Juventus: Andrea Pirlo lett a klub második csapatának edzője

Vágólapra másolva!
2020.07.30. 16:55
null
Pirlo megkezdi edzői karrierjét (Fotó: AFP)
Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet szerző korábbi kiváló középpályás, Andrea Pirlo lett az olasz harmadosztályban szereplő Juventus U23 vezetőedzője – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

A 41 éves Andrea Pirlo hosszú játékos-pályafutása végén, 2017 októberében az MLS-ben szereplő New York City FC légiósaként jelentette be, hogy az idény végén visszavonul, s öt év után tér vissza a Juvéhoz.

Pirlo 2019-ben kezdte meg az UEFA pro licences edzőképzését, s most edzői karrierje első megbízatását vállalta el az U23-as gárdánál – segítője korábbi bresciai csapattársa, a legutóbb az olasz U18-as válogatottat irányító Roberto Baronio lesz.

A Juventus U23-as együttesének tagja egyébként Raffaele Alcibiade is, aki 2013–2016 között a Honvéd és a Haladás futballistája volt, összesen több mint félszáz NB I-es mérkőzésen lépett pályára. Az idén 30 esztendős védő jelenlétére az U23-asok között az a magyarázat, hogy a „zebrák” második számú csapatának számító alakulat játékosaira nem vonatkoznak korbeli megkötések.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik