Juve: az első 24 órában ennyi pénz folyt be a CR-mezekből

Vágólapra másolva!
2018.07.13. 18:18
null
Büszke tulajdonosok a CR-mezekkel (Fotó: AFP)
A Cristiano Ronaldo klubváltását követő 24 órában a Juventus ajándékboltjában, az Adidas-üzletekben és a webáruházakban összesen 520 ezer, a portugál klasszis nevével ellátott mez kelt el, ami (jóval) több mint 50 millió eurós bevételt jelent.

 

Az ötszörös aranylabdás átigazolási ügyének végére a hét elején került pont, a Juventus kedden jelentette be a szerződtetését. A torinói klub szerdán már el is kezdte árulni a Cristiano Ronaldo nevével ellátott 7-es számú mezeket, amelyek a várakozásoknak megfelelően óriási népszerűségnek örvendenek a szurkolók körében. A szereléshez a Juve ajándékboltjában 144.9 euróért – átszámítva csaknem 47 ezer forintért – lehet hozzájutni, míg a kereskedelmi ára 104 euró (33 600 forint).

A portugál labdarúgó csapatváltását követő első 24 órában a Juventus hivatalos honlapján a drukkerek 500 ezer CR-mezt igényeltek, míg a klub és mezszállító szponzora, az Adidas boltjaiban szerte a világon összesen 20 ezer szerelést adtak el.

Azt nem tudni, hogy a dresszek az üzletekben pontosan mennyi pénzbe kerültek, de a Juventus kasszájába a legóvatosabb becslések szerint is 54 millió euró folyt be Cristiano Ronaldo mezeinek értékesítéséből – egy nap alatt. Ez az összeg csaknem a fele a CR-ért kifizetett 112 millió eurónak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik