Juventus: ismét történelmet írt Cristiano Ronaldo

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.07.21. 09:09
null
Cristiano Ronaldo és Paulo Dybala vezérletével újabb bajnoki cím felé halad a Juve (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Juventus Cristiano Ronaldo duplájával 2–1-re legyőzte a Laziót. A portugál klasszis hétfő esti két góljával tovább gyarapította rekordjait.

Cristiano Ronaldo előbb tizenegyesből, majd Paulo Dybala önzetlenségének köszönhetően akcióból is bevette a Lazio kapuját a hétfő esti bajnoki mérkőzésen. A portugál klasszis két góljával újabb rekordokat állított fel.

A 35 éves támadó tizenegyesével megszerezte az 50. gólját a Serie A-ban, ezzel ő lett a leggyorsabb, aki átlépte ezt a határt a bajnokság történetében: 61 meccsre volt ehhez szüksége. Korábban Andrij Sevcsenko tartotta ezt a rekordot, neki 68 bajnokira volt szüksége az 50 gólos határ átlépésére.

CR lett továbbá az első játékos, aki legalább 50 gólt szerzett a Premier League-ben (81 gól), a La Ligában (311 gól) és a Serie A-ban (51 gól). Hasonló teljesítményt korábban Edin Dzeko is elért, ám ő a spanyol bajnokság helyett egy másik topligában, a német Bundesligában szerzett ötvennél több gólt.

Cristiano Ronaldo 30 gólt szerzett eddig a Serie A 2019–2020-as idényében, amellyel holtversenyben áll Ciro Immobilével, a Lazio támadójával a góllövőlista élén.

(A hétfői Juventus–Lazio mérkőzés 54. percében CR átvette a vezetést a góllövőlistán, ám a 83. percben Immobile tizenegyesből betalált, így utolérte a Juventus játékosát. Az biztos, hogy a gólkirályi címért folyó versenyfutás jóval kiélezettebb és izgalmasabb, mint a bajnoki aranyéremért vívott csata, hiszen négy fordulóval az idény zárása előtt a Juve nyolcpontos előnnyel vezet a második helyezett Inter előtt – a szerk.).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik