Juventus: a Chelsea szélsője egyre közelebb a torinóiakhoz

Vágólapra másolva!
2020.02.14. 06:55
null
Willian búcsúja egyre valószínűbb (Fotó: AFP)
A Calciomercato és a Daily Express arról számolt be, a Juventus hamarosan megállapodhat a Chelsea brazil szélsőjével, Williannal. A 31 éves labdarúgó szerződése az idény végén lejár, Hakim Zijes átigazolásának bejelentésével pedig valószínűtlenné vált a maradása.

 

Arról már korábban is lehetett olvasni, hogy a Juventusnál szívesen látnák a brazil középpályást, ám a Daily Express friss beszámolója szerint az olasz csapat már konkrét ajánlatot is tett Williannak. Mivel a futballista szerződése a nyáron lejár, így már csak vele, illetve a menedzsmentjével kell megegyezni, a Chelsea nem gördíthet akadályt a távozása elé – kivéve persze, ha „megkínálja” egy szinte visszautasíthatatlan hosszabbítási ajánlattal. Néhány héttel ezelőtt egyébként ajánlatot kapott egy egyéves hosszabbítási opcióról, ám ezt Willian visszautasította, mondván, legalább kettő-, de inkább hároméves szerződést szeretne aláírni a Stamford Bridge-en.

Utóbbi azonban valószínűtlen, miután a Chelsea bejelentette az Ajaxtól érkező, marokkói válogatott Hakim Zijes szerződtetését. A 26 éves labdarúgó elsődleges posztját tekintve épp úgy jobbszélső, mint Willian, illetve karmesterként és a másik szélen is megállja a helyét szükség esetén. Londonban a szakértők úgy számolnak, Zijes egyértelműen Willian helyét veszi majd át Frank Lampard keretében – a kérdés csak az, hogy lesz-e egy idénye felvenni a Premier League tempóját, vagy rögvest a mély vízbe kerül a brazil nyári távozásával.

Williant korábban az FC Barcelonával, az Atlético Madriddal és a PSG-vel is kapcsolatba hozták, ám megszerzése remekül illeszkedne a Juventus elmúlt tíz évét jellemző játékospolitikájába: klasszis, a zeniten talán már túljáró, de két-három topligás idényre még biztosan alkalmas játékosok minél olcsóbb szerződtetésébe.

Az Express szerint azonban egy apró bökkenő is akad, ez pedig Maurizio Sarri személye. A lapnál arról írnak, Willian nem annyira jött ki az olasz mesterrel, mikor a Chelsea-nél együtt kellett dolgozniuk, így vannak fenntartásai a torinói lehetőséggel is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik