Juventus: CR és Ibra hasonló típusú játékosok – Allegri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.15. 11:23
null
Allegri szerint CR és Ibra mentalitásban nagyon hasonló (Fotó: AFP)
Massimiliano Allegri, a Juventus edzője szerint Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic mentalitása megegyezik, ezért képesek vezető szerepet betölteni csapataikban.

 

Az olasz szakember szerint Cristiano Ronaldo fejben nagyon erős, ezért tud 34 évesen is világklasszis teljesítményt nyújtani hétről-hétre – írja az AS.

„Cristiano hozzáállásban mindenkinél erősebb, akit valaha láttam. Mindennap talál magának kihívásokat, amiket teljesíteni szeretne” – mondta Allegri.

„A szombat reggeli edzésen volt egy meccsünk egymás között, s ő mindenképp nyerni akart. Elmondtam neki, hogy számomra ilyen típusú játékos volt Ibrahimovic a Milannál, mivel az ő fejében is csak a győzelem járt. Ugyanakkor meg kell értenie, hogy nem mindenki rendelkezik ezzel a mentalitással, hiszen a játékosok szeretnek cselezni, sarkazni, élvezni a játékot” – folytatta a Juventus edzője.

„Elmeséltem neki, hogy Ibra rendszeresen kiakadt az edzésen, amikor társai elrontottak egy passzt, neki viszont el kellett fogadnia, hogy nem mindenki lehet olyan tehetséges, mint ő. A csapat többi tagjának szinte lehetetlen elérni azt a szintet, amit Cristiano megüt, így nagy alázatosság kell egy ilyen típusú játékostól, hogy ne nehezítse meg még jobban csapattársai dolgát” – tette hozzá Allegri.

CR első Serie A-s idényében 21 gólt szerzett a Juventusban, s bajnok lett a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik