelentette. Ő azonban egyedül kevés, így Blanc és közé tervezik még egy, a játékospiacot jól ismerő, csapatépítésben járatos szakmai igazgató kinevezését – most ezt a feladatot is Blanc látja el.

E leválasztott posztra is kiszemelték már a jelölteket: a Sampdoriánál nagyszerű munkát végző Beppe Marotta, a Barinál jó érzékkel építkező Giorgio Perinetti vagy a Fiorentina sportigazgatója, Pantaleo Corvino lehet az új szakmai igazgató.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik