AS Roma: büntetés Balotelli rasszista gyalázásáért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.13. 22:23
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Romát ötvenezer eurós bírság megfizetésére kötelezte az Olasz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, miután a „farkasok” drukkerei az AC Milan elleni 0–0-ra végződő bajnokin rasszista bekiabálásokkal akarták megzavarni a milánóiak csatárát, Mario Balotellit.

„Az AS Roma drukkerei ismétlődő rasszista és diszkriminatív rigmusai olyan mértékben zavarták a mérkőzést, hogy a játékvezetőnek két percre meg kellett állítania a játékot. Ezt figyelembe véve ötvenezer eurós pénzbírság megfizetésére kötelezzük a klubot" – áll az Olasz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának közleményében. A Roma az esetet követően szintén kiadott egy közleményt, amelyben jelezte: a klub ebben az ügyben elhatárolódik drukkereitől.

„Az AS Roma elítél mindennemű faji megkülönböztetést. A rasszizmus minden futballdrukkernél elítélendő, így a mi szurkolóinknál sem tűrjük ennek semmilyen formáját. A továbbiakban is elkötelezetten próbálunk majd minden ilyenfajta megnyilvánulást megelőzni és elkerülni” – olvasható a klub hivatalos honlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik