Elcsípett egy pontot Torinóban a Lazio

Vágólapra másolva!
2012.11.17. 17:58
null
Barzagliék az első félidőben jól hatástalanították Hernanest (Fotó: Reuters)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a Juventus hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Lazióval. A hazaiak az egész mérkőzésen hatalmas mezőnyfölényben játszottak, de a remekül megszervezett római védelemmel nem tudtak mit kezdeni.

 

Dino Zoff mindkét csapatnak volt a vezetőedzője, a Juvét játékosként is szolgálta több mint tíz éven át. Az olasz válogatottal 1982-ben világbajnokságot nyerő korábbi kapus a Laziót irányító Vladimir Petkovic munkáját emelte ki.

„Nagyszerű Laziót láttam a derbin – utalt a Roma elleni városi ütközetre Zoff a Radio Mana Manának adott nyilatkozatában. – Az utóbbi hetekben nem voltak túl kiegyensúlyozottak, de remélem, Torinóban az a Lazio fut ki a pályára, amelyet a derbi első félidejében láthattunk. Petkovic egyből meggyőzött, mivel minden játékosnak megtalálta a helyét a rendszerében. Azonban még nagyobb fegyelmet kell megkövetelnie a csapatától, hogy hátul ne kövessenek el olyan gyakran nagy hibákat, amelyekből több gólt is kaptak már az idény során.”

Az első percekben nem esett egymásnak a két gárda, az első negyedóra végén Kwadwo Asamoah lövése azonban már jelezte, hogy inkább a Juventus fogja irányítani ezt a mérkőzést. Ez így is lett, olyannyira, hogy a 19. percben kis híján megszerezték a torinóiak a vezetést: Sebastian Giovinco lőtt estében jobbal kapura, Federico Marchetti nagy bravúrral fogta ezt a kísérletet, a kipattanóra érkező Fabio Quagliarella pedig az oldalhálóba bombázott.

Ezt követően a Lazio teljesen beszorult a saját térfelére, egy veszélyes Hernanes-meginduláson kívül nem tudott veszélyes lenni Gianluigi Buffon kapujára, miközben Giovinco kétszer is csak pár méterrel tévesztette el a jobb alsó sarkot.

A félidő utolsó negyedórájában sem változott a játék képe, de a Juventus képtelen volt feltörni a szünetig a remekül megszervezett római védekezést.

A második félidőben sem változott a játék képe: támadt a Juventus, a Lazio pedig védekezett, nem ritkán tíz emberrel. Ziccereket ennek köszönhetően nem tudtak kidolgozni a hazaiak. A 62. percben majdnem megszületett az első gól, Arturo Vidal távoli lövésébe ért bele Giorgio Chiellini, Marchetti hatalmas bravúrral mentett szögletre.

A 75. percben még közelebb járt a gólhoz a Juventus, Leonardo Bonucci lőtte szét a lécet öt méterről, négy perccel később pedig Marchisio tesztelte Marchettit, aki sokadjára mentett nagyot, ezúttal a bal alsó sarokból szedte ki a labdát.

Nem lehet azt mondani, hogy a hazai szakmai stáb nem tett meg mindent a győzelemért, hiszen Alessandro Matri és Nicklas Bendtner is pályára lépett, ám velük sem sikerült megszerezni azt az egy gólt, amely győzelmét ért volna a Juventus számára.

A döntetlen azt is jelenti, hogy a „zebrák" előnye akár két pontra is csökkenhet, ha holnap az Internazionale le tudja győzni a Cagliarit hazai pályán.

SERIE A
13. FORDULÓ
Juventus–Lazio 0–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik