AS Roma: a Wall Street és a Mercato farkasai

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.07.19. 20:21
null
Radja Nainggolan (középen) a Roma egyik legnagyobb értékévé vált (Fotó: Reuters)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne salakanyagzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol után az olasz topligával folytatjuk transzferológiai körsétánkat.

 

Nem nem, nem nem, nem nem megy – ahogyan a dalszöveg is mondja, csak nem akar úgy istenigazából beröffenni az AS ROMA gépezete, az átütő siker sem a hazai küzdőtéren, sem Európában nem jött össze mostanában. Csak azért nem folytatjuk a fenti dalt (Öreg járgány szívatóval indul), mert akkor magunkra vonhatnánk a Francesco Totti-tábor mérhetetlen haragját, pedig éppen a Nagy Római miatt fájlalják még a semleges szurkolók is, hogy a „farkasok” megálltak egy bajnoki címnél (2001) és két hazai kupagyőzelemnél (2007, 2008).

A Bajnokok Ligájában egy legendás gárdával sem alkottak maradandót, és ha a mai keretben nincs is egy Francesco Antonioli; Cafú, Zago, Aldair, Christian Panucci, Walter Samuel, Vincent Candela; Francisco Lima, Diego Fuser, Marcos Assuncao, Émerson, Damiano Tommasi, Gianni Guigou, Daniele De Rossi, Alberto Aquilani; Vincenzo Montella, Francesco Totti, Abel Balbo, Antonio Cassano, Gabriel Batistuta, Marco Delvecchio vonulat, mint volt az a Scudetto megszerzése után, de legalább próbálkoznak a vezetők.

Ahhoz képest, hogy 2012 nyarán 22 millió eurót költöttek „nettóban”, azaz az eladott játékosok árát is figyelembe véve, egy év múlva 43.5 milliós haszonnal zártak, hogy utána 56.4 millióért erősítsenek, majd az elmúlt idényt 40.3 milliós eredménnyel zárták (köszönhetően főleg az Alessio Romagnoli, Andrea Bertolacci, Gervinho trió eladásának), most belehomorítottak a vezetők.

Nyilvánvaló volt, hogy Miralem Pjanicot hat lóval sem lehet Rómában tartani (a bosnyák nem egy Totti vagy De Rossi – sóhajtottak fel a szurkolók), a Juventus 32 millió eurót fizetett érte, neki pedig olasz hírek szerint évi 4.5 milliós bért ad majd (ez angol vagy spanyol viszonylatban fapados bér). Pjanic minden idők legdrágábban eladott AS Roma-játékosa lett, nem sokkal megelőzve a PSG által megvett Marquinhost.

A balbekk Dodo, a fiatal támadó, a paraguayi Antonio Sanabria és a jobbszélső Matteo Politano távozása nem rengette meg a keretet (az EU-s útlevéllel nem rendelkező Sanabriát ráadásul három éven belül visszavehetik, 11, 11, majd 14.5 millió euróért, ha másnak adja el őt a Betis, akkor a vételár fele a rómaiaké). A csalódást okozó Seydou Doumbia kölcsönbe Svájcba került, Leandro Castán maradt a Serie A-ban, akár csak a sokszoros U21-es válogatott balhátvéd, Alessandro Crescenzi – bár ő véglegesen. Nem meglepő módon egycsapatnyi fiatal kölcsönbe került, Lucas Digne meg kölcsönből vissza, ő ma már barcelonai lakos. Nem tudott ellenben bizonyítani a török támadó középpályás, Salih Ucan, aki két éve 4.75 millióért érkezett kölcsönbe a Fenerbahcétól, most visszatért, 11 millió eurós vételi opciója ellenére is.

TÍZ ÉVE TÖRTÉNT...

... hogy megérkezett az AC Milanhoz az akkor 19 éves Yoann Gourcuff, akit az egyik legnagyobb tehetségnek tartottak. Az olaszok 4.5 milliót adtak érte, de alig két év után kitelt az ideje a Serie A-ban: kölcsönadták a Bordeaux-nak, majd végleg el ugyanoda – nem is olcsón, 13.5 millióért. A Ligue 1 volt Gourcuff vadászterülete, ezért is adott érte nem sokra rá 20 milliót a Lyon, ahol sok szép évet töltött, egészen 2015 nyaráig (szerződtetését 128 tétmérkőzésen 19 góllal, 29 assziszttal és számtalan látványos csellel, indítással hálálta meg, de állítólag csak évi bruttó hárommillió eurónál is nagyobb bérért lett volna hajlandó hosszabbítani Lyonban, így aztán hamar véget értek vele ott a tárgyalások). Némi munkanélküliség után aláírt a Stade Rennes-hez, és jelenleg is ezt a klubot erősíti. A válogatottban több mint 30-szor szerepelt, legutóbb 2013 májusában. A Rennes-ben a helye megingathatatlannak tűnik: a gárda edzője pár hét óta édesapja, Christian Gourcuff.


Emlékezzünk meg a nem marasztalt veteránokról, a lassan 40 éves Morgan De Sanctisról, aki kiruccan „vénségére” Monacóba, de a 36 éves szűrő, Seydou Keita és a nála valamivel fiatalabb Maicon is megkapta elbocsájtó nem szép üzenetét.

A spanyol balszellő, Iago Falqué sok hűhó, egy kölcsönjáték és egy vételi opció után került a „farkasok” közé, erre most kölcsönadták a Torinóhoz (kitalálták, vételi lehetőséggel), a sokoldalú támadónak, Adem Ljajicsnak is kifelé állt a rúdja, milánói vendégjátéka után végül szintén a „bikáknál” kötött ki, jutányos áron, Ezequiel Ponce pedig szinte már Gijón-játékos.

A tavalyi álkölcsönök és opcionális opciók után nem meglepő, hogy az ASR-t is elérte a „Valencia-szindróma”: úgy költöttek el raklapnyi pénzt új játékosokra, hogy nem erősödtek egy csöppet sem. Természetesen nem botlábú légiósokat vettek szakmányban gigapénzekért, hanem korábban kölcsönvett játékosok esetében léptették érvénybe a végleges megvásárlási lehetőséget.

A transzfervilág mai állása szerint Mohamed Szalah (5 millióért jött korábban, most még 15 millió euróba került), Edin Dzeko (4+11), Diego Perotti (1+9), Antonio Rüdiger (4+9), Ervin Zukanovic (1.2+2.8), Gyömbér Norbert (0.5+1.5) és Stephan El Shaarawy (1.4+13) is úgymond árában érkezett. Előbb 250 ezer, most 2.5 millió euróba került két tizenéves (bízzunk benne) nigériai tehetség, a középcsatár Umar Sadiq és a jobbhátvéd Abdullahi Nura.

A védelem bal oldalára jött kölcsönbe a portugál Mário Rui (ő 3+6-os lehet jövőre) és Juan Jesus (2+8), valamint a dakari Moustapha Seck, aki nem szokványos módon a Laziót hagyta oda a szomszédvár kedvéért. Mélyen a zsebébe nyúlt a klub a brazil kapus, a sokszoros felnőtt válogatott Alisson kedvéért, kétszer mélyebben az új Totti, a már télen beharangozott Gerson kedvéért.

Mindketten csak brazil útlevéllel bírnak, de mivel Alisson teljes neve Alisson Ramses Becker, és odahaza Novo Hamburgóban született, hamarosan felszabadulhat egy hely – olasz klubok ugyanis egy átigazolási ablakban csak két nem EU-s játékost szerezhetnek, és korábban a rómaiak többször is belefutottak már ebbe a korlátba.

Gerson egyébként a brazil-olasz-spanyol transzferkavarások „állatorvosi lova”: a Barcelona egy korábbi egyezség értelmében 3.2 millió euróért megvette rá az „első ajánlat jogát”, és a tervek szerint további hétmillió euró ellenében már a múlt télen Spanyolországba költözött volna, de az AS Roma elkezdett kavargatni az ügy körül. A játékos felmondott menedzserének, ami ritkán ígér jót az álmoskönyvek szerint, és végül a tehetség a napfényes Itáliában kötött ki a napfényes La Liga helyett. Igaz, hiába fogadták már tavaly egy 10-es mezzel Rómában, akkor még – EU-s útlevél híján – nem számolhattak vele. Csak a gonoszkodás kedvéért idéznénk Gerson senior egyéves nyilatkozatát: „A fiam januártól a Barcában játszik majd”.

HÚSZ ÉVE TÖRTÉNT...

... hogy felcsapott milanistának a kor egyik legnagyobb védőígérete, a holland Michael Reiziger. Aki előtte az Ajaxszal csodát csodára halmozott, de neki is beletört a klubba a bicskája, egy év múlva örömmel igazolt Louis van Gaal Barcelonájába. Alapember ott sem lett, a válogatottban kárpótolhatta magát, egy világ- és három Európa-bajnokságon szerepelt. Hét idény után eligazolt a Middlesbrough-ba, majd két szezont lehúzott a PSV-ben is, mielőtt 2007-ben vissza nem vonult. Jelenleg edző, a Sparta Rotterdam fiataljai és az U17-es válogatott után a Sparta profi csapatánál a vezetőedző asszisztense. NAGYON IS BŐSÉGES PORTÉJA 2006-BÓL ITT!

 

Hogy még szebb legyen az ügy, korábban spanyol lapok arról írtak, hogy a Barca fenntartja továbbra is a vételi jogot, 2017-ben 25 millió euróért, újabb egy év múlva 35 millióért mégiscsak megszerezheti a „brazilok Paul Pogbáját”. Türelmetlenül várjuk a fejleményeket ebben a rém egyszerű ügyben.

Opciók és rejtélyes üzletek, furcsán röpködő milliók: mintha csak a Wall Streeten lennénk…

A kölcsönből visszatértek közül említsük meg még a Juan Iturbe, Federico Ricci, Leandro Paredes hármast (utóbbi erőst nézegeti a Schalke), a támadó Víctor Ibarbo szolgálataiból ellenben nem kértek a továbbiak az olasz fővárosban, a kolumbiai folytathatja vándorútját: 2015 eleje óta megfordult a Cagliariban, a Romában, a Watfordban és az Atlético Nacionalban, most a Panathinaikosz alkalmazottja, mondhatni maximálisan kihasználja a Mercato nyújtotta lehetőségeket.

HOGY KIK JÖHETNEK MÉG? Régi célpont a Manchester City Pablo Zabaletája, aki pármillióért mozdítható is (B-terv a bayernes Rafinha), Luciano Spalletti mester szeretné visszahívni a kapuba Wojciech Szczesnyt, és erre nagyobb is az esély, mint mondjuk Thomas Vermaelen vagy Sebastian Giovinco megszerzésére; a Zinédine Zidane által egyébként marasztalt Nacho megvételére viszont elég lehet a sajtó szerint odaszánt maximum 15 millió euró.

Kiszemelt még a Bologna középpályása, Amadou Diawara (az ő frizurája néha még El Shaarawyénál is borzasztóbb, ami nagy szó), az Eb-hős Birkir Bjarnason, míg olasz források szerint a Juventusszal szakító sokoldalú bekk, Martín Cáceres gyakorlatilag már a Romáé, emiatt Zukanovic az Atalantához, Gyömbér a Pescarához kerülhet kölcsönbe.

Ha megengednek némi szubjektivitást a végére: a legnagyobb erősítést mindenképpen az jelenti, hogy még egy idény erejéig élvezheti a nagyközönség Francesco Totti zsenijét, és bár célpont a német szűrő, középső középpályás Sebastian Rudy, a spanyol Borja Valero és a mexikói Héctor Herrera is, de felérne egy új sztárigazolással, ha Kevin Strootman újra tartósan teljesen egészséges lenne.

És természetesen külön művészet lesz megtartani hosszú távon a Radja Nainggolan, Konsztantinosz Manolasz kettőst.

DE MIT CSINÁL EKÖZBEN A LAZIO? Újraértelmezi a holt idény kifejezést.

 

ATALANTA BERGAMO
Érkezett: Alberto Paloschi (Swansea, 6.000.000 euró)
Kölcsönbe: Leonardo Spinazzola (Juventus)
Kölcsönből vissza:: Emanuele Suagher (Carpi), Matteo Ardemagni (Perugia), Michele Canini (Ascoli), Giuseppe De Luca (Bari), Salvatore Molina (Perugia), Forgács Dávid (Pisa), Franck Kessié (Cesena), Mattia Caldara (Cesena), Leonardo Gatto (Salernitana)
Távozott: Marten de Roon (Middlesbrough, 15.000.000), Prince Gouano (szerződése lejárt), Gianpaolo Bellini (visszavonult), Marco Borriello (szl.), Forgács Dávid (Ancona), Rubén Bentancourt (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Kecskés Ákos (Újpest)
Kölcsönből vissza: Gabriel Paletta (Milan), Nicolo Cherubin (Bologna), Serge Gakpé (Genoa), Alessandro Diamanti (Kuangcsu)

FC BOLOGNA
Érkezett: Luca Rizzo (Sampdoria, 6.000.000), Godfred Donsah (Cagliari, 5.000.000), Ladislav Krejcí (Sparta Praha, 4.000.000), Nagy Ádám (Ferencváros, 1.500.000), Simone Verdi (Milan, 1.500.000), Federico Di Francesco (Virtus Lanciano, 1.400.000), Deian Boldor (Virtus Lanciano, 500.000)
Kölcsönből vissza: Vécsei Bálint (Lecce), Luca Ceccarelli (Salernitana), Matteo Mancosu (Carpi), Nicolo Cherubin (Atalanta Bergamo), Filippo Falco (Cesena)
Távozott: Marco Crimi (Carpi, 500.000), Franco Zuculini (Hellas Verona, i.), Matteo Brighi (szl.), Kévin Constant (szl.)
Kölcsönbe: Matteo Mancosu (Montreal), Vécsei Bálint (Lugano), Filippo Falco (Benevento)
Kölcsönből vissza: Godfred Donsah (Cagliari), Juan Camilo Zúniga (Napoli), Luca Rizzo (Sampdoria), Emanuele Giaccherini (Sunderland)

CAGLIARI CALCIO
Érkezett: Artur Ionita (Hellas Verona, 4.500.000), Simone Padoin (Juventus, 600.000), Bruno Alves (Fenerbahce, ingyen, Rafael (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Alessio Cragno (Virtus Lanciano), Nicolo Barella (Como), Duje Cop (Málaga), Víctor Ibarbo (Roma)
Távozott: Godfred Donsah (Bologna, 5.000.000), Davide Astori (Fiorentina, 3.500.000)
Kölcsönbe: Antonio Balzano (Cesena), Víctor Ibarbo (Panathinaikosz), Alessio Cragno (Benevento), Marco Fossati (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Antonio Barreca (Torino), Alberto Cerri (Juventus), Andrés Tello (Juventus)

CHIEVO VERONA
Érkezett: Paul-José Mpoku (Standard Liege, 4.000.000), Stefano Sorrentino (Palermo, i.), Antonio Floro Flores (Sassuolo), Fabrizio Cacciatore (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Tomasz Kupisz (Brescia), Dejan Lazarevic (Antalyaspor), Edimar (Rio Ave), Alessio Sestu (Virtus Entella), Armando Vajushi (Livorno)
Távozott
: Edimar (Cruzeiro, i.), Albano Bizzarri (Pescara, i.), Tomasz Kupisz (Novara), Simone Pepe (szl.), Walter Bressan (szl.)

FC CROTONE
Érkezett: Ante Budimir (FC St. Pauli, 1.000.000), Federico Ceccherini (Livorno, 900.000), Andrea Mazzarani (Modena, i.), Leonardo Capezzi (Fiorentina), Mario Sampirisi (Vicenza, i.)
Távozott: Ante Budimir (Sampdoria, 1.800.000), Francesco Modesto (szl.)
Kölcsönből vissza: Mihai Balasa (Roma), Federico Ricci (Fiorentina), Eloge Yao (Inter)

FC EMPOLI
Érkezett: Matheus Pereira (Corinthians, 2.000.000), Marcel Büchel (Juventus, 1.200.000), Manuel Pasqual (Fiorentina, i.), Alberto Gilardino (Palermo, i.)
Kölcsönbe: Giuseppe Bellusci (Leeds), Federico Dimarco (Inter), Andrés Tello (Juventus), Federico Barba (VfB Stuttgart)
Távozott: Lorenzo Tonelli (Napoli, 10.000.000)
Kölcsönbe: Mário Rui (Roma, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Lukasz Skorupski (Roma), Piotr Zielinski (Udinese), Leandro Paredes (Roma), Marko Livaja (Rubin Kazany), Lorenzo Ariaudo (Sassuolo)

AC FIORENTINA
Érkezett: Davide Astori (Cagliari, 3.500.000), Bartlomiej Dragowski (Jagiellonia Bialystok, 3.200.000), Kevin Diks (Vitesse, 2.800.000), Ianis Hagi (Viitorul, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Ante Rebic (Hellas Verona), Leonardo Capezzi (Crotone), Gilberto (Hellas Verona), Rafal Wolski (Wisla Krakóv), Mario Gómez (Besiktas), Jaime Báez (Livorno), Marko Bakic (Belenenses), Giuseppe Rossi (Levante), Amidu Salifu (Brescia)
Távozott: José María Basanta (Monterrey, 1.000.000), Rafal Wolski (Lechia Gdansk, 500.000), Facundo Roncaglia (Celta Vigo, i.), Manuel Pasqual (Empoli, i.), Leonardo Capezzi (Crotone)
Kölcsönbe: Ante Rebic (Eintracht Frankfurt)
Kölcsönből vissza: Luigi Sepe (Napoli), Tino Costa (Szpartak Moszkva), Johan Benaluan (Leicester City), Jakub Blaszczykowski (Dortmund), Panajotisz Kone (Udinese), Cristian Tello (Barcelona)

FC GENOA 1893
Érkezett: Diego Laxalt (Inter, 2.300.000), Francesco Renzetti (Cesena)
Kölcsönbe: Lucas Ocampos (Marseille)
Kölcsönből vissza: Riccardo Improta (Cesena), Mario Sampirisi (Vicenza), Sebastián Gorga (Club Nacional), Isaac Cofie (Carpi), Serge Gakpé (Atalanta), Aleandro Rosi (Frosinone)
Távozott: Diego Perotti (Roma, 9.000.000), Sebastien De Maio (Anderlecht, 3.000.000), Mario Sampirisi (Vicenza)
Kölcsönből vissza: Blerim Dzemaili (Galatasaray), Tim Matavz (Augsburg), Suso (Milan), Gabriel Silva (Udinese), Cristian Ansaldi (Zenit), Alessio Cerci (Atlético Madrid)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Dodo (Roma, 7.800.000), Marcelo Brozovic (Dinamo Zagreb, 5.000.000), Gianluca Caprari (Pescara, 4.500.000), Rey Manaj (Cremonese, 500.000), Éver Banega (Sevilla, i.), Caner Erkin (Fenerbahce, i.)
Kölcsönből vissza: Raffaele Di Gennaro (Latina), Cristiano Biraghi (Granada), George Puscas (Bari), Evans Kondogbia (Jumilla), Daniel Bessa (Como), Isaac Donkor (Bari), Andrea Ranocchia (Sampdoria), Eloge Yao (Crotone), Marco Andreolli (Sevilla), Samuele Longo (Frosinone), Federico Dimarco (Ascoli)
Távozott: Cristiano Biraghi (Pescara, 4.000.000), Diego Laxalt (Genoa, 2.300.000)
Kölcsönbe: Juan Jesus (Roma, 2.000.000), Federico Dimarco (Empoli), Samuele Longo (Girona), Isaac Donkor (Avellino), Gianluca Caprari (Pescara), George Puscas (Benevento), Rey Manaj (Pescara)
Kölcsönből vissza: Adem Ljajics (Roma), Alex Telles (Galatasaray)

JUVENTUS
Érkezett: Miralem Pjanic (Roma, 32.000.000), Mario Lemina (Marseille, 9.500.000), Simone Ganz (Como, i.), Dani Alves (Barcelona, i.)
Kölcsönbe: Medhi Benatia (Bayern München, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Alberto Brignoli (Sampdoria), Nicola Leali (Frosinone), Ouasim Bouy (Zwolle), Cristian Pasquato (Pescara), Andrea Schiavone (Livorno), Alberto Cerri (Cagliari), Fausto Rossi (Pro Vercelli), Rolando Mandragora (Pescara), Luca Marrone (Hellas Verona), Mauricio Isla (Marseille), Alhassane Soumah (Videoton), Lorenzo Rosseti (Cesena), Mattia Vitale (Virtus Lanciano), Joel Untersee (Vaduz), Mame Thiam (Zulte Waregem), Paolo De Ceglie (Marseille), Leonardo Spinazzola (Perugia), Andrés Tello (Cagliari)
Távozott: Álvaro Morata (Real Madrid, 30.000.000), Hördur Magnússon (Bristol City, 2.500.000), Marcel Büchel (Empoli, 1.200.000), Vincenzo Fiorillo (Pescara, 1.000.000), Gabriel (Leganés, 1.000.000), Simone Padoin (Cagliari, 600.000), Andrea Schiavone (Cesena, 400.000), Jorge Martínez (Juventud, i.), Marcelo Djalo (Lugo, i.), Fausto Rossi (szl.), Rubinho (szl.), Martín Cáceres (szl.)
Kölcsönbe: Simone Ganz (Hellas Verona), Leonardo Spinazzola (Atalanta), Nicola Leali (Olympiakosz Pireusz), Mattia Vitale (Cesena), Andrés Tello (Empoli)
Kölcsönből vissza: Juan Cuadrado (Chelsea)

LAZIO
Érkezett: Álvaro González (Atlas), Joseph Marie Minala (Bari), Ivan Vargic (HNK Rijeka), Thomas Strakosha (Salernitana), Brayan Perea (Troyes), Luca Crecco (Modena)
Távozott: Moustapha Seck (Roma, i.), Edson Braafheid (szl.), Abdoulay Konko (szl.), Miroslav Klose (szl.), Stefano Mauri (szl.)
Kölcsönbe: Luca Crecco (Trapani)
Kölcsönből vissza: Alessandro Matri (Milan)

AC MILAN
Érkezett: Gianluca Lapadula (Pescara, 9.000.000), Leonel Vangioni (River Plate, i.)
Kölcsönből vissza: Hasim Masztur (Málaga), Simone Verdi (Carpi), Gabriel (Napoli), Jherson Vergara (Livorno), Alessandro Matri (Lazio), Suso (Genoa), Michael Agazzi (Middlesbrough), Stephan El Shaarawy (Roma), Gabriel Paletta (Atalanta)
Távozott: Stephan El Shaarawy (Roma, 13.000.000), Simone Verdi (Bologna, 1.500.000), Fernando Torres (Atlético Madrid, i.), Kevin-Prince Boateng (szl.), Christian Abbiati (visszavonult), Alex (szl.), Philippe Mexes (szl.), Michael Agazzi (Cesena)
Kölcsönbe: Hasim Masztur (PEC Zwolle)
Kölcsönből vissza: Mario Balotelli (Liverpool)

SSC NAPOLI
Érkezett:
Lorenzo Tonelli (Empoli, 10.000.000), Emanuele Giaccherini (Sunderland, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Josip Radosevic (Eibar), Novothny Soma (DVTK), Jonathan de Guzmán (Carpi), Mariano Andújar (Estudiantes), Roberto Insigne (Avellino), Juan Camilo Zúniga (Bologna), Jacopo Dezi (Bari), Nicolao Dumitru (Latina), Bruno Uvini (Twente), Luigi Sepe (Fiorentina)
Távozott:
Kölcsönbe: Juan Camilo Zúniga (Watford)
Kölcsönből vissza: Vasco Regini (Sampdoria), Nathaniel Chalobah (Chelsea), Gabriel (Milan)

US PALERMO
Érkezett: Ilija Nestorovski (Inter Zapresic, 500.000)
Kölcsönből vissza: Simon Makienok (Charlton), Carlos Embalo (Brescia), Granddi N'Goyi (Dijon), Manuel Arteaga (Hajduk Split), Abdelhamid el-Kautari (Reims)
Távozott: Franco Vázquez (Sevilla, 15.000.000), Emiliano Viviano (Sampdoria, 2.300.000), Ahmad Benali (Pescara, 1.000.000), Stefano Sorrentino (Chievo Verona, i.), Alberto Gilardino (Empoli, i.), Enzo Maresca (szl.)
Kölcsönbe: Manuel Arteaga (The Strongest), Simon Makienok (Preston), Julián Velázquez (Cruz Azul)
Kölcsönből vissza: Bryan Cristante (Benfica), Gastón Brugman (Pescara)

DELFINO PESCARA 1936

Érkezett: Valerio Verre (Udinese, 4.000.000), Cristiano Biraghi (Inter, 4.000.000), Ahmad Benali (Palermo, 1.000.000), Vincenzo Fiorillo (Juventus, 1.000.000), Antonio Mazzotta (Cesena, 350.000), Alessandro Crescenzi (Roma, 300.000), Alessio Di Massimo (Sant'Omero. 300.000), Albano Bizzarri (Chievo Verona, i.), Andrea Coda (Sampdoria)
Kölcsönbe: Gianluca Caprari (Inter), Bryan Cristante (Benfica), Rey Manaj (Inter)
Kölcsönből vissza: Gastón Brugman (Palermo)
Távozott: Gianluca Lapadula (Milan, 9.000.000), Gianluca Caprari (Inter, 4.500.000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Crescenzi (Roma), Daniele Verde (Roma), Antonio Mazzotta (Cesena), Joel Acosta (Boca Juniors), Lucas Torreira (Sampdoria), Valerio Verre (Udinese), Rolando Mandragora (Juventus), Cristian Pasquato (Juventus), Vincenzo Fiorillo (Juventus)

AS ROMA
Érkezett: Gerson (Fluminense, 16.600.000), Mohamed Szalah (Chelsea, 15.000.000), Stephan El Shaarawy (Milan, 13.000.000), Edin Dzeko (Manchester City, 11.000.000), Diego Perotti (Genoa, 9.000.000), Antonio Rüdiger (VfB Stuttgart, 9.000.000), Alisson (Internacional, 8.000.000), Ervin Zukanovic (Sampdoria, 2.800.000), Umar Sadiq (Spezia, 2.500.000), Abdullahi Nura (Spezia, 2.500.000), Gyömbér Norbert (Catania, 1.500.000), Moustapha Seck (Lazio, i.)
Kölcsönbe: Mário Rui (Empoli, 3.000.000), Juan Jesus (Inter, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Mihai Balasa (Crotone), Juan Iturbe (Bournemouth), Víctor Ibarbo (Watford), Federico Ricci (Crotone), Daniele Verde (Pescara), Stefano Pettinari (Como), Alessandro Crescenzi (Pescara), Lukasz Skorupski (Empoli), Adem Ljajics (Inter), Seydou Doumbia (Newcastle United), Antonio Sanabria (Gijón), Leandro Paredes (Empoli)
Távozott: Miralem Pjanic (Juventus, 32.000.000), Dodo (Inter, 7.800.000), Antonio Sanabria (Real Betis, 7.500.000), Matteo Politano (Sassuolo, 3.500.000), Seydou Doumbia (Basel, 2.000.000), Tomas Vestenicky (Cracovia Krakóv, 500.000), Alessandro Crescenzi (Pescara, 300.000), Morgan De Sanctis (Monaco, i.), Seydou Keita (szl.), Maicon (szl.), Adem Ljajics (Torino, 7.000.000)
Kölcsönbe: Leandro Castán (Sampdoria, 500.000), Daniele Verde (Avellino), Mihai Balasa (Trapani), Iago Falqué (Torino)
Kölcsönből vissza: Salih Ucan (Fenerbahce), Wojciech Szczesny (Arsenal), Lucas Digne (PSG), Víctor Ibarbo (Cagliari)

SAMPDORIA GENOA
Érkezett: Jacopo Sala (Hellas Verona, 5.000.000), Patrik Schick (Sparta Praha, 4.000.0000), Fabio Quagliarella (Torino, 2.700.000), Emiliano Viviano (Palermo, 2.300.000), Ante Budimir (Crotone, 1.800.000), Daniel Pavlovic (Grashoppers, i.)
Kölcsönbe: Leandro Castán (Roma, 500.000)
Kölcsönből vissza: Francesco Fedato (Livorno), Mirko Eramo (Trapani), Gianluca Sansone (Bari), Wladimiro Falcone (Savona), Lucas Torreira (Pescara), José Campana (Alcorcón), Vasco Regini (Napoli)
Távozott: Joaquín Correa (Sevilla, 13.000.000), Luca Rizzo (Bologna, 6.000.000), Alfred Duncan (Sassuolo, 6.000.000), Ervin Zukanovic (Roma, 2.800.000), Niklas Moisander (Werder Bremen, 1.800.000), Gianluca Sansone (Novara), Mattia Cassani (szl.), Dzsamel Meszbah (szl.), Modibo Diakité (szl.), Andrea Coda (Pescara), Pawel Wszolek (Hellas Verona), Fabrizio Cacciatore (Chievo Verona), Nenad Krszticsics (szerződését felbontották), Fernando Lucas (Szpartak Moszkva, 13.000.000)
Kölcsönbe: Francesco Fedato (Bari)
Kölcsönből vissza: Alberto Brignoli (Juventus), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Hellas Verona), Emiliano Viviano (Palermo), Alejandro Rodríguez (Cesena), Andrea Ranocchia (Inter), Carlos Carbonero (Fénix), Dodo (Inter)

US SASSUOLO
Érkezett: Alfred Duncan (Sampdoria, 6.000.0000), Matteo Politano (Roma, 3.500.000)
Kölcsönből vissza: Giovanni Sbrissa (Vicenza), Luca Mazzitelli (Brescia), Stefano Sensi (Cesena), Lorenzo Ariaudo (Empoli), Raman Chibsah (Frosinone), Cristian Dell'Orco (Novara)
Távozott: Sime Vrsaljko (Atlético Madrid, 16.000.000), Alessandro Longhi (Pisa, i.), Antonio Floro Flores (Chievo Verona)
Kölcsönbe: Raman Chibsah (Benevento)
Kölcsönből vissza: Matteo Politano (Roma)

FC TORINO
Érkezett: Lucas Boyé (River Plate, i.), Arlind Ajeti (Frosinone, i.), Adem Ljajics (Roma, 7.000.000)
Kölcsönből vissza: Antonio Barreca (Cagliari), Marco Chiosa (Avellino), Sanjin Prcic (Perugia), Vittorio Parigini (Perugia), Juan Sánchez Mino (Cruzeiro), Alfred Gomis (Cesena)
Kölcsönbe: Iago Falqué (Roma)
Távozott: Kamil Glik (Monaco, 11.000.000), Fabio Quagliarella (Sampdoria, 2.700.000), Vaszil Prjima (Frosinone, i.), Alexander Farnerud (szl.), Luca Castellazzi (visszavonult)
Kölcsönbe: Marco Chiosa (Perugia)
Kölcsönből vissza: Sanjin Prcic (Rennes), Ciro Immobile (Sevilla)

UDINESE CALCIO
Érkezett: Stipe Perica (Chelsea, 4.000.000), Seko Fofana (Manchester City U21, 3.500.000), Ewandro (Sao Paulo, 3.000.000), Hamdi Harboui (Lokeren, i.), Yrondu Musavu-King (Granada, i.), Jusszef el-Arabi (Granada, i.), Pervis Estupinán (LDU Quito)
Kölcsönbe: Adalberto Penaranda (Watford), Gabriele Angella (Watford)
Kölcsönből vissza: Jádson (Santa Cruz), Panajotisz Kone (Fiorentina), Piotr Zielinski (Empoli), Samir (Hellas Verona), Manuel Iturra (Rayo Vallecano), Simone Scuffet (Como), Neuton (Albacete), Davide Faraoni (Novara), Zeljko Brkic (Carpi), Marquinho (al Ahli Dzsidda), Jakub Jankto (Ascoli), Lucas Evangelista (Panathinaikosz), Gabriel Silva (Genoa), Emanuel Insúa (Newell's), Igor Bubnjic (Carpi), Nico López (Nacional), Gabriel Torje (Osmanlispor), Rodrigo Aguirre (Perugia)
Távozott: Valerio Verre (Pescara, 4.000.000), Maurizio Domizzi (Venezia, i.), Manuel Iturra (Necaxa, i.), Zeljko Brkic (PAOK), Marquinho (Fluminense), Iván Piris (Monterrey), Antonio Di Natale (szl.), Giovanni Pasquale (szl.)
Kölcsönbe: Gabriel Silva (Granada), Jádson (Santa Cruz), Melker Hallberg (Ascoli), Guilherme (Deportivo La Coruna)
Kölcsönből vissza: Zdravko Kuzmanovics (Basel)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

CARPI FC 1909
Érkezett:
Marco Crimi (Bologna, 500.000), Matteo Fedele (Sion, 250.000)
Kölcsönbe: Andrea Catellani (Spezia)
Távozott: Fabio Daprela (szl.)
Kölcsönből vissza: Emanuele Suagher (Atalanta), Jonathan de Guzmán (Napoli), Igor Bubnjic (Udinese), Stefano Sabelli (Bari), Filippo Porcari (Bari), Zeljko Brkics (Udinese), Isaac Cofie (Genoa), Matteo Mancosu (Bologna), Simone Verdi (Milan)

FROSINONE CALCIO
Érkezett:
Vaszil Prjima (Torino, i.)
Távozott: Alekszandar Tonev (Crotone, i.), Arlind Ajeti (Torino, i.)
Kölcsönből vissza: Raman Chibsah (Sassuolo), Daniel Pavlovic (Grasshoppers), Nicola Leali (Juventus), Aleandro Rosi (Genoa), Samuele Longo (Inter)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Davide Luppi (Modena, 800.000), Franco Zuculini (Bologna, i.), Pawel Wszolek (Sampdoria)
Kölcsönbe: Marco Fossati (Cagliari), Simone Ganz (Juventus)
Kölcsönből vissza: Alejandro González (Ternana), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Sampdoria), Jacopo Sala (Sampdoria)
Távozott: Pierluigi Gollini (Aston Villa, 5.000.000), Jacopo Sala (Sampdoria, 5.000.000), Artur Ionita (Cagliari, 4.500.000), Vangelisz Morasz (Bari, i.), Rafael (Cagliari), Urby Emanuelson (szl.), Ferdinando Coppola (szl.)
Kölcsönből vissza: Luca Marrone (Juventus), Gilberto (Fiorentina), Samir (Udinese), Dominik Furman (Toulouse), Ante Rebic (Fiorentina)

LEZÁRVA KEDDEN DÉLBEN

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik