Juventus: a Fiorentina kapusa a „zebráknál” folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.23. 17:56
null
Neto a Juventus 25-ös mezével (Fotó: juventus.com)
A Fiorentina labdarúgócsapatát elhagyó Neto a Juventusban folytatja pályafutását. A 26 éves brazil kapus a 25-ös mezben játszik majd új klubjában.

 

Gianluigi Buffon személyében a világ egyik legjobb kapusával, egy legendával kell megküzdenie a csapatba kerülésért, Neto azonban egyelőre nem foglalkozik ezzel.

„A Juventus kapusának érzem magam, nem pedig cserének vagy kezdőnek – kezdte bemutatkozó beszédét Neto. – Nem gondolok a jövőre, csak arra, hogy ettől a pillanattól kezdve hasznos tagja legyek a csapatnak. A Juventus számíthat rám, teljes mértékben készen állok.”

A 26 éves brazil kapus (teljes nevén Norberto Murara Neto) 2011-ben az Atlético Paranaenséből igazolt a Fiorentinába. Kezdetbeli bizonytalankodása, bakijai ellenére Vincenzo Montella vezetőedző bízott benne, az utóbbi években pedig már az olasz liga egyik legjobbjává nőtte ki magát a posztján.

Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, kikerült a lilák kezdőcsapatából, de Ciprian Tatarusanu sérülése után Montella kényszerből újra neki szavazott bizalmat, és Neto igazi profiként remek teljesítményt nyújtott.

„Személyes célom, hogy tovább fejlődjek, folytassam az utam. Miért is ne lehetnék válogatott? Meggyőződésem, hogy a Juventusból ez sikerülhet. Amióta Olaszországba érkeztem, az volt a célom, hogy topcsapatban védhessek, ezért egy percig sem gondolkodtam a Juventus ajánlatán.”

„Az édesapám is kapus volt. Neki köszönhetek mindent, a tőle kapott tanácsoknak és erőnek köszönhetem, hogy itt vagyok. Gigi (Buffon) csodásan fogadott, mint egy profi. Vezéregyéniség akarok lenni, hosszú éveken át” – mondta határozottan Neto, aki a 25-ös mezt kapta meg új klubjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik