CR: Az apró gesztusok időnként nagyon sokat számítanak

Vágólapra másolva!
2018.08.23. 11:03
null
Cristiano Ronaldo a Juventusszal is Bajnokok Ligáját akar nyerni (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo nemcsak azt árulta el a DAZN streamingszolgáltatónak, miért szerződött a Juventushoz, hanem az apaságról, a gyermekkoráról és az életfilozófiájáról is beszélt.

 

– Hogy érzi magát Torinóban?
– Hamar beilleszkedtem, nagyon jól érzem magam – mondta a nyáron a Real Madridtól a Juventushoz igazoló, 33 esztendős Cristiano Ronaldo, aki a DAZN streamingszolgáltató nagyköveteként adott interjút a csatornának. – Erős csapatunk van, az edzések nagyon kemények, egyetlen nap sem lazíthatunk, kedvezőek a benyomásaim.

– Bár sokan feltették már a kérdést, mi is megkérdezzük: miért éppen a Juventust választotta, miközben nyilvánvalóan máshonnan is voltak ajánlatai?
– Vannak az életben sorsszerű események, amelyeknek valamiért meg kell történniük, ez is ilyen volt. Nem terveztem meg, hogy valaha a Juventusban játszom, szinte minden jött magától. Fantasztikus időszakot töltöttem a Real Madridnál, mindent megnyertem a klubbal, sok barátom van a városban, de nem volt nehéz döntenem, hogy távozzak-e. A Juventus a világ egyik legnagyobb klubja, és mindenki másnál többet tett a megszerzésemért. Nyújtott egy lehetőséget, én pedig szeretném viszonozni – történelmet akarok írni a csapattal.

– Az áprilisi negyeddöntőben a Bajnokok Ligája történetének egyik legszebb gólját szerezte a Juventus stadionjában, a hazai közönség hatalmas tapssal díjazta az ollózást. Ez mennyire befolyásolta a döntésben?
– Sokak szerint ez volt az egyik fő érv, én erre csak annyit tudok mondani, hogy az apró gesztusok időnként nagyon sokat számítanak... Karrierem legszebb gólját szereztem azon a meccsen, és amikor láttam, hogy mindenki engem ünnepel, hirtelen szóhoz sem jutottam. Sohasem éltem át ehhez hasonlót idegenben, felejthetetlen pillanat volt.

– Önnel a fedélzeten megnyeri a csapat a Bajnokok Ligáját?
Nyilvánvalóan ez a cél, mindent beleadunk, de két lábbal a földön járunk. Lehet, hogy ez már ebben az idényben sikerül, de lehet, hogy csak a következőben vagy a harmadikban. A legfontosabb, hogy nyerjük meg a bajnokságot, a kupát, és minél messzebb jussunk a Bajnokok Ligájában.

– Sokat kellett küzdenie a hetes számú mezért?
– Dehogy! Eddig Juan Cuadradóé volt, de azt mondta, szívesen odaadja nekem. Nemcsak ő, mindenki készséges volt az első pillanattól kezdve. Nem titok, ez a kedvenc számom, örülök, hogy továbbra is a hetesben futballozhatok.

– Igaz, hogy Sir Alex Fergusonnak köszönheti a legtöbbet?
– Gyakorlatilag apámként tekintek rá, rengeteget tanultam tőle, elsősorban neki köszönhetően tartok most itt. Amikor a Sportingtól a Manchester Unitedhez igazoltam, még túl latinos volt a stílusom, sokat cseleztem, időnként rossz döntést hoztam a pályán. Nagyon sokat tett azért, hogy jobb futballista legyek, a Premier League pedig hihetetlenül kemény volt, remek iskola, ahol mindent megtanultam, amit kellett.

– A világ egyik legjobbjaként hogyan bírja az önre nehezedő hatalmas nyomást?
– Nem könnyű, a túl nagy felelősség időnként negatív hatással lehet az emberre, de ez is a munkám része, ez is hozzátartozik a CR7-brandhez. Nem jelent problémát, tudom kezelni.

– Gondolom, otthon sem könnyű, miután az ikrei után nemrégiben közös gyermekük született Georgina Rodríguezszel, így már négy gyermek büszke édesapja.
– Áldásként tekintek rájuk, ők motiválnak, hogy még sikeresebb legyek. Az apaság minden pillanatát élvezem, ahogy rám néznek, mosolyognak, érdeklődnek, és látom, ahogy cseperednek. Mindennap tanulok valami újat, az egész egy varázslatos utazás.

– A legnagyobb fia, Cristiano Junior állítólag nagy tehetség. Belőle is futballista lesz?
– Olyan, mint én voltam gyerekként. Gyűlöl veszíteni, hatalmas versenyszellem dolgozik benne. Erős, technikás, jól lő, igyekszem tanítani, de neki kell majd eldöntenie, mi szeretne lenni. Még nagyon fiatal, és nem is akarok semmit ráerőszakolni, de természetesen egy álmom válna valóra, ha belőle is sikeres futballista lenne.

– Kiskorában volt, aki jobban játszott önnél?
– Sok tehetséges gyerek volt és van, de a mentalitás a legfontosabb. Ahhoz, hogy sikeres legyél és elérd a céljaidat, áldozatot kell hozni, én pedig mindig is tudtam, mit szeretnék elérni, ez jelentette a különbséget. Nem tanultam jól az iskolában, de mindig az életet tartottam az igazi iskolának. Tizenegy évesen elköltöztem otthonról, másik városba kerültem, ami nagyon kemény volt, de ennek köszönhetően rengeteget erősödtem. Mindig lehet újat tanulni, nekem ez sohasem jelentett problémát. Ha tanulni akarsz, vegyél kézbe egy könyvet, olvasd el, tanulj nyelveket, és próbálj mindig fejlődni.

– Nemcsak a pályán, azon kívül is sokat ad magára, amit néhányan szintén túlzásnak tartanak.
– Nem foglalkozom ezzel sokat, alapvetően jól nézek ki. De a viccet félretéve, valóban adok magamra, fontosnak tartom, hogy jó illatom legyen és jó benyomást keltsek. Az öltözködés, a megjelenés fontos része a kultúránknak, mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról van szó. Higgyék el, ez is sokat számít az életben.

~ A labdarúgáson kívül milyen sportokat néz szabadidejében?
– Nagyon szeretem a ketrecharcot, a UFC-t, teniszt és kosárlabdát is szoktam nézni. Az asztalitenisz pedig a második sportágam, sokat játszom, és egyre jobb vagyok benne.

(Forrás: as.com)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik