López itt még a Vasco mezében, de azóta már újra Olaszországban (Fotó: AFP)

 

Az akkor 20 éves Maxi Lópezt 2005 januárjában 6.2 millió euróért szerződtette le a Barcelona, hogy a sérült Henrik Larssont pótolja. Noha első mérkőzésén az első lövésével egyenlített a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntőben, s a következő idény végén BL-t nyert a katalánokkal, később nem futotta be azt a pályaívet, amit jósoltak neki.

A Barcelonában a második idényében is csak egy gólt szerzett, s később megfordult a Mallorcánál, az azóta jobblétre szenderült FK Moszkva csapatánál, majd a Gremiónál, a Cataniánál, a Milannál, a Sampdoriánál, a Chievónál, a Torinónál, aztán az Udinesénél eltöltött időszakot követően tavaly nyáron Brazíliába igazolt, a Vasco da Gamához.

Némi meglepetésre idén nyáron újra Európát választotta, s visszatért Olaszországba: egy évre szóló szerződést kötött a Serie B-ben szereplő Crotonéval.

A 35 éves Maxi López a folytonos klubváltásai mellett leginkább arról lehet emlékezetes, hogy feleségével, Wanda Narával a kapcsolata hatévnyi házasság és három gyerek után véget ért, nem sokkal később pedig a hölgy már az Inter csatárával vigasztalódott, akinek azóta ügynöke is. A szerelmi háromszög szereplői időről időre újabb részletekkel állnak a média képviselői elé a nem túl rózsás viszonyukról.