Juventus: 5 milliós ajánlat az MU-kiszemelt csodagyerekért

2018.07.10. 11:44
null
Erling Braut Haaland hamar felhívta magára a nagy csapatok figyelmét
Norvég médiaértesülés szerint az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus 5 millió eurós ajánlatot tett Erling Braut Haalandért.

 

A 18. születésnapját július 21-én ünneplő támadó nevét érdemes lehet megjegyezni, az U19-es Eb-selejtezők elitkörében Németország ellen két, Skócia ellen három (közte a 91. perces, 5–4-es sikert érő büntetővel) gólt szerzett, így a norvégok kijutottak a jövő hétfőn kezdődő kontinenstornára.

Emellett a Molde felnőttcsapatában is remekel, július 1-jén a listavezető Brann otthonában a Manchester United megfigyelői is a helyszínen látták, hogy Ole Gunnar Solskjaer támadója a 21. percben már négy gólnál járt! A következő fellépésen kicsit lassított, a Vaalerenga ellen csak két gólig és egy gólpasszig jutott…

A név amúgy ismerős lehet az angol labdarúgást az ezredforduló környékén is követőknek, hiszen Alf-Inge Haaland fiáról van szó. Az angol labdarúgás egyik nagy botránya volt, hogy Roy Keane, a Manchester United korábbi középpályása az életrajzi könyvében elismerte, szándékosan, egy korábbi sérelem törlesztése céljából talpalt bele 2001-ben Alf-Inge Haaland, a Manchester City játékosa térdébe. Haaland karrierjének gyakorlatilag véget vetett az incidens (bár a játékos utóbb azt mondta, krónikus térdproblémája így is fennállt), Keane-t előbb három, majd a könyv 2002-es megjelenése után újabb öt meccsről eltiltották.

A norvég TV2 úgy tudja, hogy a termete és stílusa miatt Romelu Lukakuhoz hasonlított támadóért a Juventus 5 millió eurós ajánlatot tett és a klub magabiztos, hogy norvégok el is fogadják ezt.

A hírek szerint Haaland szerződtetése esetén az újonnan megalakult B-csapathoz kerülne első lépésben, amely a következő idényben a Serie C-ben indul.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek