Inter: Veszítettünk az önbizalmunkból – Spalletti

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.12.28. 14:25
A hullámvölgyben lévő Internazionale csapatára újabb rangadó vár, hiszen szombaton a Laziót fogadja az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában, miközben Luciano Spalletti vezetőedző szerint kisebb önbizalommal játszanak, mint korábban.

A milánói fekete-kékek december elején még veretlenül vezették a Serie A tabelláját, azóta viszont három mérkőzésen csak egy pontot szereztek, ráadásul szerda este az Olasz Kupából is kiestek, mivel hosszabbítást követően 1–0-ra kikaptak a városi rivális AC Milantól a negyeddöntőben.

„Veszítettünk az önbizalmunkból, kevesebb meggyőződéssel játszunk" – ismerte el Luciano Spalletti. Az Inter edzője úgy látja, játékosai arra számítanak, hogy valaki megoldja helyettük a problémákat.

A nyáron érkezett szakvezető ehelyett azt tanácsolta minden futballistájának szerdai nyilatkozatában, hogy vonuljon el egy csendes sarokba, és ismerje fel, hogy többet kell tennie a sikerekért.

„Fizikai értelemben és minőségben is rendben vagyunk, minden ellenfelünket le tudjuk győzni, de a képességeinket fel kell ismernünk, és azokat minden alkalommal használnunk" – magyarázta.

Spalletti hangsúlyozta, nagyon nehéz a dolguk, ha csapatként, illetve egyénileg nem a legjobb tudásuk szerint teljesítenek, ráadásul hiányzóik is vannak.

„Rossz a hangulat, de holnap visszatérünk a pályára, és ismét csapatként küzdünk" – fogadkozott szerda este Antonio Candreva, az Inter válogatott középpályása. Csapata már csak harmadik a tabellán, öt ponttal lemaradva a listavezető Napoli mögött.

A milánóiak szombati ellenfele, a Lazio az idény egyik kellemes meglepetésének számít Olaszországban. Simone Inzaghi vezetőedző a Fiorentina elleni keddi kupameccs után hangsúlyozta, továbbra is versenyben vannak mindhárom fronton, hiszen az Európa-ligában is szerepelnek.

„Nagyon elfoglalt időszak számunkra a mostani, de nagyon boldogok vagyunk, mert ezt akartuk. Szeretnénk a folytatásban is mindhárom sorozatban talpon maradni" – nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik