De La utoljára nekiugrik, hogy utolérje Maradona Napoliját?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.09.16. 15:30
null
Elnök a magasban (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. A hatodik kört szokásainknak megfelelően Angliában kezdtük, és Olaszországban folytatjuk.


Nagyon sokat köszönhet a NAPOLI a 71 esztendős elnökének, a nemrégiben a koronavírust elkapó Aurelio De Laurentiisnek, aki 2004-ben vette meg a klubot, amikor történelme mélypontjára, a harmadosztályba süllyedt. Nagyon hamar visszakerültek a legjobbak közé, a helyükre, és az elnök szép lassan elért a saját anyagi határaira, pechjére ez egyetlen bajnoki címre vagy európai kupagyőzelemre sem volt elegendő – ám legalább három Olasz Kupa-aranyat felmutathatnak. De Laurentiis olasz viszonylatban igen türelmes elnök, 2004 óta csak hét edzőt „fogyasztott el”, a Carlo Ancelottitól a kispadot decemberben átvevő Gennaro Gattuso is megúszta, hogy két ezüstérem után csak a hetedik helyre tudta belavírozni a csapatot.

A két ezüstérem előtt De Laurentiis és Maurizio Sarri, majd Ancelotti nem csapott nagy költekezést: a klub 2017 nyarán mindenestől 80 millió eurót költött a Nikola Makszimovics, Marko Rog, Roberto Inglese, Adam Unasz, Mário Rui sorra, egy idényre rá egyenesen némi haszonnal zárt a Jorginho, Marek Hamsík, Duván Zapata trió eladásának is köszönhetően még úgy is, hogy a Fabián Ruiz, Simone Verdi, Kévin Malcuit, Carlos Vinícius kvartettre tokkal-vonóval körülbelül 85 milliót költött. Tavaly De Laurentiis rátett pár lapáttal, mert aláírási és ügynöki pénzek nélkül is 200 millió eurót adott ki negyedannyi transzferbevétel mellett, egy Alex Meret (David Ospina, Oresztisz Karnezisz) – Konsztantinosz Manolasz, Amir Rrahmani, Giovanni Di Lorenzo, Filippo Costa – Stanislav Lobotka, Diego Demme (Michael Folorunsho) – Hirving Lozano (Luigi Liguori), Eljif Elmas, Matteo Politano – Andrea Petagna (Fernando Llorente, Eugenio D'Ursi, Franco Ferrari) új csapatot vett elméletileg az előző kiírás során.

Ehhez képest nem nagy eredmény a hetedik hely, gyógyír ellenben a Coppa Italia-arany: egyrészt éppen a Juventust sikerült legyőzni a fináléban, másrészt az aranyéremnek köszönhetően kijutottak az Európa-ligába.

A 2015 óta Nápolyban dolgozó sportigazgató Cristiano Giuntoli, az elnök és a két alelnök, Jacqueline De Laurentiis és Edoardo De Laurentiis mindent bedobtak, hogy enyhítsenek a koronavírus okozta gondokon, amelyre rátesz egy lapáttal a BL-pénzek kiesése, egy szívlapáttal pedig a zárt kapus mérkőzések (az átlagnézőszám pedig 29 ezerről 31.4 ezerre nőtt): a vezetők ügyesen tettek-vettek eddig a nyáron.

Allan megrekedt a fejlődésben, eladták 25 millió euróért Ancelotti Evertonjának, és még hárommillió eurós bónusz beeshet érte a Nápolyhoz. Az olaszok elsőre még 40 millió eurót követeltek érte, a nemsokára a 30-at betöltő olasz-brazil másik két kérője az Atlético Madrid és a Borussia Dortmund volt. Eredeti szerződése 2023-ban járt volna le, az angliai is ekkor fog, pár éve még 70 milliót ért a játékjoga. A négyszeres olasz válogatott szélsőt, Verdit 21.4 millióért kapta meg összességében a Torino, a 12 millióért vett Roberto Ingleséért 20 milliót adott a Parma, amely közel ötmillióért egy kapuvédőt is vett a déliektől a rutinos Luigi Sepe személyében. A horvát középpályás, Marko Rog szinte csak „átfolyt” a Napolin, kis haszonnal eladták a Cagliarinak, a nemsokára 31 éves román védőért, Vlad Chirichesért ellenben kimagasló összeget, 9 millió eurót adott a Sassuolo egy opciós kölcsön után. A Parma még egy játékost vásárolt, kölcsönnel együtt 8.9 millióba került neki neki az olasz középpályás, Alberto Grassi (ő nyolcmillióért költözött négy és fél éve Nápolyba Bergamóból), a harmincéves védőt, Lorenzo Tonellit szintén opciósan kapta meg a Sampdoria.

A jó nevű szűrő, Antonio Illuminato és az U17-es brazil válogatottban még csillogó szélső, Leandrinho is távozhatott, a krisztusi korban lévő José Callejón dettó, a Liguori, Karnezisz, Claudio Manzi, Ciro Palmieri négyest pedig húszmillió euróért beszámította a Lille.

Igen, a nagy (és eddig egyedüli) nyári vétel, a 21 éves nigériai csatár, Victor Osimhen 70 milliós vételárába, ugyebár ő az az Osimhen, akiről tavaly 3.5 millió euróért lemondott a Wolfsburg, most csak az a bónusz, amiben a Lille reménykedhet, tízmillió euró! Ugyanakkor a mostani vételárból 7.5 millió euró még az előző klubé, a Charleroi-é, talán ezért is számolták be a négy nápolyit 20 millió euróért, sokkal-sokkal az értékük fölött, mert nem mindegy, hogy a 70 vagy az 50 milliónak a 15 százalékát kell továbbadni...

A támadó fizetése évi nettó 4.5 millió euró, ez szerződése utolsó idényében, a 2024–2025-ösben 5.5 millió euróra nő, nála többet csak egy játékos kap jelenleg Nápolyban: Kalidou Koulibaly, hatmilliót (bruttóban ez 11 millió körüli).

Szinte biztosan távozik Arkadiusz Milik, akinek egy év múlva lejár a szerződése, de negyvenmillió euróra tartják, ezért nem vette meg a Juventus, a Roma, a Tottenham és a Lipcse sem – még. Az algériai Fauzi Gulam is keresi egy ideje régi jó formáját, talán a Basaksehirben folytatja ezirányú tevékenységét. A szélső Unasz sem igazolta megvételének jogosságát a szakvezetésnek és a közönségnek (hogy meglengessünk azért egy közhelyet is), őt spanyol és francia csapatoknak ajánlották fel többnyire cserealapként, de megvenné a Cagliari és a Sassuolo is.

A nagy reményekkel érkező Amin Younes sem futott be Nápolyban, de befuthat a Hellas Veronához, a Fortuna Düsseldorfhoz, a Galatasarayhoz, az Antalyasporhoz vagy a Genoához, a veterán spanyol ék, Fernando Llorente a Beneventóhoz, a Real Sociedadhoz vagy a Genoához. A védő Sebastiano Lupertóért a Parma, a Genoa és a Crotone érdeklődik.

Gennaro Tutino a Lecce kívánságlistáján szerepel, Nikola Makszimovics és Demme a Fiorentináén, Fabián Ruiz a nyári helyzet miatt nem kerül sem a Barcelonához, sem a Real Madridhoz, a PSG-nek ellenben lehet rá pénze, ha lemarad a City miatt Koulibalyról. A kapus Alex Meretért bejelentkezett az Atalanta, Gennaro Tutinóért a Salernitana, a Brescia és a Spezia is, az U20-as válogatott trequartista, Gianluca Gaetano pedig nagyon közel áll ahhoz, hogy aláírjon a Cremoneséhez.

Gulam a 2017 novemberi nagyon súlyos térdsérülése óta nem találja önmagát, a kivásárlási ára 35 millió euró – a Wolverhamtpton húszmilliót adna érte. Koulibaly sokkal drágább, 70 millió eurót és bónuszokat kínált érte a City, a Napoli utolsó kérése 80 millió euró volt már csak, de a Sky Sport Italia szerint Jorginho nem leigazolása óta feszült a City és a Nápoly viszonya, ez a PSG malmára hajtja a vizet. A transzfertudós Alfredo Pedulla szerint a City bónusza három részből állna: a bajnokság megnyeréséből, a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga elhódításából és a BL-ben a legjobb 16 közé jutásból.

Llorentét az Inter is vinné első számú cserecsatárnak.

A kölcsönből megtértek közül a hirtelenszőke olasz szélső, Amato Ciciretti, a francia ék, Zinédine Machach és a szűrő Luca Palmiero reménykedik a maradásban, a taljános „Add kölcsön, majd megveszem!” módszer miatt a „papírtranszfer” után most jelent meg a Napoli keretében testi valójában is a koszovói védő, a hátvédsor összes pontján bevethető Amir Rrahmani és a 25 éves (őszes haja és őszes borostája ne tévesszen meg bennünket) támadó, Andrea Petagna. Korunk Fabrizio Ravanellije 36 bajnokin 12 gólt szerzett az előző szezonban, tavaly az Atalanta 15 millió euróért adta el, a nápolyiak 17 milliót adtak érte, hárommilliós bónuszlehetőséggel – érdekes módon a támadó egy év alatt lett a SPAL legdrágább érkezője és távozója is.

Nem kapkodja el a többi igazolást a szakmai stáb: Unasz és Younes eladása után érkezhet Gerard Deulofeu a Watfordtól (kölcsönbe, húszmillió körüli opcióval), kissé drágábban Milot Rashica a Brementől, Josip Brekalo a Wolgsburgtól, Leon Bailey a Leverkusentől vagy Cengiz Ünder a Romától; Gulam távozása megnyitja az utat a Chelsea Emerson Palmierije előtt, a középpálya meglepetés-kiszemelte Jordan Veretout (Roma), a védelemé Szokratisz Papasztathopulosz (Arsenal, ő ugyebár a válogatottból jól ismeri Manolaszt).

Remek fogás lenne Nahitan Nández (Cagliari, érte cserébe Unaszt adnák), harmincmillióval drágább a Sassuolo szélsője, Jérémie Boga, akiért a pénzen felül még Unaszt is adnák a déliek.

Több olasz csapat is szemmel tartja a Feyenoord bekkjét, az argentin középső és bal oldali védőt, Marcos Senesit, már csak azért is, mert neki olasz útlevele is van, (Osimhen csak nigériai állampolgársággal rendelkezik, azaz nem EU-s, Gulamnak, Koulibalynak és Unasznak van francia állampolgársága is), nem lennének papírgondok a lyoni bekkel, a 30 millióra tartott belga Jason Denayerrel és Shkodran Mustafival sem, akitGattuso nagyon tisztel. Jan Vertonghen nem írt alá a Napolihoz, szerintünk a Manchester City sem ide fogja eladni Eric Garcíát, a Lazio rutinos, válogatott védője, Francesco Acerbi inkább reális célpont. A Napoli rákérdezett a Barcelonánál Júnior Firpo „állapotjára”, válaszról nem tudunk.

Elseid Hysajért a Tottenham és Ancelotti Evertonja is érdeklődött, de a 26 éves védő maradni szeretne, és meghosszabbítani jövőre lejáró szerződését. Az Udinese argentin játékmesterét, Rodrigo De Pault évek óta kerülgeti a Nápoly, a játékos hajlana a váltásra, anyagi gondokkal küszködő klubja el is adná őt, de a középpályás a Zenit helyett a Napolit vagy a Fiorentinát választaná, és neki van olasz útlevele is. A gond az ára, még akkor is, ha az Udinese a 40 helyett már csak 35 millió eurót kér érte.

Pár százezer euróért eladná a Newcastle a marokkói bal oldali mindenest, a négy olasz klubot is kiszolgáló Asraf Lazaart, egy megfigyelő ajánlotta Gattuso figyelmébe a tízmillióért elvihető középpályást, a norvég Fredrik Midtsjöt, és olasz és német lapok is beszámoltak róla, hogy a Napolit sem hagyta hidegen Szoboszlai Dominik jó teljesítménye. A magyar játékos ügynöke, Esterházy Mátyás elmondta Gianluca Di Marziónak is, hogy védence nem igazol sehová sem a nyáron, igaz, a mi transzferrutinunk meg azt mondatja velünk, hogy ha megadja az állítólag az osztrákok kérte 40 millió eurót a Napoli, akkor rögvest változik a dolgok állása – a La Gazzetta dello Sport szerint a Nápoly egyelőre csak 25 millió eurót és 3 milliónyi bónuszt ajánlott Szoboszlaiért. A lap szerint a magyar játékos szeretne együtt dolgozni Gattusóval, részéről tehát nincs akadálya a váltásnak.

Gattusónak a Roma Milikért cserébe Cengiz Ünderen kívül felajánlotta Federico Fazio és Alessio Riccardi, Pau López, Bryan Cristante vagy Justin Kluivert szolgálatait, de a nápolyi szakvezetés nem kér egyikükből sem a Tuttomercato információi alapján; mások szerint, ha már választania kell Gattusónak, akkor Cengiz Ündert és Ante Coricot kéri. A Juventus is egy játékost adna a szíve szerint Milikért: Federico Bernardeschit. A Sky Sport Italia úgy tudja, Miliket kölcsönveszi 3 millióért a Roma, 15 milliós vételi kötelezettséggel, 7 milliós, nagyon könnyen teljesíthető bónusszal, Milik pedig évi 4.5 milliót visz haza a következő öt évben. Ez topcsapatok szintjén is komoly bér, bár speciel a City havi egymilliós nettó bérrel csábítja Koulibalyt, ez ugyebár mostani járandósága duplája.

Milik olasz lapok szerint azért vacillál sokáig a római ajánlat elfogadásával, mert szíve szerint a Juvéban folytatná. Ündernek vannak komoly angliai kérői, a Newcastle és a Manchester United elé a Leicester City lépett: 25 millió eurót ajánlott a törökért. A Napoli állítólag csak kölcsönbe kérte, opciósan.

Az Il Corriere dello Sport szerint létrejöhet a héten egy Diego Demme, Gaetano Castrovilli csere a Nápoly és a Fiorentina között, felbukkant még a szaksajtóban két eladósorba került támadó: Antonio Candreva és Florian Thauvin.

Olyan, nemzetközileg ismeretlen játékosok is befuthatnak Nápolyba, mint a lengyel balhátvéd, a hétmillióért leigazolható Michal Karbownik, lille-i kollégája, Domagoj Bradaric, a Willem II 21 éves belga karmestere, Mike Trésor Ndayishimiye, a Sahtar és a Dinamo Kijev két védője, Mikola Matvijenko és Vitalij Mikolenko. Az orosz válogatottból ismert védő, Georgij Dzsikija is lehet az orosz sajtó szerint új Koulibaly, de olvastunk még az ajaxos Nicolás Tagliaficóról és a veronai Marash Kumbulláról is.

Mivel a Fiorentina első felbuzdulásában 60 millió eurót kért Federico Chiesáért, mínusz esetleg Andrea Petagna játékjoga, felmerült egy igen olcsó és hatékony módszer a szélsőgondok megoldására: a Benevento és a több spanyol csapat csábításának alanya, Callejón kaphat még egy esélyt De Laurentiistől.

Az olasz sajtóban csak De La-ként emlegetett elnök a koronavírus-fertőzöttsége ellenére jól van, és elnézést kért mindenkitől, aki esetleg tőle kaphatta el a COVID-ot. A nagy kérdés már csak az, hogy a pár sztár eladása után elteszik-e a hasznot rosszabb időkre, vagy minden bizonnyal életében utoljára nekirugaszkodik a filmmogul, hogy felépítsen a Diego Maradona-féle Napolihoz méltó új Napolit.

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ATALANTA
ÉRKEZETT:
Mario Pasalic (Chelsea, kölcsön után végleg, 15 000 000 euró), Alekszej Mirancsuk (Lokomotiv Moszkva, 14 500 000 euró), Simone Muratore (Juventus U23, 7 000 000), Simone Mazzocchi (Südtirol, 300 000)
Kölcsönbe:
Cristian Romero (Juventus, 2 000 000), Cristiano Piccini (Valencia)
Kölcsönből vissza: Christian Capone (Perugia), Nicolas Haas (Frosinone), Davide Bettella (Pescara), Marco Varnier (Pisa), Marco Tumminello (Pescara), Federico Mattiello (Cagliari), Filippo Melegoni (Pescara), Enrico Delprato (Livorno), Matteo Pessina (Hellas Verona), Luca Valzania (Cremonese), Luca Vido (Pisa), Marco Carraro (Perugia), Arkadiusz Reca (SPAL), Marco Carnesecchi (Trapani), Fabio Eguelfi (Feralpisalo), Andrea Colpani (Trapani)
TÁVOZOTT: Gianluca Mancini (kölcsön után végleg, 13 000 000 euró), Etrit Berisha (SPAL, kölcsön után végleg, 3 500 000), Marco D'Alessandro (SPAL, kv., 3 000 000), Timothy Castagne (Leicester City, 21 000 000)
Kölcsönbe:
Andrea Colpani (Monza), Simone Muratore (Reggiana), Enrico Delprato (Reggina), Davide Bettella (Monza), Lennart Czyborra (Genoa), Federico Mattiello (Spezia), Roberto Piccoli (Spezia), Filippo Melegoni (Genoa)
Kölcsönből vissza: Adrien Tameze (Nice)

BENEVENTO
ÉRKEZETT:
Federico Barba (Chievo, kölcsön után végleg), Kamil Glik (Monaco, 3 000 000 euró), Artur Ionita (Cagliari, 1 000 000), Daam Foulon (Waasland-Beveren, 500 000), Gianluca Lapadula (Genoa, 4 000 000), Bryan Dabo (Fiorentina, 2 000 000)
Kölcsönbe:
Gianluca Caprari (Sampdoria, 1 300 000)
Kölcsönből vissza: Samuel Armenteros (Crotone), Gianluca Di Chiara (Perugia), Pietro Iemmello (Perugia)
TÁVOZOTT: Massimo Coda (Lecce, ingyen), Gianluca Di Chiara (Perugia, 500 000), Samuel Armenteros (szerződése lejárt)

BOLOGNA
ÉRKEZETT: Lorenzo De Silvestri (Torino, i.)
Kölcsönből vissza: Kingsley Michael (Cremonese), Mattia Destro (Genoa), Nehuén Paz (Lecce), Emanuel Vignato (Chievo), César Falletti (Club Tijuana), Diego Falcinelli (Perugia), Godfred Donsah (Cercle Bruges), Arturo Calabresi (Amiens)
TÁVOZOTT: Ladislav Krejcí (Sparta Praha, ingyen), Lirim Kastrati (Újpest, i.), Mattia Destro (Genoa, i.), César Falletti (Ternana)
Kölcsönbe: Diego Falcinelli (Czvena zvezda)

CAGLIARI

ÉRKEZETT: Marko Rog (Napoli, kölcsön után végleg, 13 000 000), Giovanni Simeone (Fiorentina, kv., 15 000 000), Alessandro Tripaldelli (Sassuolo, 3 000 000)
Kölcsönbe:
Razvan Marin (Ajax), Riccardo Sottil (Fiorentina), Gabriele Zappa (Pescara)
Kölcsönből vissza: Filippo Romagna (Sassuolo), Filip Bradaric (Celta Vigo), Alberto Cerri (SPAL), Guglielmo Vicario (Perugia), Kiril Deszpodov (Sturm Graz), Alessandro Deiola (Lecce), Marko Pajac (Genoa), Senna Miangue (Standard Liege), Diego Farias (Lecce)
TÁVOZOTT: Nicolo Barella (Inter, kv., 25 000 000), Lucas Castro (SPAL, kv., 3 000 000), Fabrizio Cacciatore (szerződése lejárt), Luca Cigarini (Crotone, i.), Valter Birsa (szl.), Rafael Bittencourt (Spezia, i.), Artur Ionita (Benevento, 1 000 000), Filippo Romagna (Sassuolo, 4 000 000)
Kölcsönbe: Senna Miangue (Eupen), Luca Gagliano (Olbia)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Juventus), Federico Mattiello (Atalanta), Alberto Paloschi (SPAL), Radja Nainggolan (Inter), Robin Olsen (Roma)

CROTONE
ÉRKEZETT:
Luca Marrone (Hellas Verona, kv., 1 000 000), Milos Vulics (Crvena zvezda, 800 000), Emmanuel Riviere (Cosenza, i.), Luis Rojas (Universidad de Chile, 2 400 000), Andrea Rispoli (Lecce), Luca Cigarini (Cagliari, i.), Milos Vulics (Crvena zvezda, 800 000)
Kölcsönbe:
Lisandro Magallán (Ajax), Eduardo Henrique (Sporting CP), Denis Dragus (Standard Liege)
Kölcsönből vissza:
Augustus Kargbo (Reggio Audace)
TÁVOZOTT:
Maxi López (Sambenedettese, i.), Andrea Barberis (Monza, i.)
Kölcsönből vissza:
Samuel Armenteros (Benevento), Marko Jankovics (SPAL)

FIORENTINA
ÉRKEZETT:
Alfred Duncan (Sassuolo, kölcsön után végleg, 15 000 000), Pol Lirola (Sassuolo, kölcsön után végleg, 11 000 000), Christian Kouamé (Genoa, kv., 11 000 000), Giacomo Bonaventura (Milan, i.), Borja Valero (Inter, i.)
Kölcsönből vissza: Bryan Dabo (SPAL), Szofjan Amrabat (Hellas Verona), Cristiano Biraghi (Inter), Tofol Montiel (Vitória Setúbal), Jacob Rasmussen (Erzgebirge Aue), Luca Ranieri (Ascoli), Sebastián Cristóforo (Eibar), Riccardo Saponara (Genoa), Szymon Zurkowski (Empoli), Valentin Eysseric (Hellas Verona), Kevin-Prince Boateng (Besiktas), Kevin Diks (Aarhus), Luca Ranieri (Ascoli)
TÁVOZOTT: Jordan Veretout (Roma, kv., 16 000 000), Cyril Théréau (szerződése lejárt), Giovanni Simeone (Cagliari, kv., 12 000 000), Bryan Dabo (Benevento, 2 000 000)
Kölcsönbe: Jacob Rasmussen (Vitesse),Aleksza Terzics (Empoli), David Hancko (Sparta Praha), Rafik Zekhnini (Lausanne), Riccardo Sottil (Cagliari), Marco Benassi (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Rasid Gezzal (Leicester City), Dalbert (Inter),Milan Badelj (Lazio), Kevin Agudelo (Genoa)

GENOA
ÉRKEZETT:
Andrea Pinamonti (Inter, kv., 19 500 000), Francesco Cassata (Sassuolo, kv., 7 000 000), , Edoardo Goldaniga (Sassuolo, kv.), Gabriel Charpentier (Spartaks Jurmala, 1 500 000), Mattia Destro (Bologna, i.), Milan Badelj (Lazio, i.)
Kölcsönbe: Mattia Perin (Juventus), Lennart Czyborra (Atalanta), Miha Zajc (Fenerbahce), Joel Asoro (Swansea City), Filippo Melegoni (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Oscar Hiljemark (Dinamo Moszkva), Koray Günter (Hellas Verona), Sinan Gümüs (Antalyaspor), Petar Brlek (Ascoli), Romulo (Brescia), Gianluca Lapadula (Lecce), Stephane Omeonga (Hibernian), Dzsavad el-Jamik (Zaragoza), Vittorio Parigini (Cremonese), Eddie Salcedo (Hellas Verona), Nicola Dalmonte (Trapani), Claudio Spinelli (Gimnasia La Plata), Raúl Asencio (Cosenza), Riccardo Saponara (Lecce),Giacomo Calo (Juve Stabia), Kevin Agudelo (Fiorentina)
TÁVOZOTT: Romulo (szl.), Oscar Hiljemark (szl.), Salvador Ichazo (Danubio, i.), Sinan Gümüs (Fenerbahce, i.), Sebastian Eriksson (IFK Göteborg, i.),Christian Kouamé (Fiorentina, kv., 11 000 000), Gianluca Lapadula (Benevento, 4 000 000), Koray Günter (Hellas Verona, 2 000 000), Schäfer András (DAC, kv.), Andrea Pinamonti (Genoa, 19 500 000)
Kölcsönbe: Stephane Omeonga (Pescara), Nicola Dalmonte (Vicenza), Andrea Favilli (Hellas Verona), Kevin Agudelo (Spezia), Giacomo Calo (Pordenone)
Kölcsönből vissza: Iago Falque (Torino), Antonio Sanabria (Betis), Cristian Romero (Juventus), Marko Pajac (Cagliari), Mattia Destro (Bologna), Antonio Barreca (Monaco), Riccardo Saponara (Fiorentina), Mattia Perin (Juventus), Adama Soumaoro (Lille),Eddie Salcedo (Inter)

HELLAS VERONA
ÉRKEZETT:Kevin Rüegg (Zürich, 2 000 000), Ivor Pandur (HNK Rijeka, 900 000), Emmanuel Badu (Udinese, 800 000), Adrien Tameze (Nice, 3 500 000), Koray Günter (Genoa, 2 000 000)
Kölcsönbe:
Mert Cetin (Roma), Giangiacomo Magnani (Sassuolo), Ivan Ilic (Manchester City U23), Marco Benassi (Fiorentina), Andrea Favilli (Genoa), Antonin Barak (Udinese)
Kölcsönből vissza: Liam Henderson (Empoli), Jure Balkovec (Empoli), Antonino Ragusa (Spezia), Karim Laribi (Bari), Antonio Di Gaudio (Spezia), Jure Balkovec (Karagümrük, i.)
TÁVOZOTT: Luca Marrone (Crotone, kv., 1 000 000), Fabio Borini (szl.),Giampaolo Pazzini (szl.), Liam Henderson (Lecce)
Kölcsönbe: Marash Kumbulla (Roma, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Sampdoria), Valentin Eysseric (Fiorentina), Emmanuel Badu (Udinese), Eddie Salcedo (Genoa), Szofjan Amrabat (Fiorentina), Koray Günter (Genoa), Matteo Pessina (Atalanta), Federico Dimarco (Inter), Borisz Radunovics (Atalanta), Claud Adjapong (Sassuolo), Amir Rrahmani (Napoli)

INTERNAZIONALE
ÉRKEZETT:
Asraf Hakimi (Real Madrid, 40 000 000), Nicolo Barella (Cagliari, kv., 25 000 000), Alexis Sánchez (Manchester United, kölcsön után végleg, i.), Stefano Sensi (Sassuolo, kv., 20 000 000), Alekszandar Kolarov (Roma, 1 500 000), Andrea Pinamonti (Genoa, 19 500 000), Darian Males (Luzern, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Gabriel Brazao (Albacete), Axel Bakayoko (St. Gallen), Mauro Icardi (PSG), Ionut Radu (Parma), Radja Nainggolan (Cagliari), Dalbert (Fiorentina), Valentino Lazaro (Newcastle United), Joao Mário (Lokomotiv Moszkva), Michele Di Gregorio (Pordenone), Federico Dimarco (Hellas Verona), Andreaw Gravillon (Sassuolo), Ivan Perisic (Bayern München),Eddie Salcedo (Genoa), Samuele Longo (Venezia)
TÁVOZOTT: Mauro Icardi (PSG, kv., 50 000 000), Andrea Pinamonti (Genoa, kv., 19 500 000), Yann Karamoh (Parma, kv., 8 000 000), Andrea Palazzi (Monza, 2 000 000), Felice D'Amico (Sampdoria, 400 000), Borja Valero (Fiorentina, i.), Tommaso Berni (szl.)
Kölcsönbe: Valentino Lazaro (Mönchengladbach, 1 200 000), Gabriel Brazao (Oviedo), Michele Di Gregorio (Monza)
Kölcsönből vissza: Cristiano Biraghi (Fiorentina), Victor Moses (Chelsea)

JUVENTUS
ÉRKEZETT:
Arthur (Barcelona, 72 000 000), Félix Correia (Manchester City U23, 10 500 000)
Kölcsönbe: Weston McKennie (Schalke, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Cagliari), Marko Pjaca (Anderlecht), Mattia Perin (Genoa), Cristian Romero (Genoa), Dejan Kulusevski (Parma)
TÁVOZOTT: Miralem Pjanic (Barcelona, 60 000 000), Emre Can (Dortmund, kv., 25 000 000), Erik Gerbi (Sampdoria, 1 300 000), Matteo Stoppa (Sampdoria, 1 000 000), Blaise Matuidi (Inter Miami, i.), Gonzalo Higuaín (Inter Miami, i.)
Kölcsönbe: Mattia Perin (Genoa), Cristian Romero (Atalanta, 2 000 000)

LAZIO
ÉRKEZETT:
Pepe Reina (Milan, i.), Gonzalo Escalante (Eibar, i.), Jean-Daniel Akpa Akpro (Salernitana), Vedat Muriqi (Fenerbahce, 17 500 000)
Kölcsönből vissza: Simone Palombi (Cremonese), Emanuele Cicerelli (Salernitana), Szofian Kijin (Salernitana), Patryk Dziczek (Salernitana), Riza Durmisi (Nice), Fabio Maistro (Salernitana), Wallace (Braga), Valon Berisha (Fortuna Düsseldorf), Milan Badelj (Fiorentina), Cristiano Lombardi (Salernitana), Tiago Casasola (Cosenza), Fabio Maistro (Salernitana)
TÁVOZOTT: Valon Berisha (Reims, 4 300 000), Milan Badelj (Genoa, i.)
Kölcsönbe: Fabio Maistro (Pescara)

MILAN
ÉRKEZETT:
Alexis Saelemaekers (Anderlecht, kv., 3 500 000), Simon Kjaer (Sevilla, kv., 3 500 000), Pierre Kalulu (Lyon B, 480 000), Ciprian Tatarusanu (Lyon, 500 000), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt)
Kölcsönbe:
Brahim Díaz (Real Madrid), Sandro Tonali (Brescia, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Livorno), Pepe Reina (Aston Villa), Ricardo Rodríguez (PSV), Tommaso Pobega (Pordenone), Alen Halilovic (Heerenveen)
TÁVOZOTT: Suso (Sevilla, kv., 24 000 000), Gustavo Gómez (Palmeiras, kv., 2 000 000), Ricardo Rodríguez (Torino, 3 000 000), Pepe Reina (Lazio, i.), Giacomo Bonaventura (Fiorentina, i.), Lucas Biglia (Karagümrük, i.), André Silva (Eintracht Frankfurt, kv., 9 000 000)
Kölcsönbe:
Alessandro Plizzari (Reggina)
Kölcsönből vissza: Asmir Begovic (Bournemouth)

NAPOLI
ÉRKEZETT:
Victor Osimhen (Lille, 70 000 000)
Kölcsönből vissza: Gennaro Tutino (Empoli), Luca Palmiero (Pescara), Andrea Petagna (SPAL), Adam Unasz (Nice), Zinédine Machach (Cosenza), Amato Ciciretti (Empoli), Amir Rrahmani (Hellas Verona), Gianluca Gaetano (Cremonese)
TÁVOZOTT: Simone Verdi (Torino, kv., 20 000 000), Roberto Inglese (Parma, kv., 18 000 000), Marko Rog (Cagliari, kv., 13 000 000), Leandrinho (RB Bragantino, kv.), Vlad Chiriches (Sassuolo, kv., 9 000 000), Alberto Grassi (Parma, kv., 6 900 000), Luigi Sepe (Parma, kv., 4 580 000), Lorenzo Tonelli (Sampdoria, kv., 2 500 000), José Callejón (szl.), Oresztisz Karnezisz (Lille, 5 000 000), Luigi Liguori (Lille, 5 000 000), Ciro Palmieri (Lille, 5 000 000), Claudio Manzi (Lille, 5 000 000), Allan (Everton, 25 000 000)

PARMA
ÉRKEZETT:
Roberto Inglese (Napoli, kv., 18 000 000), Yann Karamoh (Inter, kv., 8 000 000), Alberto Grassi (Napoli, 6 900 000), Giuseppe Pezzella (Udinese, 6 450 000), Luigi Sepe (Napoli, 4 580 000), Hernani (Zenit, 4 480 000), Jasmin Kurtic (SPAL, 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Alessio (Sheffield Wednesday), Jacopo Dezi (Virtus Entella), Eric Lanini (Como)
TÁVOZOTT: José Machín (Monza, kv., 4 000 000), Luca Zamparo (Reggio Audace, 300 000), Antonino Barilla (Monza)
Kölcsönből vissza: Dejan Kulusevski (Juventus), Gianluca Caprari (Sampdoria), Ionut Radu (Inter), Vasco Regini (Sampdoria)

ROMA
ÉRKEZETT:
Jordan Veretout (Fiorentina, kv., 16 000 000), Gianluca Mancini (Atalanta, kv., 13 000 000), Carles Pérez (Barcelona, kv., 11 000 000), Henrih Mhitarjan (Arsenal, i.), Pedro (Chelsea, i.), Alessio Riccardi (Roma U19)
Kölcsönbe: Marash Kumbulla (Hellas Verona, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Matias Nani (Central Córdoba), Ante Coric (Almería), Alessandro Florenzi (Valencia), Rick Karsdorp (Feyenoord), Robin Olsen (Cagliari), Mirko Antonucci (Setúbal), Patrik Schick (RB Leipzig)
TÁVOZOTT: Grégoire Defrel (Sassuolo, kv., 9 000 000), Maxime Gonalons (Granada, kv., 4 000 000), Patrik Schick (Leverkusen, 26 500 000), Alekszandar Kolarov (Inter, 1 500 000)
Kölcsönbe:
Mert Cetin (Hellas Verona), Alessandro Florenzi (PSG, 1 000 000), Alessio Riccardi (Pescara)
Kölcsönből vissza: Chris Smalling (Manchester United), Davide Zappacosta (Chelsea), Nikola Kalinic (Atlético Madrid)

SAMPDORIA
ÉRKEZETT:
Mikkel Damsgaard (Nordsjaelland, 6 500 000), Kristoffer Askildsen (Stabaek, kv., 2 500 000), Tommaso Augello (Spezia, kv., 1 500 000), Erik Gerbi (Juventus U23, 1 300 000), Matteo Stoppa (Juventus, 1 000 000), Felice D'Amico (Inter, 400 000), Lorenzo Tonelli (Napoli, 2 500 000), Nicolo Francofonte (Juventus U19, 1 700 000), Josida Maja (Southampton, kv., i.), Kaique Rocha (Sampdoria U19)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Hellas Verona), Lorenco Simic (DAC), Jeison Murillo (Celta Vigo), Gianluca Caprari (Parma), Vasco Regini (Parma), Vid Belec (APOEL Nicosia), Antonio Palumbo (Ternana)
TÁVOZOTT: Lorenco Simic (Zaglebie Lubin), Karol Linetty (Torino, 7 500 000), Andrea Bertolacci (szl.)
Kölcsönbe:
Gianluca Caprari (Benevento, 1 300 000), Nicola Murru (Torino)
Kölcsönből vissza: Gonzalo Maroni (Boca Juniors)

SASSUOLO
ÉRKEZETT:
Grégoire Defrel (Roma, kv., 9 000 000), Lukas Haraslin (Lechia Gdansk, kv., 1 500 000), Georgiosz Kirjakopulosz (Aszteras Tripoli, kv., 1 200 000), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf, 2 500 000), Vlad Chiriches (Napoli, kv., 9 000 000), Filippo Romagna (Cagliari, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Jens Odgaard (Heerenveen), Gianluca Scamacca (Ascoli), Claud Adjapong (Hellas Verona), Davide Frattesi (Empoli), Khouma Babacar (Lecce), Federico Ricci (Spezia), Andreaw Gravillon (Ascoli), Federico Di Francesco (SPAL), Enrico Brignola (Livorno), Marco Sala (Virtus Entella), Cristian Dell'Orco (Lecce), Riccardo Marchizza (Spezia), Jérémie Broh (Cosenza), Nicholas Pierini (Cosenza)
TÁVOZOTT: Alfred Duncan (Fiorentina, kv., 15 000 000), Pol Lirola (Fiorentina, kv., 11 000 000), Francesco Cassata (Genoa, kv., 7 000 000), Luca Mazzitelli (Virtus Entella, kv.), Stefano Sensi (Inter, kv., 20 000 000), Edoardo Goldaniga (Genoa, kv.), Alessandro Tripaldelli (Cagliari, 3 000 000)
Kölcsönbe:
Giangiacomo Magnani (Hellas Verona), Marco Pinato (Cremonese), Khouma Babacar (Alanyaspor), Cristian Dell'Orco (Spezia), Davide Frattesi (Monza)
Kölcsönből vissza: Filippo Romagna (Cagliari), Andreaw Gravillon (Inter)

SPEZIA
ÉRKEZETT:
Lorenzo Colombini (Inter U19, i.), Jacopo Sala (SPAL, i.), Jeroen Zoet (PSV, 1 500 000), Ardian Ismajli (Hajduk Split, 2 500 000), Rafael Bittencourt (Cagliari, i.)
Kölcsönbe:
Cristian Dell'Orco (Sassuolo), Federico Mattiello (Atalanta), Roberto Piccoli (Atalanta),
Kevin Agudelo (Genoa)
Kölcsönből vissza:
Theophilus Awua (Livorno), Pietro Ceccaroni (Venezia)
TÁVOZOTT: Tommaso Augello (Sampdoria, kölcsön után végleg, 1 500 000), Delano Burgzorg (Heracles Almelo, 290 000), Pietro Ceccaroni (Venezia)
Kölcsönből vissza: Riccardo Marchizza (Sassuolo), Federico Ricci (Sassuolo), Simone Scuffet (Udinese), Antonino Ragusa (Hellas Verona), M'Bala Nzola (Trapani), Antonio Di Gaudio (Hellas Verona), Luigi Vitale (Hellas Verona)
Kölcsönbe: Theophilus Awua (Cittadella)

TORINO
ÉRKEZETT:
Simone Verdi (Napoli, kv., 20 000 000), Karol Linetty (Sampdoria, 7 500 000), Mërgim Vojvoda (Standard Liege, 5 500 000), Ricardo Rodríguez (Milan, 3 000 000)
Kölcsönbe: Nicola Murru (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Iago Falque (Genoa), Vanja Milinkovics-Szavics (Standard Liege), Lucas Boyé (Reading), Jacopo Segre (Chievo), Vitalie Damascan (Fortuna Sittard), Alessandro Buongiorno (Trapani)
TÁVOZOTT: Lorenzo De Silvestri (Bolona, i.)
Kölcsönbe:
Ola Aina (Fulham, 2 500 000), Vitalie Damascan (Waalwijk)
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (SPAL, kv., 11 000 000)

UDINESE
ÉRKEZETT:
Nahuel Molina (Boca Juniors II, i.), Fernando Forestieri (Sheffield Wednesday, i.)
Kölcsönbe:
Thomas Ouwejan (AZ)
Kölcsönből vissza: Antonín Barák (Lecce), Riad Bajic (Konyaspor), Cristo (Huesca), Nicholas Opoku (Amiens), Stipe Perica (Mouscron), Mamadou Coulibaly (Trapani), Simone Scuffet (Spezia), Ryder Matos (Luzern), Svante Ingelsson (Kalmar FF), Petar Micin (Csukaricski)
TÁVOZOTT: Andrija Balic (DAC, kv.), Seko Fofana (Lens, 10 000 000), Giuseppe Pezzella (Parma, kv., 6 450 000), Emmanuel Badu (Hellas Verona, kv., 800 000), Stipe Perica (Watford)
Kölcsönbe:
Antonin Barak (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Ken Sema (Watford)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

BRESCIA
ÉRKEZETT: Jakub Labojko (Slask Wroclaw, 600 000)
Kölcsönből vissza: Leonardo Morosini (Ascoli)
TÁVOZOTT:
Daniele Gastaldello (visszavonult)
Kölcsönbe:
Sandro Tonali (Milan, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Romulo (Genoa)

SPAL
ÉRKEZETT:
Kevin Bonifazi (Torino, kv., 11 000 000), Lucas Castro (Cagliari, kv., 3 000 000), Etrit Berisha (Atalanta, kölcsön után végleg, 3 500 000), Marco D'Alessandro (Atalanta, kv. 3 000 000), Nenad Tomovics (Chievo, kv.), Horváth Krisztofer (SPAL U19)
Kölcsönből vissza: Federico Viviani (Livorno), Marko Jankovics (Crotone), Salvatore Esposito (Chievo), Lorenzo Dickmann (Chievo), Alberto Paloschi (Cagliari)
TÁVOZOTT: Ervin Zukanovic (Karagümrük, i.), Jasmin Kurtic (Parma, 3 500 000), Thiago Cionek (szl.), Felipe dal Belo (szl.), Jacopo Sala (Spezia, i.), Mirko Valdifiori (Pescara, i.)
Kölcsönből vissza: Karlo Letica (FC Bruges), Bryan Dabo (Fiorentina), Federico Di Francesco (Sassuolo), Arkadiusz Reca (Atalanta), Andrea Petagna (Napoli), Alberto Cerri (Cagliari)

LECCE
ÉRKEZETT:
Marcin Listkowski (Pogon Szczecin, 300 000), Massimo Coda (Benevento, i.), Liam Henderson (Hellas Verona), Leonard Zuta (Häcken, 720 000)
Kölcsönből vissza: Romario Benzar (Perugia)
TÁVOZOTT: Andrea La Mantia (Empoli, kv., 3 500 000), Stefano Pettinari (Trapani, 200 000), Giulio Donati (Monza, i.), Andrea Rispoli (Crotone)
Kölcsönből vissza: Gianluca Lapadula (Genoa), Khouma Babacar (Sassuolo), Antonín Barák (Udinese), Diego Farias (Cagliari), Riccardo Saponara (Genoa), Alessandro Deiola (Cagliari), Nehuén Paz (Bologna), Cristian Dell'Orco (Sassuolo)

Vastaggal az elmúlt egy hét átigazolásai, lezárva kedden este.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik