Juve: CR átigazolási díja miatt sztrájkba lépnek az autógyár dolgozói

Vágólapra másolva!
2018.07.11. 18:24
null
Cristiano Ronaldo átigazolása nem nyerte el mindenki tetszését (Fotó: AFP)
Felháborodtak a Fiat autógyártó cég alkalmazottjai, amiért az olasz élvonalbeli Juventus 112 millió euróért, valamint évi 30 millió eurós fizetésért szerződtette Cristiano Ronaldót, a Real Madrid ötszörös aranylabdás labdarúgóját.

 

A Fiat cég 29.1 százaléka az Agnelli családé, amely egyben a Juventus többségi tulajdonosa. A CR-üzlet részeként többször lehetett hallani arról, hogy a Fiatnak kulcsszerepe lesz a 33 éves portugál világsztár finanszírozásában.

Az Unione Sindacale de Base olasz szakszervezet szerdán közleményt adott ki, melyben jelezte, a Fiat dolgozói sztrájkkal tiltakoznak a Ronaldo átigazolásával járó kiadott pénzösszegek ellen:

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy amíg az FCA és a CNHI évek óta óriási gazdasági lemondásokat követel meg alkalmazottjaitól, addig több százmillió eurót költ egy labdarúgó megvásárlására. Közölték velünk, nehéz időszakot élünk, türelmesnek kell lennünk. Amíg mi, dolgozók meghúzzuk a nadrágszíjat, addig a cég rengeteg pénzt fektet egyetlen emberbe.

Ez rendben van?

Normális, hogy egyetlen személy több milliót keres, míg több ezer család a hónap közepéig sem tudja kihúzni?

Mind ugyanattól a vezetőségtől függünk, de ez a mérhetetlen egyenlőtlenség nem tolerálható. A Fiat munkásai legalább három generációt tettek gazdaggá, cserébe mindig szenvedés volt a jutalmuk. A vezetőségnek gépjárművekbe kellene fektetnie, ami biztosítja ezrek jövőjét, ahelyett, hogy egyetlen embert gazdaggá tesz.

A fenti okok miatt az USB tagjai sztrájkot hirdetnek július 15. és 17. között.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik