Atalanta: 9 meccs, 6 gól, 3 gólpassz – aktiválták a támadó kivásárlási záradékát

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.17. 13:10
null
Duván Zapata maradt az Atalanta játékosa (Fotó: AFP)
Az Atalanta aktiválta Duván Zapata kivásárlási záradékát, így a kolumbiai támadó az eddigi kölcsönjátékot követően hivatalosan is a bergamói együttes futballistája lett. A 28 éves csatárt 2018 nyarán 14 millió euróért cserébe vették kölcsön a Sampdoriától, a megállapodás pedig úgy szólt, hogy a két év leteltével újabb 12.5 millióért cserébe végleg megvásárolhatják majd a játékjogát. Az Atalanta már most élt az opcióval.

 

A bergamói klub döntése egyáltalán nem meglepő, Zapata az érkezése óta 45 bajnokin lépett pályára a csapatban és 29 gólt lőtt, emellett 10 gólpasszt is kiosztott a Serie A-ban. A kolumbiainak kulcsszerep jutott a klubtörténelmet író, a 2018–2019-es idényben bajnoki bronzérmet szerző, majd a Bajnokok Ligája főtáblájára jutó együttesben.

Bár kisebb sérülés hátráltatta, a 2019–2020-as évad sem alakul rosszul számára: eddig 9 bajnokin hat gól és három gólpassz a mérlege.

„Köszönöm az Atalantának a bizalmat, ígérem, továbbra is bizonyítani fogom, hogy rászolgálok. Bergamóban az első naptól nagy szeretettel fogadtak, úgy érzem, együtt valami igazán fontosat építünk most, és sok sikert érhetünk még el közösen” – mondta a klub honlapjának a támadó.

A 15-szörös válogatott játékossal jó üzletet csinált a Sampdoria, amely az adás-vétel különbségének köszönhetően 8 millió eurót keresett a futballista játékjogán. Érdekesség, hogy Zapata korábban a Napoli kölcsönjátékosaként szerepelt a Sampban, ám megvásárlását követően már egyszer sem öltötte magára a klub szerelését, napokkal a szerződés megkötése után továbbadták Bergamóba.

Zapata korábban a Napoliban és az Udinesében játszott Olaszországban, illetve az argentin Estudiantes és a kolumbiai América de Cali mezét is viselte.

A játékos új szerződése 2023 nyaráig szól az Atalantánál.

A csatár jelenlegi piaci értékét 45 millió euróra becsüli a Transfermarkt játékospiaci portál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik