Allegri szerint CR és Ibra mentalitásban nagyon hasonló (Fotó: AFP)

 

Az olasz szakember szerint Cristiano Ronaldo fejben nagyon erős, ezért tud 34 évesen is világklasszis teljesítményt nyújtani hétről-hétre – írja az AS.

„Cristiano hozzáállásban mindenkinél erősebb, akit valaha láttam. Mindennap talál magának kihívásokat, amiket teljesíteni szeretne” – mondta Allegri.

„A szombat reggeli edzésen volt egy meccsünk egymás között, s ő mindenképp nyerni akart. Elmondtam neki, hogy számomra ilyen típusú játékos volt Ibrahimovic a Milannál, mivel az ő fejében is csak a győzelem járt. Ugyanakkor meg kell értenie, hogy nem mindenki rendelkezik ezzel a mentalitással, hiszen a játékosok szeretnek cselezni, sarkazni, élvezni a játékot” – folytatta a Juventus edzője.

„Elmeséltem neki, hogy Ibra rendszeresen kiakadt az edzésen, amikor társai elrontottak egy passzt, neki viszont el kellett fogadnia, hogy nem mindenki lehet olyan tehetséges, mint ő. A csapat többi tagjának szinte lehetetlen elérni azt a szintet, amit Cristiano megüt, így nagy alázatosság kell egy ilyen típusú játékostól, hogy ne nehezítse meg még jobban csapattársai dolgát” – tette hozzá Allegri.

CR első Serie A-s idényében 21 gólt szerzett a Juventusban, s bajnok lett a csapattal.