Játékossors: az FTC BL-álmainak végzetét Milánóba várják orvosira

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.17. 11:14
null
Dani Olmo Sigér Dáviddal küzd a labdáért (Fotó: Szabó Miklós)
Ugyan a Barcelonával és a Chelsea-vel is szóba hozták, a Sportske novosti értesülései szerint szombaton az AC Milan játékosa lehet Dani Olmo. Annyi biztosnak tűnik, a cseh Slovácko elleni edzőmérkőzésen nem lesz ott a Dinamo Zagreb keretében. 


A horvát lap szerint az AC Milan megelőzve a többi kérőt mindenben megegyezett a zágrábi klubbal Olmo átigazolásáról. Aki már a hétvégén Milánóba szerződhet. Az olasz klub több részletben, mintegy 30 millió eurót utalhat majd a Dinamo számlájára. Az alapár 20 millió, a különféle bónuszok erre az összegre jönnek.

December végén számoltunk be róla, hogy a Barcelona vezetői formálisan is megkeresték a horvát együttest, hogy Olmo átigazolásáról tárgyaljanak. Akkor 35 millió eurós vételárról lehetett hallani, illetve arról, hogy a spanyol válogatott labdarúgó 2020 nyarán hagyná el Zágrábot. A Barcelonában nevelkedő futballista akkor úgy nyilatkozott, készen áll karrierje következő fázisába lépni.

„Az előző nyár ideális időpont lett volna a következő lépés megtételéhez – mondta Olmo a Jugones című tévéműsorban. – Végül nem történt meg, de nem is bántam, mert a Bajnokok Ligájában akartam játszani, ez pedig megadatott a Dinamóval. Most viszont úgy érzem, lejárt az időm a csapatnál. Meg kell tennem a következő lépést a karrieremben, hogy még tovább tudjak fejlődni.”

Olmo 2015-ben került a Dinamo Zagrebhez a Barcelonától egy csereüzlet keretein belül. Azóta a zágrábiak húzóembere lett, augusztusban betalált többek között a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn is, a csoportkörben pedig emlékezetes gólt szerzett a Manchester City ellen. Novemberben bemutatkozhatott a spanyol válogatottban is Málta ellen, a 7–0-ra megnyert találkozón ő maga is eredményes volt.

Hírbe hozták többek között az Ajaxszal, a Tottenhammel, a Manchester Uniteddal és az Atlético Madriddal, de a jelek szerint más lehet a befutó.

A 21 éves szélső piaci értékét 40 millió euróra becsülik.

A spanyol labdarúgó a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtező mindkét mérkőzésén pályára lépett és gólt is szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik