Ha néhány héttel vagy hónappal ezelőtt valaki azt mondja, CR a Juventushoz szerződhet, jó néhány szemöldök megemelkedett volna. Most azonban napról napra erősödik a hír, és egyre biztosabbnak tűnik: a portugál klasszis valóban a Juve futballistája lesz.

A Marca beszámolója szerint talán CR sem gondolta, hogy Torinóba igazol, ám egy nap megcsörrent a telefonja, s a másik oldalon Andrea Agnelli, a Juventus elnöke volt.

A torinóiak első embere elmagyarázta, hogy bár nem tudnak több fizetést adni neki, mint amennyit a Real Madridnál keres, azt megígérheti, ő lesz a csapat legfontosabb játékosa.

A 28. hívásnál CR igent mondott (Fotó: AFP)

Az elején még Ronaldo is kétkedéssel fogadta a telefonhívásokat, ám a hírek szerint Agnelli az utóbbi hetekben összesen 28-szor hívta fel a támadót, és mindegyik alkalommal egyre közelebb kerültek az egyezséghez, ahogy az olaszok elnöke kitartóan felvázolta a terveit.

Szemben azzal, hogy a Real Madridnál Florentino Pérez finoman szólva sem ápol jó kapcsolatot CR-rel.

Olaszországban az a hír terjedt el, hogy július 7-én, azaz szombaton mutathatja be a Juventus Ronaldót, ám ez egyelőre nem tűnik reálisnak, mivel a Real Madrid hivatalos ajánlatot továbbra sem kapott, ráadásul CR jelenleg Görögországban nyaral családjával.

De a spanyolok szerint Ronaldo Agnellinek megígérte, az átigazolási időszak végére garantáltan a Juventus játékosa lesz.