„Már korábban is edzhettem nagyszerű futballistákat, de Cristiano Ronaldo extra szintet képvisel köztük is, ő az a játékos, aki abszolút a világ legjobbja. Szinte minden rekordot megdöntött a labdarúgásban, de bízom abban, hogy segíteni tudok neki még néhány csúcs felállításában” – fogalmazott a portugál klasszissal kapcsolatban a sajtótájékoztatón Sarri.

És nagyon úgy tűnik, az olasz mester nem a levegőbe beszélt, hanem konkrét tervekkel érkezett, melyek közül a legnagyobb, hogy átalakítja Cristiano Ronaldo játékát.

A többek közt a La Stampa, a Corriere della Sera és a Gazzetta dello Sport által is megerősített hír szerint Sarri azt tervezi, hogy klasszikus csatárként, vagy ha úgy alakul, visszavont csatárként, de mindenképp középső támadóként játszatja majd CR-t.

Úgy tűnik, új feladat vár CR-re (Fotó: AFP)

Sarri a görögországi személyes beszélgetés során már meg is győzte erről Ronaldót, méghozzá azzal, hogy szerinte a portugál így képes lehet megdönteni Gonzalo Higuaín rekordját (amit pont Sarrival állított fel a Napolinál), és több mint 38 gólt szerezhet egy idény alatt az olasz élvonalban.

Sokatmondó részlet, hogy az olasz lapok ebben a taktikai húzásban már olyan biztosak, hogy át is keresztelték Ronaldót „CR9-re”, utalva ezzel arra, hogy a 34 éves klasszisra új feladat vár a kapu előtt.