Juve: egy szabály miatt sokan lemaradnak CR bemutatkozásáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.18. 16:21
Mint azt már minden futballrajongó pontosan tudja, Cristiano Ronaldo szombaton, magyar idő szerint 18 órakor pályára lép első bajnoki mérkőzésén új csapatában, a Juventusban. Magyarországon szerencsére nem maradunk le a nagy pillanatról, péntek este ugyanis kiderült, a Digi Sporthoz kerültek a jogok, így látható lesz a televízióban a Chievo elleni találkozó. De nem mindenhol ilyen szerencsések…

Angliában ugyanis van egy törvény, amely szerint szombaton, helyi idő szerint 14.45 és 17.15 között semmilyen futballmeccset nem közvetíthet élőben a televízió. helyi idő szerint 14.45 és 17.15 között semmilyen futballmeccset nem közvetíthet élőben a televízió.

Ezt a szabályt azért találták ki, mert féltek, hogy a futballkedvelők inkább otthon maradnak meccset nézni, minthogy kimenjenek a stadionokba a Premier League-találkozókra.

Egy furcsa szabály miatt sokan lemaradnak Cristiano Ronaldo első perceiről a Juventus bajnokiján (Fotó: AFP)
Egy furcsa szabály miatt sokan lemaradnak Cristiano Ronaldo első perceiről a Juventus bajnokiján (Fotó: AFP)

És mivel a Juventus ottani idő szerint 17 órakor kezd a Chievo ellen, az első 15 percről garantáltan lemaradnak a futballszurkolók Angliában.

Eleven Sports on Twitter

A törvény alól – amely Anglia mellett kizárólag Montenegróban él – nem kivétel Cristiano Ronaldo bemutatkozása sem, ahogy korábban már például el Clásicók kezdetét sem közvetíthették Angliában, annak ellenére, hogy a csatornák rengeteg pénzt fizetnek a jogokért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik