„Ó kapitány, kapitányom! Miért nem jöttél le velünk reggelizni? Miért nem vetted fel a cipődet Marco szobájából és ittad meg a narancslevedet, mint mindig? Azt mondják, tovább kell élnünk az életünket, ugyanúgy fel kell kelnünk minden reggel, de milyen íze lesz a hiányodnak?

Ki lesz az, aki mosolyával megalapozza a hangulatot az ebédlőben? Ki kérdezi majd meg tőlünk, mit csináltunk az éjjel, hogy így nevetünk? Ki teszi helyre majd a fiatalokat, és vonja felelősségre a rutinosabbakat? Ki alakítja ki a köröket a cicázáshoz, és ki kergeti az őrületbe Marcót a PlayStationön?

Kivel vitázunk majd az Amerikai mesterszakácsról, a firenzei éttermekről, a sorozatokról és a meccsekről? Kinek a vállára dőlök majd egy fárasztó tréning után? Na, gyere vissza! Még nem nézted végig a Kaliforniai álmot, ki kell elemezned, mint minden filmet!

Gyere vissza Firenzébe! Várnak rád, hogy meghosszabbítsd a szerződésedet, és ezzel elismerjék azt a jó és pozitív energiát, amit naponta sugároztál. Gyere ki abból a rohadt szobából, az edzésen várunk rád!

Az életben vannak emberek, akiket mindig is ismertél, de sohasem alakult ki szoros kötelék köztetek, és vannak olyanok, mint Davide, akik azonnal belopják magukat a szívedbe egy egyszerű
»Isten hozott Firenzében, Ricky« köszöntéssel.

Bárhol is vagy most, továbbra is védd a kapunkat és irányíts minket hátulról! Ó kapitány, kapitányom. Örökké a kapitányom.”

O capitano, mio capitano. Perché non sei sceso a fare colazione insieme a tutti noi? Perché non sei passato a riprendere le tue scarpe fuori dalla camera di Marco e non sei venuto a bere la tua solita spremuta d'arancia? Ora ci diranno che la vita scorre, che lo sguardo va puntato in avanti e dovremo rialzarci, ma che sapore avrà la tua assenza? Chi arriverà ogni mattina in mensa a riscaldare l'ambiente con il proprio sorriso? Chi ci chiederà incuriosito ciò che abbiamo fatto la sera precedente per riderci su? Chi sgriderà i più giovani e chi responsabilizzerà i più esperti? Chi formerà il cerchio per giocare a "due tocchi" o chi farà ammattire Marco alla play? Con chi dibatteremo sulle puntate di Masterchef, i ristoranti fiorentini, le serie TV o le partite disputate? Su chi appoggerò la mia spalla a pranzo dopo un allenamento estenuante? Torna dai, devi ancora finire di vedere LaLaLand per poterlo analizzare come ogni film appena uscito. Torna a Firenze, ti attendono in sede per rinnovare il contratto e riconoscerti il bene e la positività che doni quotidianamente a tutti noi. Esci da quella maledetta stanza, ti aspettiamo domani alla ripresa degli allenamenti. Nella vita ci sono persone che conosci da sempre con le quali non legherai mai, poi ci sono i Davide che ti entrano immediatamente dentro con un semplice "Benvenuto a Firenze Ricky". Ovunque tu sia ora, continua a difendere la nostra porta e dalle retrovie illuminaci il giusto cammino. O capitano, mio capitano. Per sempre mio capitano.

209.5 ezer kedvelés, 8,233 hozzászólás - Riccardo Saponara (@rickinara) Instagram-hozzászólása: "O capitano, mio capitano. Perché non sei sceso a fare colazione insieme a tutti noi? Perché non sei..." 


Ahogy azt megírtuk, az Udinese elleni meccs előtt, egy udinei szállodában, éjszaka érte a halál Astorit. Az ügyészségi vizsgálat szerint hirtelen szívmegállás okozta a halálát. Astori temetése csütörtökön tíz órától lesz a firenzei Santa Croce templomban.

A tragédia miatt nemcsak a Fiorentina Udinese elleni bajnokija maradt el, hanem a 27. forduló többi összecsapását is elhalasztották.

ITT megnézheti, hogyan búcsúzott Astoritól a futballvilág, ITT Gianluigi Buffon szívszorító levelét olvashatja.