Internazionale: furcsa okból válhatnak meg Perisictől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.24. 18:42
Egyre valószínűbb Ivan Perisic Intertől való távozása, és bár az új kínai tulajdonos révén hatalmas összeget költhet a klub a nyáron új játékosok igazolására, mégis anyagi vonzata lehet annak, hogy kénytelenek megválni Perisictől.

A FIFA a pénzügyi fair play szabályaival szeretne gátat szabni a klubok féktelen költekezésének, valamint nagyobb esélyt szeretne adni a kevésbé tehetős, kisebb kluboknak. Ez többek között azt jelenti, hogy a klubok ne költsenek többet a labdarúgással kapcsolatos tevékenységeikből származó bevételeiknél. Mivel azonban az Inter több mint 130 millió fontot költhet el a nyári átigazolási időszakban, kénytelen megválni egyik kulcsjátékosától, hogy az érte kapott összeggel csökkentse az igazolásokra fordítandó kiadásait.

Olasz lapértesülések szerint a klub színeiben 2015-től játszó Ivan Perisicet „választották ki” a távozó szerepére, aki mellesleg a legtöbbet keresi a klub játékosai közül. A horvát támadót a Manchester United, a Chelsea és a PSG is szívesen fogadná, ehhez azonban előreláthatólag legalább 30 millió fontot kell fizetniük.

Az Inter annak ellenére „áldozhatja fel” Perisicet, hogy erős szezont tudhat maga mögött: egy fordulóval a bajnokság vége előtt tíz gólt szerzett a milánói klub színeiben, nála csak Mauro Icardi jegyzett többet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik