Filkor Attila a Milannál folytatja - hivatalos

Vágólapra másolva!
2010.07.16. 13:13
null
Filkor Attila a fekete-kékektől a piros-feketékhez került (Fotó: Action Images)
Az AC Milan a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a városi rivális Internazionalétól Filkor Attilát, valamint Marco Ezio Fossatit és a román Cristian Daminutát.

Olasz sajtóhírek szerint a fekete-kékek vezetősége a brazil Mancini fizetését akarta kigazdálkodni azzal, hogy a három fiatal – köztük Filkor Attila – játékjogát 8 millió euróért felkínálja az AC Milannak.

Hármójuk közül talán Marco Fossati megszerzése a legnagyobb fogás a Milan számára, a középpályást ugyanis az „új Andrea Pirlóként” emlegetik Olaszországban.

 FILKOR A MÁSODIK FECSKE

Az AC Milannak több magyar edzője is volt az évek során, magyar játékosban azonban nem bővelkedtek a piros-feketék: az egyik internetes adatbázis szerint Zilisy József (Giuseppe Zilizzi) az 1929–1930-as idényben játszott a csapatban.

Filkor Attila 2006 nyarán került az Internazionaléhoz a máltai Pietá Hotspurstől, 2006 őszén pedig két Olasz Kupa-meccsen pályára is lépett a felnőttegyüttesben. 2007 nyarán a nagycsapattal kezdte el a felkészülést, ám bajnoki mérkőzésen végül nem kapott lehetőséget.

A közben a magyar válogatottban is bemutatkozó Filkort az Inter 2008 óta folyamatosan kölcsönadta, a 21 éves futballista három másodosztályú csapatnál is játszott: volt a Grosseto, a Sassuolo és a Gallipoli keretének tagja is.

A téli átigazolási időszakban a Ferencvárosnál vetődött fel a neve, ám végül nem tért haza, hanem maradt a Serie B-s Gallipolinál, ahol a szezon végén lejárt a kölcsönadása.

A Milan hivatalos honlapja "ifjúsági" felcímmel adott hírt az átigazolásról, így valószínű, hogy a három játékos a Primavera-csapathoz kerül, azaz a magyar középpályás is arra számíthat elsősorban, hogy a második számú együttesben kap majd lehetőséget – ha nem adják kölcsön.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik