Három perc alatt fordított a Fiorentina

Vágólapra másolva!
2010.01.14. 18:22
A Chievo a 75. percig vezetésre állt a Fiorentina otthonában a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, ám a firenzeiek Adrian Mutu és Khouma Babacar góljával fordítottak, és 3–2-es győzelmükkel bejutottak a legjobb nyolc közé. Ugyanígy tett az Udinese és a Lazio is. Előbbi a harmadosztályú Lumezzanét, míg a címvédő rómaiak a Palermót verték meg hazai környezetben 2–0-ra.
Adrian Mutu a nyolc közé lőtte a Fiorentinát (Fotó: Action Images, archív)
Adrian Mutu a nyolc közé lőtte a Fiorentinát (Fotó: Action Images, archív)

Korántsem a legerősebb összeállításában fogadta a Fiorentina a Chievót, és sokáig úgy tűnt, a vendégek élnek is az ebből adódó lehetőséggel.

Az uruguayi Pablo Granoche már a 7. percben kihasználta Per Kröldrup és a Sébastien Frey helyett védő Vlada Avramov együttes szerencsétlenkedését, és bár a 35. percben Adrian Mutu egalizált, nem sokkal ezután Simone Bentivoglio fejesével ismét a vendégek jutottak vezetéshez.

A második félidőben rákapcsolt a Fiorentina, de a Chievo az utolsó negyedóráig tartani tudta előnyét. Ekkor azonban percek alatt megfordította a találkozót a firenzei csapat. Előbb a 16 éves szenegáli csatár, Khouma Babacar ért bele egy szabadrúgásba úgy, hogy a lábáról a jobb alsó sarokba pattant a labda, majd Mutu remek egyéni megmozdulás után megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját is.

A Fiorentina a negyeddöntőben a címvédő Lazióval találkozik, amely a Palermót gyűrte le a Stadio Olimpicóban.

Rómában mindkét csapat számos helyzetet alakított ki, betalálnia azonban csak a Laziónak sikerült. A bátran lövöldöző Alekszandar Kolarov törte meg a gólcsendet, amikor az 57. percben az elé pattanó labdát dropból a bal alsó sarokba küldte.

Fabrizio Miccoli a 66. percben közel került az egyenlítéshez, ám Stefan Radu a gólvonalon menteni tudott. Nyolc perccel később Sergio Floccari már több sikerrel járt, a Mauro Zárate remek labdájával kilépő csatár higgadtan helyezett Salvatore Sirigu kapujába, beállítva a 2–0-s végeredményt.

A harmadik csütörtöki mérkőzésen az Udinese nem botlott a harmadosztályú Lumezzanével szemben, így készülhet a Milan elleni negyeddöntőre.

OLASZ KUPA 
NYOLCADDÖNTŐ
Udinese–Lumezzane 2–0 (Lodi 45. – tizenegyes, Corradi 61.) 

Lazio–Palermo 2–0 (Kolarov 57., Floccari 74.)

Fiorentina–Chievo 3–2 (Mutu 35., 77., Babacar 75., ill. Granoche 7., Bentivoglio 38.)
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Milan–Novara 2–1 (Inzaghi 12., Flamini 81., ill. González 46.)
Roma–Triestina 3–1 (Brighi 45., Vucsinics 60., Júlio Baptista 80., ill. Della Rocca 5. –11-esből)
Internazionale–Livorno 1–0 (Sneijder 60.)
Genoa–Catania 1–2 (Rossi 56., ill. Plasmati 5., 8.)
Juventus–Napoli 3–0 (Diego 24., Del Piero 77., 82. – a másodikat tizenegyesből)
 
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Fiorentina–Lazio
Internazionale–Juventus
Milan–Udinese
Catania–Roma
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik