Inter: nem maradt következmények nélkül a szurkolók rasszizmusa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.27. 16:44
null
Két fordulóra bezárják az Inter stadionját (Fotó: AFP)
Két meccsre bezárják az Internazionale stadionját, egy továbbin pedig nem foglalhatja el a helyét a kapu mögötti szurkolótábor – határozott az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC), miután a milánói drukkerek a Napoli elleni mérkőzést csaknem végig huhogták és rasszista énekekkel provokálták a vendégek védőjét, Kalidou Koulibalyt.

Az Inter által 1–0-ra megnyert rangadó81. percében sárgult be Koulibaly, majd miután a játékvezetőt gúnyosan megtapsolta, kapott még egy sárgát, így kiállították. A szenegáli válogatott futballista később bocsánatot kért a társaitól, de elárulta, nagyon nehezére esett koncentrálni a milánói szurkolók miatt.

„Sajnálom a vereséget és mindenekelőtt azt, hogy idő előtt magukra hagytam a testvéreimet. A bőröm színére viszont büszke vagyok. Büszkén vagyok szenegáli, francia és nápolyi, vagyis ember.”

„Koulibaly minden bizonnyal ingerlékennyé vált, miután a szurkolók állandóan huhogtak neki és majomhangokat adtak ki. Egyébként egy nyugodt és profi játékos. A találkozó folyamán háromszor is jeleztük a játékvezetőnek, mi történik, és kértük, tegyen valamit, de nem történt semmi" – fakadt ki a Napoli mestere, Carlo Ancelotti, aki a hírek szerint azon is elgondolkozott, hogy öltözőbe parancsolja a játékosait a mérkőzés közben.

A történtekre egy napon belül reagált az olasz szövetség, amely két zárt kapus találkozóval sújtotta az Intert, további egy bajnokira lezárva a Curva Nordot, amely a helyi ultrák szektora.

A meccs előtt és után a két tábor több helyen is összecsapott, összesen öten kerültek kórházba, hárman kisebb sérülésekkel, egy embert megkéseltek, egy Inter-drukkert pedig egy Napoli-szurkolókat szállító busz ütött el – utóbbi a milánói rendőrség közleménye szerint reggelre belehalt sérüléseibe.

A rendőrség a történtek miatt arra tett javaslatot a szövetségnek, hogy egészen a szezon végéig zárja be a Giuseppe Meazza Stadion ultraszektorát – írja a Football Italia, amely szerint kompromisszumként született a végső ítélet.

„Mindaz, ami Milánóban történt, nem tolerálható tovább, a futball az igazi szurkolókról kell szóljon, mindazokat ki kell zárni a létesítményekből, akik a szerdaihoz hasonló körülményeket teremtenek" – fogalmazott a FIGC hivatalos honlapjának a szövetség elnöke, aki a fegyelmi tárgyalás előtt még azt sem tartotta kizárhatónak, hogy felfüggesztik az olasz bajnokság küzdelmeit.

Utóbbi lépésre végül nem került sor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik