Fradi-segítség, új szponzor, BL-menetelés: nagyban játszhat az Atalanta

Vágólapra másolva!
2020.08.30. 10:29
null
Atalanta: optimistán a jövő felé (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. Az ötödik hetet szokásainknak megfelelően Angliában kezdtük, Olaszországban folytatjuk, és a véletlenek különös játéka miatt az Atalanta ügyeiben is felbukkan a Ferencváros!

 

Többször is leborultunk már ezeken a hasábokon az ATALANTA átigazolási és játékosnevelési politikája előtt, erről legbővebben EBBEN a cikkben írtunk.

Azóta megvették opciósan a Chelsea-től a horvát középső középpályást, Mario Pasalicot (már tízmillióval többet ér), és bődületesen nagy összeget, hétmillió eurót adtak a Juventusnak a Transfermarkt szerint csak félmillió eurót érő középpályásért, Simone Muratoréért. Tegyük gyorsan hozzá, júniusban még csak 125 ezer eurót ért az olasz játékos, egy ilyen transzfer után sokan őrültnek néznék a vevőt, de a bergamóiakat ismerve most a többi klub megfigyelői kaptak levelet a főnökségtől, hogy ők miért nem látták azt a hatalmas potenciált Muratorében, amit az Atalanta igen. És a Juventus nem, tegyük hozzá, no meg azt, hogy a torinóiak gyakorlatilag beszámították őt Dejan Kulusevski 35 millió eurós vételárába. A most húszéves Kulusevskit 165 ezer euróért vette az Atalanta, ebben az idényben ő lett a Serie A legjobb fiatalja!

A Serie A legtöbbet futó játékosai (a meccs/km átlagában) (Transfermarkt)
A Serie A legtöbbet futó játékosai (a meccs/km átlagában) (Transfermarkt)


Elengedték az olasz U20-as válogatott csapatkapitányát, a középső középpályás Andrea Colpanit Silvio Berlusconi Monzájához két évre, az albán válogatott kapus, Etrit Berisha opciósan a SPAL-é lett, ez a csapat hárommillió euróért megkapta a 29 éves középpályást, Marco D'Alessandrót is, szintén kölcsön után. Első blikkre olcsóra szabták az olasz válogatott középső védő, Gianluca Mancini 12 milliós vételi opcióját a hárommilliós kölcsöndíj után, de jöhet még nyolcmilliónyi bónusz, plusz biztos a következő transzferdíj tíz százaléka.

Nem meglepő módon kelendőek a bergamói sztárok: Timothy Castagne a PSG-nél, a Herthánál és a Leicester Citynél, a német Robin Gosens a Borussia Mönchengladbachnál, a Chelsea-nél, a Juventusnál és az Internél vetődött fel húsz-negyvenmilliós erősítésként (remek idényt zárt, 18 kanadai ponttal!), és kapós a német U20-as válogatott balbekk, a kölcsönbe opciósan ötmillió euróért elvihető Lennart Czyborra (Cagliari?), a gambiai támadó, Ebrima Colley (Genoa?, Anderlecht?, Parma?), a kapus Marco Sportiello (Torino?) és Duván Zapata (Juventus?) is. Utóbbiért egy külföldi csapat már ajánlott ötvenmillió eurót, de ezt nem fogadta el az Atalanta, a nagy Gianluca Di Marzio szerint legalább hatvanmilliós ajánlattal kell előállnia a torinóiaknak. Távozni szeretne Hans Hateboer is, ezt leginkább onnan lehet tudni, hogy maga a holland válogatott védő mondta, a Juventus, a Milan és a Nápoly tudná kifizetni a 25 milliós árát. Sőt a Calciomercato szerint a Juventus szóban már meg is egyezett az Atalantával az átigazolásról!

Szintén holland Marten De Roon, a védekező középpályást kiszemelte magának a Barcelona új mestere, Ronald Koeman.

 

Lenne így pénz a chelsea-s Michy Batshuayira, aki egyre inkább lefelé tart a lejtőn, de Bergamóban ő is újjászülethet, harmadannyiba sem kerülne, mint Zapata. Ennyiért adná el az FC Bruges a nigériai Emmanuel Dennist, de annyit senki sem ad érte a kérői közül, mert legutóbb rossz idényt zárt, az ismeretlenebb kiszemelt a görög Taksziarhisz Funtasz, akiért ötmilliót óhajt a Rapid Wien, például a Sampdoriától és a Bolognától. Másodjára már 20 milliót kínált az Atalanta az Udinesének a középcsatár Kevin Lasagnáért, de egyelőre nem kapkod az eladó a négyszeres válogatott ék eladásával (de 25 millió eurót kért, 4-5 milliós bónusszal).

A középpályára a megfigyelők jelöltje Orel Mangala (VfB Stuttgart, őt el is adnák a németek, ezt már bejelentették), húszmillióért megkapható Marko Grujics (Liverpool), Angelo Fulgini (Angers), miközben a barcelonai Marc Roca aláírásáért sorban állók közül kiálltak már az olaszok. A támadósorba érkezhet a szélső Taison és Manor Szolomon (Sahtar), a védelembe a török, de német útlevéllel is bíró Okan Turp (Fenerbahce), Rick Karsdorp (Roma), Tomás Tavares (Benfica) vagy Abdülkadir Ömür (Trabzonspor) – utóbbiért a Milan húszmillió eurót ígért, két részletben fizetve, tízszázalékos részesedéssel a következő transzferdíjból, a törökök azonban 25 milliót követelnek.

A nagyjából 15 millióért és némi bónuszért árult argentin Marcos Senesi (Feyenoord) és honfitársa, a juventusos Cristian Romero is célpont, utóbbi ügyében játékoscsere is előfordulhat.

Jérémie Boga ára már túl magas a La Deának, a szélsőért 40 milliót kellene fizetni (a Nápoly legutóbbi ajánlata 30 millió plusz Adam Unasz), nála még a marseille-i Florian Thauvin is jóval olcsóbb (egészen pontosan feleennyi, de ő egyesek szerint évi négymilliós nettó bért kér). A Juventus-nevelés Alessandro Tripaldelli pláne gazdaságosabb vétel, 1.5 milliós ára miatt a Bologna, a Cagliari, a Torino, a Parma és az Osasuna is vinné, venné. Tízmillió eurós transzferdíj, nettó 2.5 milliós eurós bér négy évre, ennyibe kerülne Alessandro Florenzi, tízmillión felüli mulatság a húszéves francia védő, a Milan révén is monitorozott Mohamed Simakan (Racing Strasbourg). Mellette két igen rutinos torinói bekkel is tárgyalt az Atalanta: az egyik a Mino Raiola „ügykezelte” Armando Izzo (28 esztendős), a másik a jókötésű Cristian Ansaldi (nemsokára 34, de már hosszabbított jelenlegi csapatával, és egy másik kiszemelt, a koszovói Mërgim Vojvoda is a Torinót választotta, noha szóban már megegyezett a bergamóiakkal).

Nem tinédzserek, de az Atalantából csak egy játékos került be a Bajnokok Ligája álomcsapatába: a 32 esztendős Alejandro „Papu” Gómez. Sőt, a Football Italia szerint ő lett a Serie A előző idényének legjobbja! Ha már BL: a Ferencváros skóciai győzelmének köszönhetően az automatikusan csoportkörbe jutó bergamóiak a negyedik kalapból átugrottak a harmadikba. Sokkal bátrabban tervezhetnek tehát, főleg úgy, hogy az új főszponzoruk 40 millió eurót ad a klubnak! Ennek egy részét a stadionra költik, amely a város újjászületését jelképezi majd a koronavírus okozta sokkból.

És beesett még 57 millió euró a BL-es tévéjogok után...

 

Érkezett az orosz karmester, az egy korábbi megállapodás szerint 14.5 millióért vihető Alekszej Mirancsuk (az értéke sokkal nagyobb), őt a Milan orra elől sikerült megszerezni, de mint írtuk, sok topklubnál szóba került ezen a nyáron a fenti opciója miatt. Mivel éppen sérült, az orvosi vizsgálatokra később került sor, öt évre ír alá, évi kétmillió euró nettóért, a Lokomotiv Moszkva kap némi százalékot a következő vételárból. Alekszej ikertestvére, Anton maradt Moszkvában.

Erre a posztra a másik jelölt a Dinamo Kijev U20-as világbajnok karmestere, a 15 millió euróért mozdítható Vladiszlav Szupriaha volt, olasz lapok szerint Ruszlan Malinovszkij játékjogára kikerült az „Eladó!” címke, és egy szám: 30 millió euró.

Érdekes Giacomo Bonaventura helyzete, aki korábban igen közel állt ahhoz, hogy visszatérjen, de a legújabb hírek szerint már a Lazio a legesélyesebb a középpályás aláírására. A nagy kavarás csöppet sem független attól, hogy Bonaventura ügynöke egy bizonyos Mino Raiola. Visszatér ellenben a 23 esztendős Matteo Pessina kölcsönből, félmillió euróért: igen, ennyit fizet a saját játékosáért a Nerazzurri, ugyanis a Hellas Veronának volt egy 4.5 milliós vételi opciója, az Atalantának pedig egy ötmillió eurós visszavételi opciója. De így is nagyon jól jártak a bergamóiak: Pessina kölcsönben befutott, megtízszerezte értékét, a Milan most tízmillióért venné vissza (1.65 millióért adta el, de ötvenszázalékos továbbadási jutalékkal). Szélsőkiszemelt még az argentin Pedro De La Vega (Lanús).

Az Inter nem adta el fiatal ékét, Sebastiano Espositót, de a hírek szerint nagyon szeretne a La Deához csatlakozni és kibontakozni Mattia Perin, a Juventus cserekapusa, az előző hónapban a Juve az ő játékjogát és 30 millió eurót kínált fel Zapatáért. Perin ára a sportigazgatója szerint harmincmillió euró, és az Atalanta vevő lenne ugyebár a középső védő Cristian Romeróra is.

Mattia Caldarát 15 millióért megvehetik a Milantól, ellenben Roger Ibánez maradt még egy évre az AS Románál, nyolcmilliós opcióval, hárommilliós bónusszal és tízszázalékos továbbadási jutalékkal. Csak tizennyolc éves a Barcelona B szélsője, az etióp, de spanyol útlevéllel is rendelkezőAnwar Mediero, akiért most csak 250 ezer eurót kell fizetni, plusz egy nagyobb summát, ha bemutatkozik a profik között tétmérkőzésen.

Érdekes: átlagos Serie A-s béreket fizetnek

 

Ne feledkezzünk el a Parmánál kölcsönben lévő dán szélsőről, Andreas Corneliusról sem, aki az előző idényben 26 bajnokin 12 gólt lőtt, őt jövőre 7.5 millióért elopciózhatja a középcsapat. A Parma eladná őt azonnal 25 millióért, de ilyen ajánlatot nem kapott, a Wolfsburgé is jelentősen elmaradt ettől, Olaszországból több, de maximum csak tízmilliós ajánlat érkezett érte, Angliából egy 18+2 milliós. Nagy meglepetés lenne, ha az Atalanta nem kötött volna ki rá is valamiféle visszavételi lehetőséget, ha pedig nem így történt: a legjobbak is hibáznak néha.

Visszatér egy sereg kölcsönjátékos: a svájci középpályás, Nicolas Haas, az ecuadori szélső, Bryan Cabezas, a két „örök tehetség”, a középpályás Luca Valzania és a csatár, Gaetano Monachello; valamint az olasz U21-es válogatott különítmény, azaz a középső védő Marco Varnier, Davide Bettella duó, a középcsatár Marco Tumminello (őt idén 15 millióért vehetné vissza a Roma, erre biztosan nem kerül sor), a középső középpályás Filippo Melegoni, Marco Carraro páros, a szélső Christian Capone és a kapus Marco Carnesecchi, azaz ha valamitől nem kell félnie a klubnak, az az, hogy a közeljövőben kifogyna a jövendő csillagokból.

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ATALANTA
ÉRKEZETT:
Mario Pasalic (Chelsea, kölcsön után végleg, 15 000 000 euró), Alekszej Mirancsuk (Lokomotiv Moszkva, 14 500 000), Simone Muratore (Juventus U23, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Christian Capone (Perugia), Nicolas Haas (Frosinone), Davide Bettella (Pescara), Marco Varnier (Pisa), Marco Tumminello (Pescara), Federico Mattiello (Cagliari), Filippo Melegoni (Pescara), Enrico Delprato (Livorno), Matteo Pessina (Hellas Verona), Luca Valzania (Cremonese), Luca Vido (Pisa), Marco Carraro (Perugia), Arkadiusz Reca (SPAL), Marco Carnesecchi (Trapani), Fabio Eguelfi (Feralpisalo), Andrea Colpani (Trapani)
TÁVOZOTT: Gianluca Mancini (kölcsön után végleg, 13 000 000 euró), Etrit Berisha (SPAL, kölcsön után végleg, 3 500 000), Marco D'Alessandro (SPAL, kv., 3 000 000)
Kölcsönbe: Andrea Colpani (Monza)
Kölcsönből vissza: Adrien Tameze (Nice)

BENEVENTO
ÉRKEZETT:
Federico Barba (Chievo, kölcsön után végleg), Kamil Glik (Monaco, 3 000 000), Artur Ionita (Cagliari, 1 000 000), Daam Foulon (Waasland-Beveren, 500 000)
Kölcsönből vissza: Samuel Armenteros (Crotone), Gianluca Di Chiara (Perugia), Pietro Iemmello (Perugia)
TÁVOZOTT: Massimo Coda (Lecce, ingyen), Gianluca Di Chiara (Perugia, 500 000), Samuel Armenteros (szerződése lejárt)

BOLOGNA
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Kingsley Michael (Cremonese), Mattia Destro (Genoa), Nehuén Paz (Lecce), Emanuel Vignato (Chievo), César Falletti (Club Tijuana), Diego Falcinelli (Perugia), Godfred Donsah (Cercle Bruges), Arturo Calabresi (Amiens)
TÁVOZOTT: Ladislav Krejcí (Sparta Praha, ingyen), Lirim Kastrati (Újpest, i.), Mattia Destro (szerződése lejárt)

CAGLIARI

ÉRKEZETT: Marko Rog (Napoli, kölcsön után végleg, 13 000 000), Giovanni Simeone (Fiorentina, kv., 15 000 000)
Kölcsönbe: Razvan Marin (Ajax)

Kölcsönből vissza: Filippo Romagna (Sassuolo), Filip Bradaric (Celta Vigo), Alberto Cerri (SPAL), Guglielmo Vicario (Perugia), Kiril Deszpodov (Sturm Graz), Alessandro Deiola (Lecce), Marko Pajac (Genoa), Senna Miangue (Standard Liege), Diego Farias (Lecce)
TÁVOZOTT: Nicolo Barella (Inter, kv., 25 000 000), Lucas Castro (SPAL, kv., 3 000 000), Fabrizio Cacciatore (szerződése lejárt), Luca Cigarini (szl.), Valter Birsa (szl.), Rafael (szl.), Artur Ionita (Benevento, 1 000 000)
Kölcsönbe: Senna Miangue (Eupen)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Juventus), Federico Mattiello (Atalanta), Alberto Paloschi (SPAL), Radja Nainggolan (Inter), Robin Olsen (Roma)

CROTONE
ÉRKEZETT: Luca Marrone (Hellas Verona, kv., 1 000 000)
Kölcsönből vissza:
Augustus Kargbo (Reggio Audace)
TÁVOZOTT: Maxi López (Sambenedettese, i.), Andrea Barberis (Monza, i.)
Kölcsönből vissza:
Samuel Armenteros (Benevento), Marko Jankovics (SPAL)

FIORENTINA
ÉRKEZETT:
Alfred Duncan (Sassuolo, kölcsön után végleg, 15 000 000), Pol Lirola (Sassuolo, kölcsön után végleg, 11 000 000), Christian Kouamé (Genoa, kv., 11 000 000)
Kölcsönből vissza: Bryan Dabo (SPAL), Szofjan Amrabat (Hellas Verona), Cristiano Biraghi (Inter), Tofol Montiel (Vitória Setúbal), Jacob Rasmussen (Erzgebirge Aue), Luca Ranieri (Ascoli), Sebastián Cristóforo (Eibar), Riccardo Saponara (Genoa), Szymon Zurkowski (Empoli), Valentin Eysseric (Hellas Verona), Kevin-Prince Boateng (Besiktas), Kevin Diks (Aarhus), Luca Ranieri (Ascoli)
TÁVOZOTT: Jordan Veretout (Roma, kv., 16 000 000), Cyril Théréau (szerződése lejárt), Giovanni Simeone (Cagliari, kv., 12 000 000)
Kölcsönbe: Jacob Rasmussen (Vitesse),Aleksza Terzics (Empoli), David Hancko (Sparta Praha)
Kölcsönből vissza: Rasid Gezzal (Leicester City), Dalbert (Inter),Milan Badelj (Lazio)

GENOA
ÉRKEZETT:
Andrea Pinamonti (Inter, kv., 19 500 000), Francesco Cassata (Sassuolo, kv., 7 000 000), , Edoardo Goldaniga (Sassuolo, kv.)
Kölcsönből vissza: Oscar Hiljemark (Dinamo Moszkva), Schäfer András (DAC), Koray Günter (Hellas Verona), Sinan Gümüs (Antalyaspor), Petar Brlek (Ascoli), Romulo (Brescia), Gianluca Lapadula (Lecce), Stephane Omeonga (Hibernian), Dzsavad el-Jamik (Zaragoza), Vittorio Parigini (Cremonese), Eddie Salcedo (Hellas Verona), Nicola Dalmonte (Trapani), Claudio Spinelli (Gimnasia La Plata), Raúl Asencio (Cosenza), Riccardo Saponara (Lecce),Giacomo Calo (Juve Stabia)
TÁVOZOTT: Romulo (szl.), Oscar Hiljemark (szl.), Salvador Ichazo (Danubio, i.), Sinan Gümüs (Fenerbahce, i.), Sebastian Eriksson (IFK Göteborg, i.),Christian Kouamé (Fiorentina, kv., 11 000 000)
Kölcsönből vissza: Iago Falque (Torino), Antonio Sanabria (Betis), Cristian Romero (Juventus), Marko Pajac (Cagliari), Mattia Destro (Bologna), Antonio Barreca (Monaco), Riccardo Saponara (Fiorentina), Mattia Perin (Juventus), Adama Soumaoro (Lille),Eddie Salcedo (Inter)

HELLAS VERONA
ÉRKEZETT:Kevin Rüegg (Zürich, 2 000 000), Ivor Pandur (HNK Rijeka, 900 000), Emmanuel Badu (Udinese, 800 000)
Kölcsönbe:Mert Cetin (Roma), Giangiacomo Magnani (Sassuolo)
Kölcsönből vissza: Liam Henderson (Empoli), Jure Balkovec (Empoli), Antonino Ragusa (Spezia), Karim Laribi (Bari), Antonio Di Gaudio (Spezia)
TÁVOZOTT: Luca Marrone (Crotone, kv., 1 000 000), Fabio Borini (szl.),Giampaolo Pazzini (szl.)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Sampdoria), Valentin Eysseric (Fiorentina), Emmanuel Badu (Udinese), Eddie Salcedo (Genoa), Szofjan Amrabat (Fiorentina), Koray Günter (Genoa), Matteo Pessina (Atalanta), Federico Dimarco (Inter), Borisz Radunovics (Atalanta), Claud Adjapong (Sassuolo), Amir Rrahmani (Napoli)

INTERNAZIONALE
ÉRKEZETT:
Asraf Hakimi (Real Madrid, 40 000 000), Nicolo Barella (Cagliari, kv., 25 000 000), Alexis Sánchez (Manchester United, kölcsön után végleg, i.), Stefano Sensi (Sassuolo, kv., 20 000 000)
Kölcsönből vissza: Gabriel Brazao (Albacete), Axel Bakayoko (St. Gallen), Mauro Icardi (PSG), Ionut Radu (Parma), Radja Nainggolan (Cagliari), Dalbert (Fiorentina), Valentino Lazaro (Newcastle United), Joao Mário (Lokomotiv Moszkva), Michele Di Gregorio (Pordenone), Federico Dimarco (Hellas Verona), Andreaw Gravillon (Sassuolo), Ivan Perisic (Bayern München),Eddie Salcedo (Genoa), Samuele Longo (Venezia)
TÁVOZOTT: Mauro Icardi (PSG, kv., 50 000 000), Andrea Pinamonti (Genoa, kv., 19 500 000), Yann Karamoh (Parma, kv., 8 000 000), Andrea Palazzi (Monza, 2 000 000), Felice D'Amico (Sampdoria, 400 000), Borja Valero (szl.), Tommaso Berni (szl.)
Kölcsönbe: Valentino Lazaro (Mönchengladbach, 1 200 000), Gabriel Brazao (Oviedo), Michele Di Gregorio (Monza)
Kölcsönből vissza: Cristiano Biraghi (Fiorentina), Victor Moses (Chelsea)

JUVENTUS
ÉRKEZETT:
Arthur (Barcelona, 72 000 000), Félix Correia (Manchester City U23, 10 500 000)
Kölcsönbe: Weston McKennie (Schalke, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Cagliari), Marko Pjaca (Anderlecht), Mattia Perin (Genoa), Cristian Romero (Genoa), Dejan Kulusevski (Parma)
TÁVOZOTT: Miralem Pjanic (Barcelona, 60 000 000), Emre Can (Dortmund, kv., 25 000 000), Erik Gerbi (Sampdoria, 1 300 000), Matteo Stoppa (Sampdoria, 1 000 000), Blaise Matuidi (Inter Miami, i.)

LAZIO
ÉRKEZETT: Pepe Reina (Milan, i.), Gonzalo Escalante (Eibar, i.), Jean-Daniel Akpa Akpro (Salernitana)
Kölcsönből vissza: Simone Palombi (Cremonese), Emanuele Cicerelli (Salernitana), Szofian Kijin (Salernitana), Patryk Dziczek (Salernitana), Riza Durmisi (Nice), Fabio Maistro (Salernitana), Wallace (Braga), Valon Berisha (Fortuna Düsseldorf), Milan Badelj (Fiorentina), Cristiano Lombardi (Salernitana), Tiago Casasola (Cosenza)
TÁVOZOTT: Valon Berisha (Reims, 4 300 000)

MILAN
ÉRKEZETT:
Alexis Saelemaekers (Anderlecht, kv., 3 500 000), Simon Kjaer (Sevilla, kv., 3 500 000), Pierre Kalulu (Lyon B, 480 000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Livorno), Pepe Reina (Aston Villa), Ricardo Rodríguez (PSV), Tommaso Pobega (Pordenone), Alen Halilovic (Heerenveen)
TÁVOZOTT: Suso (Sevilla, kv., 24 000 000), Gustavo Gómez (Palmeiras, kv., 2 000 000), Ricardo Rodríguez (Torino, 3 000 000), Pepe Reina (Lazio, i.), Giacomo Bonaventura (szl.), Lucas Biglia (szl.)
Kölcsönbe: Alessandro Plizzari (Reggina)

Kölcsönből vissza: Asmir Begovic (Bournemouth)

NAPOLI
ÉRKEZETT: Victor Osimhen (Lille, 70 000 000)
Kölcsönből vissza: Gennaro Tutino (Empoli), Luca Palmiero (Pescara), Andrea Petagna (SPAL), Adam Unasz (Nice), Zinédine Machach (Cosenza), Amato Ciciretti (Empoli), Amir Rrahmani (Hellas Verona), Gianluca Gaetano (Cremonese)
TÁVOZOTT: Simone Verdi (Torino, kv., 20 000 000), Roberto Inglese (Parma, kv., 18 000 000), Marko Rog (Cagliari, kv., 13 000 000), Leandrinho (RB Bragantino, kv.), Vlad Chiriches (Sassuolo, kv., 9 000 000), Alberto Grassi (Parma, kv., 6 900 000), Luigi Sepe (Parma, kv., 4 580 000), Lorenzo Tonelli (Sampdoria, kv., 2 500 000), José Callejón (szl.)

PARMA
ÉRKEZETT:
Roberto Inglese (Napoli, kv., 18 000 000), Yann Karamoh (Inter, kv., 8 000 000), Alberto Grassi (Napoli, 6 900 000), Giuseppe Pezzella (Udinese, 6 450 000), Luigi Sepe (Napoli, 4 580 000), Hernani (Zenit, 4 480 000), Jasmin Kurtic (SPAL, 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Alessio (Sheffield Wednesday), Jacopo Dezi (Virtus Entella), Eric Lanini (Como)
TÁVOZOTT: José Machín (Monza, kv., 4 000 000), Luca Zamparo (Reggio Audace, 300 000), Antonino Barilla (Monza)
Kölcsönből vissza: Dejan Kulusevski (Juventus), Gianluca Caprari (Sampdoria), Ionut Radu (Inter), Vasco Regini (Sampdoria)

ROMA
ÉRKEZETT:
Jordan Veretout (Fiorentina, kv., 16 000 000), Gianluca Mancini (Atalanta, kv., 13 000 000), Carles Pérez (Barcelona, kv., 11 000 000), Henrih Mhitarjan (Arsenal, i.), Pedro (Chelsea, i.), Alessio Riccardi (Roma U19)
Kölcsönből vissza: Matias Nani (Central Córdoba), Ante Coric (Almería), Alessandro Florenzi (Valencia), Rick Karsdorp (Feyenoord), Robin Olsen (Cagliari), Mirko Antonucci (Setúbal), Patrik Schick (RB Leipzig)
TÁVOZOTT: Grégoire Defrel (Sassuolo, kv., 9 000 000), Maxime Gonalons (Granada, kv., 4 000 000)
Kölcsönbe:
Mert Cetin (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Chris Smalling (Manchester United), Davide Zappacosta (Chelsea), Nikola Kalinic (Atlético Madrid)

SAMPDORIA
ÉRKEZETT:
Mikkel Damsgaard (Nordsjaelland, 6 500 000), Kristoffer Askildsen (Stabaek, kv., 2 500 000), Tommaso Augello (Spezia, kv., 1 500 000), Erik Gerbi (Juventus U23, 1 300 000), Matteo Stoppa (Juventus, 1 000 000), Felice D'Amico (Inter, 400 000), Lorenzo Tonelli (Napoli, 2 500 000), Nicolo Francofonte (Juventus U19, 1 700 000), Josida Maja (Southampton, kv., i.)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Hellas Verona), Lorenco Simic (DAC), Jeison Murillo (Celta Vigo), Gianluca Caprari (Parma), Vasco Regini (Parma), Vid Belec (APOEL Nicosia), Antonio Palumbo (Ternana)
TÁVOZOTT: Lorenco Simic (Zaglebie Lubin), Karol Linetty (Torino, 7 500 000), Andrea Bertolacci (szl.)
Kölcsönből vissza: Gonzalo Maroni (Boca Juniors)

SASSUOLO
ÉRKEZETT:
Grégoire Defrel (Roma, kv., 9 000 000), Lukas Haraslin (Lechia Gdansk, kv., 1 500 000), Georgiosz Kirjakopulosz (Aszteras Tripoli, kv., 1 200 000), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf, 2 500 000), Vlad Chiriches (Napoli, kv., 9 000 000)
Kölcsönből vissza: Jens Odgaard (Heerenveen), Gianluca Scamacca (Ascoli), Claud Adjapong (Hellas Verona), Davide Frattesi (Empoli), Khouma Babacar (Lecce), Federico Ricci (Spezia), Andreaw Gravillon (Ascoli), Federico Di Francesco (SPAL), Enrico Brignola (Livorno), Marco Sala (Virtus Entella), Cristian Dell'Orco (Lecce), Riccardo Marchizza (Spezia), Jérémie Broh (Cosenza), Nicholas Pierini (Cosenza)
TÁVOZOTT: Alfred Duncan (Fiorentina, kv., 15 000 000), Pol Lirola (Fiorentina, kv., 11 000 000), Francesco Cassata (Genoa, kv., 7 000 000), Luca Mazzitelli (Virtus Entella, kv.), Stefano Sensi (Inter, kv., 20 000 000), Edoardo Goldaniga (Genoa, kv.)
Kölcsönbe: Giangiacomo Magnani (Hellas Verona)

Kölcsönből vissza: Filippo Romagna (Cagliari), Andreaw Gravillon (Inter)

SPEZIA
ÉRKEZETT: Lorenzo Colombini (Inter U19, i.)
Kölcsönből vissza:
Theophilus Awua (Livorno), Pietro Ceccaroni (Venezia)
TÁVOZOTT: Tommaso Augello (Sampdoria, kölcsön után végleg, 1 500 000), Delano Burgzorg (Heracles Almelo, 290 000), Pietro Ceccaroni (Venezia)
Kölcsönből vissza: Riccardo Marchizza (Sassuolo), Federico Ricci (Sassuolo), Simone Scuffet (Udinese), Antonino Ragusa (Hellas Verona), M'Bala Nzola (Trapani), Antonio Di Gaudio (Hellas Verona), Luigi Vitale (Hellas Verona)

TORINO
ÉRKEZETT:
Simone Verdi (Napoli, kv., 20 000 000), Karol Linetty (Sampdoria, 7 500 000), Mërgim Vojvoda (Standard Liege, 5 500 000), Ricardo Rodríguez (Milan, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Iago Falque (Genoa), Vanja Milinkovics-Szavics (Standard Liege), Lucas Boyé (Reading), Jacopo Segre (Chievo), Vitalie Damascan (Fortuna Sittard), Alessandro Buongiorno (Trapani)
TÁVOZOTT: Lorenzo De Silvestri (szl.)
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (SPAL, kv., 11 000 000)

UDINESE
ÉRKEZETT: Nahuel Molina (Boca Juniors II, i.)
Kölcsönből vissza: Antonín Barák (Lecce), Riad Bajic (Konyaspor), Cristo (Huesca), Nicholas Opoku (Amiens), Stipe Perica (Mouscron), Mamadou Coulibaly (Trapani), Simone Scuffet (Spezia), Ryder Matos (Luzern), Svante Ingelsson (Kalmar FF), Petar Micin (Csukaricski)
TÁVOZOTT: Andrija Balic (DAC, kv.), Seko Fofana (Lens, 10 000 000), Giuseppe Pezzella (Parma, kv., 6 450 000), Emmanuel Badu (Hellas Verona, kv., 800 000)
Kölcsönből vissza: Ken Sema (Watford)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

BRESCIA
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Leonardo Morosini (Ascoli)
TÁVOZOTT: Daniele Gastaldello (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Romulo (Genoa)

SPAL
ÉRKEZETT:
Kevin Bonifazi (Torino, kv., 11 000 000), Lucas Castro (Cagliari, kv., 3 000 000), Etrit Berisha (Atalanta, kölcsön után végleg, 3 500 000), Marco D'Alessandro (Atalanta, kv. 3 000 000), Nenad Tomovics (Chievo, kv.)
Kölcsönből vissza: Federico Viviani (Livorno), Marko Jankovics (Crotone), Salvatore Esposito (Chievo), Lorenzo Dickmann (Chievo), Alberto Paloschi (Cagliari)
TÁVOZOTT: Ervin Zukanovic (Karagümrük, i.), Jasmin Kurtic (Parma, 3 500 000), Thiago Cionek (szl.), Felipe dal Belo (szl.), Jacopo Sala (szl.), Mirko Valdifiori (szl.)
Kölcsönből vissza: Karlo Letica (FC Bruges), Bryan Dabo (Fiorentina), Federico Di Francesco (Sassuolo), Arkadiusz Reca (Atalanta), Andrea Petagna (Napoli), Alberto Cerri (Cagliari)

LECCE
ÉRKEZETT: Marcin Listkowski (Pogon Szczecin, 300 000), Massimo Coda (Benevento, i.)

Kölcsönből vissza: Romario Benzar (Perugia)
TÁVOZOTT: Andrea La Mantia (Empoli, kv., 3 500 000), Stefano Pettinari (Trapani, 200 000), Giulio Donati (Monza, i.)
Kölcsönből vissza: Gianluca Lapadula (Genoa), Khouma Babacar (Sassuolo), Antonín Barák (Udinese), Diego Farias (Cagliari), Riccardo Saponara (Genoa), Alessandro Deiola (Cagliari), Nehuén Paz (Bologna), Cristian Dell'Orco (Sassuolo)

Vastaggal az elmúlt egy hét átigazolásai, lezárva szombaton.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik