Juve: koronavírussal fertőződött az olasz válogatott védő

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.11. 23:25
null
Daniele Rugani elkapta a koronavírust (Fotó: AFP)
Megfertőződött a koronavírussal Daniele Rugani, a Juventus labdarúgócsapatának olasz válogatott védője – adta hírül szerda este a torinói klub a hivatalos honlapján.

 

„Daniele Rugani orvosi tesztje pozitív lett a koronavírusra, de a játékos jelenleg tünetmentes. A Juventus az előírásoknak megfelelően érvénybe léptet minden elkülönítési eljárást, azok esetében is, akik kapcsolatba léptek Ruganival” – olvasható a Juventus közleményében.

JuventusFC on Twitter

Urgent communication. Player tested positive for COVID-19. https://t.co/JdwTzLOjR6



RUGANI VASÁRNAP A TÁRSAIVAL ÜNNEPELTE AZ INTER LEGYŐZÉSÉT

3 punti 2 gol e 1 sorriso in un momento complicato. Noi siamo questi #ForzaJuve #JuveInter

87.3k Likes, 6,572 Comments - Daniele Rugani (@daniruga) on Instagram: "3 punti 2 gol e 1 sorriso in un momento complicato. Noi siamo questi #ForzaJuve #JuveInter"



A 25 éves, hétszeres olasz válogatott védő szerdán még részt vett a Juve edzésén, így előfordulhat, hogy a teljes csapatot és a szakmai stáb tagjait is karanténba helyezik – hat nappal az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója előtt.

A La Repubblica azt boncolgatja, ha Rugani szervezetében már napok óta lappangott a vírus, akkor múlt vasárnap az Inter játékosait és szakmai stábjának tagjait is megfertőzhette, mert bár nem lépett pályára a zárt kapuk mögött rendezett rangadón, kapcsolatba kerülhetett az ellenfél futballistáival.

Sőt, mi több, az Inter hivatalos közleményben jelezte, hogy a labdarúgással kapcsolatos összes tevékenységet – így az első csapat edzéseit is – felfüggesztik az egyesületnél, és megteszik a szükséges lépéséket, hogy megakadályozzák a vírus továbbterjedését.

Inter on Twitter

| ANNOUNCEMENT All competitive activities suspended: the official statement https://t.co/gbtiaEbd93 #FCIM



Rugani az első futballista a Serie A-ban, aki elkapta a koronavírust, amely Olaszországban már több mint 12 ezer embert fertőzött meg. A halálos áldozatok száma 827, csak az elmúlt 24 órában 196-an hunytak el.

Rugani 2015 óta a Juventus játékosa, a jelenlegi idényben minden sorozatot figyelembe véve eddig hét mérkőzésen lépett pályára.

Nem sokkal a Juventus közleménye után, Daniele Rugani a Twitteren üzent követőinek.

„Szeretnék mindenkit, aki aggódik miattam megnyugtatni, jól vagyok. Mindenki tartsa tiszteletben az előírásokat, mert a vírus nem válogat! Legyünk óvatosak magunk és szeretteink miatt”
– írta Rugani.

Daniele Rugani on Twitter

Avrete letto la notizia e per questo ci tengo a tranquillizzare tutti coloro che si stanno preoccupando per me, sto bene. Invito tutti a rispettare le regole, perché questo virus non fa distinzioni! Facciamolo per noi stessi, per i nostri cari e per chi ci circonda. #grazie



A koronavírussal kapcsolatos további híreinketIDE KATTINTVAolvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik