Juventus: Cristiano Ronaldo olyat tett, amit 60 éve senki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 09:15
null
Ronaldo John Charlest érte be a Juventusnál (Fotó: AFP)
John Charles volt a legutóbbi, aki az első tíz Juventus-meccsén legalább hét gólt szerzett. Most Cristiano Ronaldo hozott össze hasonló mutatót az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) címvédőjénél, túlszárnyalva Gonzalo Higuaínt, Carlos Tévezt vagy éppen Filippo Inzaghit.

 

Cristiano Ronaldo a hétvégén kétszer is betalált az Empoli kapujába, ezzel – bár nehezen indult torinói pályafutása – 10 bajnoki után már hét gólnál jár a Juventus színeiben. A portugál klasszis előtt legutóbb 61 éve, a Leeds Unitedtól igazolt John Charles volt az utolsó, aki hasonlóan kezdett az olasz klubóriásnál.

A walesi futballista végül 28 gólig jutott bemutatkozó szezonjában, és megnyerte a bajnokságot a Juventusszal. Öt idény alatt 155 mérkőzésen 108 gólig jutott, mielőtt eligazolt volna a torinóiaktól.

Az As beszámolója szerint CR egyetlen találattal előzi meg a Gonzalo Higuaín, Carlos Tévez, Filippo Inzaghi triót, amelynek tagjai mind hat-hat gólig jutottak el az első tíz mérkőzésükön Juventus-játékosként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik