Berlusconi ismét naggyá teheti a Milant – ha végre eladja

Vágólapra másolva!
2016.08.03. 13:42
null
Silvio Berlusconi egyre kevesebb Milan-szurkoló támogatását élvezi (Fotó: AFP)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, várja önt a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol topliga után az olasszal folytatjuk transzferológiai körsétánkat.

 

Mégpedig azzal az AC MILANNAL, amely, valljuk meg, nem ezen a nyáron épül újjá egykori magasságaiba. Hol vannak már a nagy sztárok, a Paolo Maldinik, a Franco Baresik, a Ruud Gullitok, a Marco van Bastenek vagy az Andrij Sevcsenkók?

Jelentjük, a díszpáholyban.

Van viszont egy új, sikeréhes, tehetséges edző az egykori remek támadó, Vincenzo Montella személyében, aki negyvenes évei elejére az AS Roma, a Catania, a Fiorentina és a Sampdoria után új karrierje legnagyobb állomásához érkezett (a La Gazzetta dello Sport szerint a volt sevillai Unai Emery és a Manchester Cityt elhagyó Manuel Pellegrini helyett).

Nem mondhatni, hogy amikor L’Aeroplanino, azaz Kisrepülő (egykori jellegzetes gólöröméről kapta a becenevét) leszállt Milánóban, hatalmas tömeg, virágeső, hét szűz lány és hét, euróval degeszre tömött zsák fogadta, hiszen a klub augusztus elejéig tulajdonképpen mindent összevetve egyetlen eurót sem költött erősítésekre.

Távozott a korábban kikötött feltételeknek megfelelően az egykori csodagyerek, Fáraó, azaz Stephan El Shaarawy, aki Rómában magára talált (18 bajnoki, 10 kanadai pont) a monacói csődje után (24/4). Érdekes eset az övé: roppant fiatalon őrületes pénzért, 15.5 millió euróért érkezett a Genoától, majd a 2012–2013-as idényben robbant be a milánóiak felnőttcsapatába: abban az idényben 37 bajnokin 16 gólt szerzett 6 assziszttal megtoldva, és jutalomképpen az olasz válogatottban is bemutatkozhatott az egyiptomi származású legényke. Ám a következő idényben súlyosan megsérült, majd visszavetette Mario Balotelli érkezése, és azóta keresi egykori formáját, amelyet végül a „farkasok” között talált meg – a Milan pedig alighanem elveszítette az új Gullitot, aki a támadósor összes posztján és a középpályán is bevethető. És még mindig csak 23 éves.

Említsük meg itt az anno El Sha megvételébe bevont német U-válogatott, szép jövő előtt álló középpályást, Alexander Merkelt, aki a Milantól a Genoához távozott, összességében 6.5 millió euró értékben, de sem ott, sem később kölcsönben a Milanban, a Watfordban és a Grasshoppersben nem sikerült bizonyítania. Ezen a nyáron engedte el az Udinese Pisába a ma már kazah válogatott Merkelt.

TÍZ ÉVE TÖRTÉNT...

„Ricardo Oliveira szerencséjére a Ronaldóval akkor megegyezni nem tudó Milannak sürgősen kellett egy jó csatár, így hősünk 15 millió euróért és a svájci Johann Vogel játékjogáért cserébe Itáliába költözhetett, a távozó Sevcsenko elárvult helyére. Első bajnokiján, a Lazio ellen rögtön gólt rúgott, ám a folytatás már nem volt ilyen fényes, ennek ellenére az új szövetségi kapitány, Dunga behívta őt novemberben a Svájc elleni barátságos mérkőzésre. Hősünk télen Ronaldo érkezése miatt kis híján a Real Madridhoz került, ám végül is az érvényes FIFA-szabályok miatt (egy év alatt nem lehet három különböző klubban szerepelni) letettek róla. De nem sokkal ezután jó híreket is kapott: márciusra végre szabadon engedték a nővérét, akit fél évvel korábban ejtettek foglyul emberrablók Brazíliában” – írtuk egy ódon BL-adatbankban az 1980-ban született brazil támadóról, Ricardo Oliveiráról. Aki 2006-ban a Betist hagyta ott a rossoneri kedvéért, korábban a Sao Paulót, a Santost és a Valenciát is erősítette. A Milanból hamar kikopott, már egy év múlva kölcsönadták a Real Zaragozának, amely később tízmillióért megvette. Oliveira visszatért még egy időre Sevillába és a Sao Paulóba, majd az arab világban kalandozott picit, „vénségére" pedig olyan remek formába lendült a Santosban, hogy újra behívta őt Dunga a válogatottba. Szerződése 2017 végéig szól a Santosnál, ám hosszabbítási opcióval; karrierje során a klubjai összesen 55 millió eurót fizettek érte.


 

De térjünk vissza a ma Milanjára, ahol nem jutott hely a korábbi sztárok közül Fernando Torresnek, a tehetségét érzésünk szerint tulajdonképpen elpocsékoló Kevin-Prince Boatengnek és a két veterán védőnek, az egyaránt 34 éves Alexnek és Philippe Mexesnek. A klub nem kért az egy bajnoki gólt szerző Mario Balotelli további szolgálataiból, a fiatal karmesterért, Simone Verdiért adott egy kis pénzt a Bologna, nagyon jól járt a Girondins Bordeaux az ingyen megszerzett Jérémy Ménezzel, miközben a 39 éves, még 1998-ban megszerzett kapus, Christian Abbiati visszavonult.

Személyében a nagy idők utolsó nagy tanúja távozott a keretből.

Továbbállt kölcsönbe félcsapatnyi fiatal, de velük egyáltalán nem gyengült a Milan, a legismertebb név közöttük a médiakedvenc Hasim Masztur, akit már annyi nagycsapattal boronáltak össze, hogy most a holland PEC Zwolle kapta kölcsön. A marokkói játékos szerződése jövőre lejár a Milannal, akkor ügynöke, Mino Raiola megkezdheti majd a sajtóhadjáratot...

A kölcsönből megtértek közül a viharvert védő, az olasz válogatott Gabriel Paletta, a brazil válogatott kapus, Gabriel és talán-talán Alessandro Matri kaphat szerepet az új idényben.

Nagyobb baj ennél, hogy a Milan aligha lesz képes megtartani a tavaly 30 millióért vett és az olasz lapok szerint most is csak ennyiért árult Carlos Baccát, akiért a Barcelona és a PSG mellett a Nápoly, West Ham kettős is érdeklődik (az angolok adták meg eddig a kért árat, de oda meg a támadó nem akar eligazolni), míg Susót Oroszországból csábítják, Diego Lópezt pedig a Chelsea kerülgeti egy ideje.

Mattia De Sciglio játékjogára is kikerült az „eladó” címke (olasz lapok szerint a játékos legszívesebben a Juventusban folytatná, ám a Liverpool és a Napoli is vinné), ezzel a lépéssel talán sikerül elérni, hogy Bacca maradjon, miközben a szépfiú Matri a Pescarában vagy a görög PAOK Szalonikiben folytathatja.

Mivel az érkezettek köre kimerül a 29 éves, párszoros argentin válogatott balhátvéd, Leonel Vangioniban (ingyen sikerült megszerezni a River Plate-től) és a Serie B friss gólkirályában, a Pescara által kilencmillióért elengedett, a Nápoly és a Juventus által is körüludvarolt Gianluca Lapadulában, nem zárult még le a milánói transzfernyár.

A lehetséges érkezők közül a védelmet erősítheti a Real Madrid által elengedett Álvaro Arbeloa, a Juventusszal szakító Martín Cáceres; mélyen a zsebbe kell nyúlni ellenben a régi célpont argentin középső védő, az olasz útlevéllel is rendelkező Mateo Musacchio (Villarreal) kegyeiért. C-terv a lyoni Clément Grenier.

Jó fogás lenne a Manchester Unitednél B-listára vágott Bastian Schweinsteiger megszerzése, s ugyanonnan jöhet még a szélső Adnan Januzaj is. A középső középpályás Piotr Zielinskit már korábban kiszemelte Montella, de a lengyelért bőven tízmillión felül kér az Udinese, ennyit meg csak a Napoli tud és akar fizetni. A firenzei szűrő, Milan Badelj feleennyi ér, Montella egyik kedvence, Borja Valero lenne a legolcsóbb megoldás.

HÚSZ ÉVE TÖRTÉNT...

... hogy a Milan elengedte a nagy reményekkel igazolt, akkor már 30 éves Paulo Futrét a West Hambe. Ma már kevesen emlékeznek rá, de az 1966-os születésű Paulo Jorge dos Santos Futre egyike minden idők legnagyobb futballzsenijeinek, ám tehetségét végül nem tudta „aranyra" váltani. Mindazonáltal nem akármilyen karriert futott be: 17 évesen lett profi a Sporting CP-ben, majd a Portóval 1987-ben BEK-győztes (a finálé után őt választották a mérkőzés legjobbjává, annak ellenére is, hogy Rabah Madzser mesés gólt sarkalt). A szélső már az Atlético Madrid játékosaként kapott év végén Ezüstlabdát, ám éppen ekkoriban sérült meg olyan súlyosan a térde, hogy az az egész karrierjére rányomta a bélyegét. Később megfordult a harmadik portugál nagycsapatban, a Benficában is, majd a Marseille és a Reggiana következett, majd a Milan 1995-ben mai 750 ezer euróért vette meg (a legtöbbet az OM fizetett érte, 1994-ben, mai 4.5 millió eurót). A portugál pechjére Milánóban kiújultak a sérülései, ráadásul nem bírt a konkurenciával (Roberto Baggio, Roberto Donadoni, Gianluigi Lentini, Zvonimir Boban, Marco Simone, Stefano Eranio és George Weah is Futre kedves posztjain szerepelt). Aki nem sokáig maradt Angliában, egy atléticós kitérő után Japánban vezetett le, a Jokohama Flügelsben. 41-szeres válogatottként vonult vissza, mindössze 32 évesen, hogy 2003-ig az Atlético sportigazgatójaként tevékenykedjen. Manapság ingatlanokkal foglalkozik.


Nagy fogás lehet a Törökországból távozni kívánó José Sosa, aki ugyan már nem fiatal, de a Bayern München, a Milan és az Atlético Madrid egykori támadó középpályása jó formába lendült a Besiktasban, és 4-5 millió euróért meg lehetne szerezni.

Drágább, sokkal drágább opció Arda Turan, rá csak Bacca eladásával lenne pénz, és ha a PSG volna a gáláns vevő, annyi maradna talán, hogy elég legyen a Chelsea Juan Cuadradójára, akit azonban a legújabb hírek szerint hív vissza a Juventus – ahonnan Simone Zazát szintén kölcsönbe vinnék a milánóiak.

További kérdés (sőt éppen ez a legfontosabb), mit tesz Silvio Berlusconi a klubbal, hiszen nyilvánvaló, hogy minden ígéret és fogadkozás ellenére az üzletember nem képes már százmilliókat fektetni a klubba. A korábbi thai jelentkező nem járt sikerrel, Berlusconi a közelmúltban kínai befektetőkkel tárgyalt, és a kor szelleme azt súgja, hogy előbb-utóbb egymás tenyerébe csapnak.

Berlusconi megmentette már párszor a Milant, naggyá, a legnagyobbá tette – most ezt csakis úgy érheti meg, ha egy remek üzlet keretei között félreáll.

De kínai pénzek ide vagy oda: a Milan elkövetkezendő pár idénye biztosan nem lesz „ungabungás”.

ATALANTA
Érkezett: Alberto Paloschi (Swansea, 6.000.000 euró)
Kölcsönbe: Leonardo Spinazzola (Juventus), Ervin Zukanovic (Roma, 1.000.000)
Kölcsönből vissza:: Emanuele Suagher (Carpi), Matteo Ardemagni (Perugia), Michele Canini (Ascoli), Giuseppe De Luca (Bari), Salvatore Molina (Perugia), Forgács Dávid (Pisa), Franck Kessié (Cesena), Mattia Caldara (Cesena), Leonardo Gatto (Salernitana)
Távozott: Marten de Roon (Middlesbrough, 15.000.000), Prince Gouano (szerződése lejárt), Gianpaolo Bellini (visszavonult), Marco Borriello (szl.), Forgács Dávid (Ancona), Rubén Bentancourt (szerződését felbontották), Luca Cigarini (Sampdoria, 3.500.000)
Kölcsönbe: Kecskés Ákos (Újpest), Gaetano Monachello (Bari)
Kölcsönből vissza: Gabriel Paletta (Milan), Nicolo Cherubin (Bologna), Serge Gakpé (Genoa), Alessandro Diamanti (Kuangcsou Evergrande)

BOLOGNA
Érkezett: Luca Rizzo (Sampdoria, 6.000.000), Godfred Donsah (Cagliari, 5.000.000), Ladislav Krejcí (Sparta Praha, 4.000.000), Nagy Ádám (Ferencváros, 1.500.000), Simone Verdi (Milan, 1.500.000), Federico Di Francesco (Virtus Lanciano, 1.400.000), Deian Boldor (Virtus Lanciano, 500.000)
Kölcsönből vissza: Vécsei Bálint (Lecce), Luca Ceccarelli (Salernitana), Matteo Mancosu (Carpi), Nicolo Cherubin (Atalanta Bergamo), Filippo Falco (Cesena)
Távozott: Marco Crimi (Carpi, 500.000), Franco Zuculini (Hellas Verona, i.), Matteo Brighi (szl.), Kévin Constant (szl.)
Kölcsönbe: Matteo Mancosu (Montreal), Vécsei Bálint (Lugano), Filippo Falco (Benevento)
Kölcsönből vissza: Godfred Donsah (Cagliari), Juan Camilo Zúniga (Napoli), Luca Rizzo (Sampdoria), Emanuele Giaccherini (Sunderland)

CAGLIARI
Érkezett: Artur Ionita (Hellas Verona, 4.500.000), Simone Padoin (Juventus, 600.000), Bruno Alves (Fenerbahce, ingyen, Rafael (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Alessio Cragno (Virtus Lanciano), Nicolo Barella (Como), Duje Cop (Málaga), Víctor Ibarbo (Roma)
Távozott: Godfred Donsah (Bologna, 5.000.000), Davide Astori (Fiorentina, 3.500.000)
Kölcsönbe: Antonio Balzano (Cesena), Víctor Ibarbo (Panathinaikosz), Alessio Cragno (Benevento), Marco Fossati (Hellas Verona), Antonio Cinelli (Chievo, i.), Alessandro Capello (Olbia)
Kölcsönből vissza: Antonio Barreca (Torino), Alberto Cerri (Juventus), Andrés Tello (Juventus)

CHIEVO VERONA
Érkezett: Paul-José Mpoku (Standard Liege, 4.000.000), Stefano Sorrentino (Palermo, i.), Antonio Floro Flores (Sassuolo), Fabrizio Cacciatore (Sampdoria), Antonio Cinelli (Cagliari, i.), Fabio Daprela (Carpi, i.)
Kölcsönből vissza: Tomasz Kupisz (Brescia), Dejan Lazarevic (Antalyaspor), Edimar (Rio Ave), Alessio Sestu (Virtus Entella), Armando Vajushi (Livorno)
Távozott
: Edimar (Cruzeiro, i.), Albano Bizzarri (Pescara, i.), Tomasz Kupisz (Novara), Simone Pepe (szl.), Walter Bressan (szl.), Giampiero Pinz (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Mattia Bani (Pro Vercelli), Fabio Daprela (Bari)

CROTONE
Érkezett: Ante Budimir (St. Pauli, 1.000.000), Federico Ceccherini (Livorno, 900.000), Andrea Mazzarani (Modena, i.), Leonardo Capezzi (Fiorentina), Mario Sampirisi (Vicenza, i.), Simy (Portimonense, 850.000)
Kölcsönbe: Eddy Gnahoré (Napoli)
Távozott: Ante Budimir (Sampdoria, 1.800.000), Francesco Modesto (szl.)
Kölcsönből vissza: Mihai Balasa (Roma), Federico Ricci (Fiorentina), Eloge Yao (Inter)

EMPOLI
Érkezett: Matheus Pereira (Corinthians, 2.000.000), Marcel Büchel (Juventus, 1.200.000), Manuel Pasqual (Fiorentina, i.), Alberto Gilardino (Palermo, i.)
Kölcsönbe: Giuseppe Bellusci (Leeds), Federico Dimarco (Inter), Andrés Tello (Juventus), Federico Barba (VfB Stuttgart)
Távozott: Lorenzo Tonelli (Napoli, 10.000.000)
Kölcsönbe: Mário Rui (Roma, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Lukasz Skorupski (Roma), Piotr Zielinski (Udinese), Leandro Paredes (Roma), Marko Livaja (Rubin Kazany), Lorenzo Ariaudo (Sassuolo)

FIORENTINA
Érkezett: Davide Astori (Cagliari, 3.500.000), Bartlomiej Dragowski (Jagiellonia Bialystok, 3.200.000), Kevin Diks (Vitesse, 2.800.000), Ianis Hagi (Viitorul, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Ante Rebic (Hellas Verona), Leonardo Capezzi (Crotone), Gilberto (Hellas Verona), Rafal Wolski (Wisla Krakóv), Mario Gómez (Besiktas), Jaime Báez (Livorno), Marko Bakic (Belenenses), Giuseppe Rossi (Levante), Amidu Salifu (Brescia)
Kölcsönbe:
Hernán Toledo (Deportivo Maldonado)
Távozott: José María Basanta (Monterrey, 1.000.000), Rafal Wolski (Lechia Gdansk, 500.000), Facundo Roncaglia (Celta Vigo, i.), Manuel Pasqual (Empoli, i.), Leonardo Capezzi (Crotone), Marko Bakics (Braga, 1.400.000)
Kölcsönbe: Ante Rebic (Eintracht Frankfurt)
Kölcsönből vissza: Luigi Sepe (Napoli), Tino Costa (Szpartak Moszkva), Johan Benaluan (Leicester City), Jakub Blaszczykowski (Dortmund), Panajotisz Kone (Udinese), Cristian Tello (Barcelona)

GENOA
Érkezett: Cristian Ansaldi (Zenit, 4.000.000), Diego Laxalt (Inter, 4.000.000), Francesco Renzetti (Cesena), Santiago Gentiletti (Lazio, 500.000), Miguel Veloso (Dinamo Kijev, i.)
Kölcsönbe: Lucas Ocampos (Marseille)
Kölcsönből vissza: Riccardo Improta (Cesena), Mario Sampirisi (Vicenza), Sebastián Gorga (Club Nacional), Isaac Cofie (Carpi), Serge Gakpé (Atalanta), Aleandro Rosi (Frosinone)
Távozott: Diego Perotti (Roma, 9.000.000), Cristian Ansaldi (Inter, 6.000.000), Sebastian De Maio (Anderlecht, 3.000.000), Mario Sampirisi (Vicenza)
Kölcsönből vissza: Blerim Dzemaili (Galatasaray), Tim Matavz (Augsburg), Suso (Milan), Gabriel Silva (Udinese), Cristian Ansaldi (Zenit), Alessio Cerci (Atlético Madrid)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Dodo (Roma, 7.800.000), Marcelo Brozovic (Dinamo Zagreb, 5.000.000), Gianluca Caprari (Pescara, 4.500.000), Cristian Ansaldi (Genoa, 6.000.000), Rey Manaj (Cremonese, 500.000), Éver Banega (Sevilla, i.), Caner Erkin (Fenerbahce, i.)
Kölcsönből vissza: Raffaele Di Gennaro (Latina), Cristiano Biraghi (Granada), George Puscas (Bari), Evans Kondogbia (Jumilla), Daniel Bessa (Como), Isaac Donkor (Bari), Andrea Ranocchia (Sampdoria), Eloge Yao (Crotone), Marco Andreolli (Sevilla), Samuele Longo (Frosinone), Federico Dimarco (Ascoli)
Távozott: Cristiano Biraghi (Pescara, 4.000.000), Diego Laxalt (Genoa, 4.000.000)
Kölcsönbe: Juan Jesus (Roma, 2.000.000), Federico Dimarco (Empoli), Samuele Longo (Girona), Isaac Donkor (Avellino), Gianluca Caprari (Pescara), George Puscas (Benevento), Rey Manaj (Pescara), Evans Kondogbia (Foligno), Francesco Forte (Lucchese), Gaston Camara (Brescia), Riccardo Gaiola (Prato), Andrea Bandini (Mantova)
Kölcsönből vissza: Adem Ljajics (Roma), Alex Telles (Galatasaray)

JUVENTUS
Érkezett: Miralem Pjanic (Roma, 32.000.000), Mario Lemina (Marseille, 9.500.000), Simone Ganz (Como, i.), Dani Alves (Barcelona, i.), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb, 23.000.000), Gonzalo Higuaín (Napoli, 90.000.000)
Kölcsönbe: Medhi Benatia (Bayern München, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Alberto Brignoli (Sampdoria), Nicola Leali (Frosinone), Ouasim Bouy (Zwolle), Cristian Pasquato (Pescara), Andrea Schiavone (Livorno), Alberto Cerri (Cagliari), Fausto Rossi (Pro Vercelli), Rolando Mandragora (Pescara), Luca Marrone (Hellas Verona), Mauricio Isla (Marseille), Alhassane Soumah (Videoton), Lorenzo Rosseti (Cesena), Mattia Vitale (Virtus Lanciano), Joel Untersee (Vaduz), Mame Thiam (Zulte Waregem), Paolo De Ceglie (Marseille), Leonardo Spinazzola (Perugia), Andrés Tello (Cagliari)
Távozott: Álvaro Morata (Real Madrid, 30.000.000), Hördur Magnússon (Bristol City, 2.500.000), Marcel Büchel (Empoli, 1.200.000), Vincenzo Fiorillo (Pescara, 1.000.000), Gabriel (Leganés, 1.000.000), Simone Padoin (Cagliari, 600.000), Andrea Schiavone (Cesena, 400.000), Jorge Martínez (Juventud, i.), Marcelo Djalo (Lugo, i.), Fausto Rossi (szl.), Rubinho (szl.), Martín Cáceres (szl.), Albert Ruszosz (Iraklisz, i.)
Kölcsönbe: Simone Ganz (Hellas Verona), Leonardo Spinazzola (Atalanta), Nicola Leali (Olympiakosz Pireusz), Mattia Vitale (Cesena), Andrés Tello (Empoli), Davide Cais (Pontedera), Eric Lanini (Westerlo), Pol Lirola (Sassuolo), Alberto Cerri (SPAL), Alhassane Soumah (Cercle Bruges)
Kölcsönből vissza: Juan Cuadrado (Chelsea)

LAZIO
Érkezett: Jordan Lukaku (Oostende, 5.000.000), Wallace (Braga, 8.000.000), Ciro Immobile (Sevilla, 8.500.000)
Kölcsönből vissza: Álvaro González (Atlas), Joseph Marie Minala (Bari), Ivan Vargic (HNK Rijeka), Thomas Strakosha (Salernitana), Brayan Perea (Troyes), Luca Crecco (Modena)
Távozott: Moustapha Seck (Roma, i.), Edson Braafheid (szl.), Abdoulay Konko (szl.), Miroslav Klose (szl.), Stefano Mauri (szl.), Santiago Gentiletti (Genoa, 500.000), Ogenyi Onazi (Trabzonspor, 5.000.000)
Kölcsönbe: Luca Crecco (Trapani)
Kölcsönből vissza: Alessandro Matri (Milan)

MILAN
Érkezett: Gianluca Lapadula (Pescara, 9.000.000), Leonel Vangioni (River Plate, i.)
Kölcsönből vissza: Hasim Masztur (Málaga), Simone Verdi (Carpi), Gabriel (Napoli), Jherson Vergara (Livorno), Alessandro Matri (Lazio), Suso (Genoa), Michael Agazzi (Middlesbrough), Stephan El Shaarawy (Roma), Gabriel Paletta (Atalanta)
Távozott: Stephan El Shaarawy (Roma, 13.000.000), Simone Verdi (Bologna, 1.500.000), Fernando Torres (Atlético Madrid, i.), Kevin-Prince Boateng (Las Palmas, i.), Christian Abbiati (visszavonult), Alex (szl.), Philippe Mexes (szl.), Michael Agazzi (Cesena), Jérémy Ménez (Bordeaux, i.)
Kölcsönbe: Hasim Masztur (PEC Zwolle)
Kölcsönből vissza: Mario Balotelli (Liverpool)

NAPOLI
Érkezett:
Lorenzo Tonelli (Empoli, 10.000.000), Emanuele Giaccherini (Sunderland, 1.500.000), Arkadiusz Milik (Ajax, 32.000.000)
Kölcsönből vissza: Josip Radosevic (Eibar), Novothny Soma (DVTK), Jonathan de Guzmán (Carpi), Mariano Andújar (Estudiantes, 455.000), Roberto Insigne (Avellino), Juan Camilo Zúniga (Bologna), Jacopo Dezi (Bari), Nicolao Dumitru (Latina), Bruno Uvini (Twente), Luigi Sepe (Fiorentina), Eddy Gnahoré (Carpi)
Távozott: Gonzalo Higuaín (Juventus, 90.000.000)
Kölcsönbe: Juan Camilo Zúniga (Watford), Eddy Gnahoré (Crotone)
Kölcsönből vissza: Vasco Regini (Sampdoria), Nathaniel Chalobah (Chelsea), Gabriel (Milan)

PALERMO
Érkezett: Ilija Nesztorovszki (Inter Zapresic, 500.000), Szlobodan Rajkovics (Darmstadt), Alessandro Gazzi (Torino, 700.000)
Kölcsönből vissza: Simon Makienok (Charlton), Carlos Embalo (Brescia), Granddi N'Goyi (Dijon), Manuel Arteaga (Hajduk Split), Abdelhamid el-Kautari (Reims)
Kölcsönbe: Sallai Roland (Puskás Akadémia, 300.000)
Távozott: Franco Vázquez (Sevilla, 15.000.000), Emiliano Viviano (Sampdoria, 2.300.000), Ahmad Benali (Pescara, 1.000.000), Stefano Sorrentino (Chievo Verona, i.), Alberto Gilardino (Empoli, i.), Enzo Maresca (szl.)
Kölcsönbe: Manuel Arteaga (The Strongest), Simon Makienok (Preston), Julián Velázquez (Cruz Azul)
Kölcsönből vissza: Bryan Cristante (Benfica), Gastón Brugman (Pescara)

PESCARA
Érkezett: Valerio Verre (Udinese, 4.000.000), Cristiano Biraghi (Inter, 4.000.000), Ahmad Benali (Palermo, 1.000.000), Vincenzo Fiorillo (Juventus, 1.000.000), Antonio Mazzotta (Cesena, 350.000), Alessandro Crescenzi (Roma, 300.000), Alessio Di Massimo (Sant'Omero. 300.000), Albano Bizzarri (Chievo Verona, i.), Andrea Coda (Sampdoria)
Kölcsönbe: Gianluca Caprari (Inter), Bryan Cristante (Benfica), Rey Manaj (Inter)
Kölcsönből vissza: Gastón Brugman (Palermo)
Távozott: Gianluca Lapadula (Milan, 9.000.000), Gianluca Caprari (Inter, 4.500.000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Crescenzi (Roma), Daniele Verde (Roma), Antonio Mazzotta (Cesena), Joel Acosta (Boca Juniors), Lucas Torreira (Sampdoria), Valerio Verre (Udinese), Rolando Mandragora (Juventus), Cristian Pasquato (Juventus), Vincenzo Fiorillo (Juventus)

ROMA
Érkezett: Gerson (Fluminense, 16.600.000), Mohamed Szalah (Chelsea, 15.000.000), Stephan El Shaarawy (Milan, 13.000.000), Edin Dzeko (Manchester City, 11.000.000), Diego Perotti (Genoa, 9.000.000), Antonio Rüdiger (VfB Stuttgart, 9.000.000), Alisson (Internacional, 8.000.000), Ervin Zukanovic (Sampdoria, 2.800.000), Umar Sadiq (Spezia, 2.500.000), Abdullahi Nura (Spezia, 2.500.000), Norbert Gyömbér (Catania, 1.500.000), Moustapha Seck (Lazio, i.)
Kölcsönbe: Mário Rui (Empoli, 3.000.000), Juan Jesus (Inter, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Mihai Balasa (Crotone), Juan Iturbe (Bournemouth), Víctor Ibarbo (Watford), Federico Ricci (Crotone), Daniele Verde (Pescara), Stefano Pettinari (Como), Alessandro Crescenzi (Pescara), Lukasz Skorupski (Empoli), Adem Ljajics (Inter), Seydou Doumbia (Newcastle United), Antonio Sanabria (Gijón), Leandro Paredes (Empoli)
Távozott: Miralem Pjanic (Juventus, 32.000.000), Dodo (Inter, 7.800.000), Antonio Sanabria (Real Betis, 7.500.000), Matteo Politano (Sassuolo, 3.500.000), Seydou Doumbia (Basel, 2.000.000), Tomas Vestenicky (Cracovia Kraków, 500.000), Alessandro Crescenzi (Pescara, 300.000), Morgan De Sanctis (Monaco, i.), Seydou Keita (szl.), Maicon (szl.), Adem Ljajics (Torino, 7.000.000)
Kölcsönbe: Leandro Castán (Sampdoria, 500.000), Daniele Verde (Avellino), Mihai Balasa (Trapani), Iago Falqué (Torino), Giammario Piscitella (Catania), Ervin Zukanovic (Atalanta, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Salih Ucan (Fenerbahce), Wojciech Szczesny (Arsenal), Lucas Digne (PSG), Víctor Ibarbo (Cagliari)

SAMPDORIA
Érkezett: Jacopo Sala (Hellas Verona, 5.000.000), Patrik Schick (Sparta Praha, 4.000.0000), Fabio Quagliarella (Torino, 2.700.000), Emiliano Viviano (Palermo, 2.300.000), Ante Budimir (Crotone, 1.800.000), Daniel Pavlovic (Grashoppers, i.), Luca Cigarini (Atalanta, 3.500.000), Karol Linetty (Lech Poznan, 3.200.000)
Kölcsönbe: Leandro Castán (Roma, 500.000), Filip Djuricsics (Benfica)
Kölcsönből vissza: Francesco Fedato (Livorno), Mirko Eramo (Trapani), Gianluca Sansone (Bari), Wladimiro Falcone (Savona), Lucas Torreira (Pescara), José Campana (Alcorcón), Vasco Regini (Napoli)
Távozott: Joaquín Correa (Sevilla, 13.000.000), Luca Rizzo (Bologna, 6.000.000), Alfred Duncan (Sassuolo, 6.000.000), Ervin Zukanovic (Roma, 2.800.000), Niklas Moisander (Werder Bremen, 1.800.000), Gianluca Sansone (Novara), Mattia Cassani (szl.), Dzsamel Meszbah (szl.), Modibo Diakité (szl.), Andrea Coda (Pescara), Pawel Wszolek (Hellas Verona), Fabrizio Cacciatore (Chievo Verona), Nenad Krszticsics (Alavés, i.), Fernando Lucas (Szpartak Moszkva, 13.000.000), Roberto Soriano (Villarreal, 14.100.000)
Kölcsönbe: Francesco Fedato (Bari), Federico Bonazzoli (Brescia), Andrés Ponce (Lugano), Michele Rocca (Latina Calcio)
Kölcsönből vissza: Alberto Brignoli (Juventus), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Hellas Verona), Emiliano Viviano (Palermo), Alejandro Rodríguez (Cesena), Andrea Ranocchia (Inter), Carlos Carbonero (Fénix), Dodo (Inter)

SASSUOLO
Érkezett: Alfred Duncan (Sampdoria, 6.000.0000), Matteo Politano (Roma, 3.500.000)
Kölcsönből vissza: Giovanni Sbrissa (Vicenza), Luca Mazzitelli (Brescia), Stefano Sensi (Cesena), Lorenzo Ariaudo (Empoli), Raman Chibsah (Frosinone), Cristian Dell'Orco (Novara)
Kölcsönbe: Pol Lirola (Juventus)
Távozott: Sime Vrsaljko (Atlético Madrid, 16.000.000), Alessandro Longhi (Pisa, i.), Antonio Floro Flores (Chievo Verona)
Kölcsönbe: Raman Chibsah (Benevento)
Kölcsönből vissza: Matteo Politano (Roma)

TORINO
Érkezett: Lucas Boyé (River Plate, i.), Arlind Ajeti (Frosinone, i.), Adem Ljajics (Roma, 7.000.000), Szasa Lukics (Partizan Beograd, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Antonio Barreca (Cagliari), Marco Chiosa (Avellino), Sanjin Prcic (Perugia), Vittorio Parigini (Perugia), Juan Sánchez Mino (Cruzeiro), Alfred Gomis (Cesena)
Kölcsönbe: Iago Falqué (Roma)
Távozott: Kamil Glik (Monaco, 11.000.000), Fabio Quagliarella (Sampdoria, 2.700.000), Vaszil Prjima (Frosinone, i.), Alexander Farnerud (szl.), Luca Castellazzi (visszavonult), Juan Sánchez Mino (Independiente, 1.280.000), Sergiu Suciu (Pordenone), Alessandro Gazzi (Palermo, 700.000)
Kölcsönbe: Marco Chiosa (Perugia)
Kölcsönből vissza: Sanjin Prcic (Rennes), Ciro Immobile (Sevilla)

UDINESE
Érkezett: Stipe Perica (Chelsea, 4.000.000), Seko Fofana (Manchester City U21, 3.500.000), Ewandro (Sao Paulo, 3.000.000), Hamdi Harbaui (Lokeren, i.), Yrondu Musavu-King (Granada, i.), Juszef el-Arabi (Granada, i.), Pervis Estupinán (LDU Quito), Rodrigo de Paul (Valencia, 3.000.000)
Kölcsönbe: Adalberto Penaranda (Watford), Gabriele Angella (Watford), Emanuel Insúa (Racing Club)
Kölcsönből vissza: Jádson (Santa Cruz), Panajotisz Kone (Fiorentina), Piotr Zielinski (Empoli), Samir (Hellas Verona), Manuel Iturra (Rayo Vallecano), Simone Scuffet (Como), Neuton (Albacete), Davide Faraoni (Novara), Zeljko Brkic (Carpi), Marquinho (al-Ahli Dzsidda), Jakub Jankto (Ascoli), Lucas Evangelista (Panathinaikosz), Gabriel Silva (Genoa), Emanuel Insúa (Newell's), Igor Bubnjic (Carpi), Nico López (Nacional), Gabriel Torje (Osmanlispor), Rodrigo Aguirre (Perugia)
Távozott: Valerio Verre (Pescara, 4.000.000), Maurizio Domizzi (Venezia, i.), Manuel Iturra (Necaxa, i.), Zeljko Brkic (PAOK), Marquinho (Fluminense), Iván Piris (Monterrey), Antonio Di Natale (szl.), Giovanni Pasquale (szl.), Gabriel Torje (Tyerek Groznij, 1.000.000), Alexander Merkel (Pisa)
Kölcsönbe: Gabriel Silva (Granada), Jádson (Santa Cruz), Melker Hallberg (Ascoli), Guilherme (Deportivo La Coruna), Alexandre Coeff (Brest)
Kölcsönből vissza: Zdravko Kuzmanovics (Basel)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

CARPI
Érkezett:
Marco Crimi (Bologna, 500.000), Matteo Fedele (Sion, 250.000), Leonardo Blanchard (Frosinone)
Kölcsönbe: Andrea Catellani (Spezia)
Távozott: Raphael Martinho (Bari, i.), Fabio Daprela (Chievo, i.)
Kölcsönből vissza: Emanuele Suagher (Atalanta), Jonathan de Guzmán (Napoli), Igor Bubnjic (Udinese), Stefano Sabelli (Bari), Filippo Porcari (Bari), Zeljko Brkics (Udinese), Isaac Cofie (Genoa), Matteo Mancosu (Bologna), Simone Verdi (Milan), Eddy Gnahoré (Napoli)

FROSINONE
Érkezett:
Vaszil Prjima (Torino, i.), Nicolo Brighenti (Vicenza, 500.000)
Távozott: Alekszandar Tonev (Crotone, i.), Arlind Ajeti (Torino, i.), Leonardo Blanchard (Carpi), Daniele Altobelli (Pro Vercelli, 150.000)
Kölcsönből vissza: Raman Chibsah (Sassuolo), Daniel Pavlovic (Grasshoppers), Nicola Leali (Juventus), Aleandro Rosi (Genoa), Samuele Longo (Inter)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Davide Luppi (Modena, 800.000), Franco Zuculini (Bologna, i.), Pawel Wszolek (Sampdoria)
Kölcsönbe: Marco Fossati (Cagliari), Simone Ganz (Juventus)
Kölcsönből vissza: Alejandro González (Ternana), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Sampdoria), Jacopo Sala (Sampdoria)
Távozott: Pierluigi Gollini (Aston Villa, 5.000.000), Jacopo Sala (Sampdoria, 5.000.000), Artur Ionita (Cagliari, 4.500.000), Vangelisz Morasz (Bari, i.), Rafael (Cagliari), Urby Emanuelson (szl.), Ferdinando Coppola (szl.)
Kölcsönből vissza: Luca Marrone (Juventus), Gilberto (Fiorentina), Samir (Udinese), Dominik Furman (Toulouse), Ante Rebic (Fiorentina)
Kölcsönbe: Alejandro González (Avellino)

LEZÁRVA KEDD ESTE, VASTAGGAL AZ ELMÚLT HÉT IGAZOLÁSAI.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik