Ancelotti ismét elbukik, esélye sincs a Juventus ellen?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.08.15. 20:13
null
(goal.com)
Rajtol a Serie A, az olasz labdarúgó-bajnokság, megnéztük, hogyan erősítettek vagy éppen gyengültek a csapatok, és kinek van esélye elvenni a Scudettót a címvédő Juventustól. Mission Impossible 6.

 

Itt van példának okáért az AC MILAN, amely a tavalyi őrületes költekezés után csak a hatodik helyen végzett – ezzel véget is ért a milánói kínai korszak, jöhet az amerikai éra. Amely nem kezdődik rosszul: Leonardo Bonuccit ugyan visszahúzta a szíve Torinóba, de mellette csak több, csalódást okozó támadót építettek le, többségüket kölcsönjáték után, opciósan, talán csak a fiatal középpályást, Manuel Locatellit hamarkodták el a Sassuolónak, ellenben Mattia Caldara, Tiemoué Bakayoko és Gonzalo Higuaín nagyon nagy fogás, Pepe Reina, Alen Halilovic, Ivan Strinic hasznos szerzemény, és ami fő, nem szaladt szét a ménes az első sikertelen idény után, és a kispadon továbbra is élvezi a bizalmat a munkamániás mester, Gennaro Gattuso, akinek a munkáját Paolo Maldini mellett hamarosan egy másik egykori csapattárs, Kaká is segítheti.

Nem is az a kérdés, megcibálja-e a Milan a Juventus bajszát, hanem az, hogy mennyire hozza a kötelező mutatványokat az ördögi alakulat (a Juve az elmúlt idényben háromszor is kikapott, ötször ikszelt, közben a Milant elverte a Benevento, a Sampdoria, a Hellas Verona, az Atalanta is a Juve, az AS Roma, a Lazio és a Napoli mellett) – no és az, hogy folytatja-e dicséretre méltó góltermelését a Serie A-ban Higuaín?

„Ha csak egy játékosra támaszkodunk, legyen az még egy Huguaín is, akkor sehová sem jutunk, ennyi nem elég. Egyébként ahhoz, hogy hiteles legyen valaki, heteken át keményen kell dolgoznia, ösztökélnie, segítenie kell a csapattársait, nem pedig bántani őket. És én az előbbit látom Higuaínon, amióta itt van velünk. Az elmúlt idényben az volt a legnagyobb problémánk, hogy ugyan látványosan futballoztunk, de odahaza nem hoztuk az eredményeket, és ha nem akarunk ismét leszerepelni, ezen változtatnunk kell. No és azon is, hogy a félidők végén gólokat kapjunk... A csapatom erősödött a nyáron, általánosságban véve elégedett vagyok, jól és lelkesen tették a dolgukat a játékosok” – foglalta össze a gárda nyarát Gattuso.

Lehet is elégedett a nyárral a mester: maradt Alessio Romagnoli, Gianluigi Donnarumma, Suso, Franck Kessié, Hakan Calhanoglu, Giacomo Bonaventura, Davide Calabria, Ricardo Rodríguez és Patrick Cutrone is, az érkezők igazi erősítést jelentenek, őszre felépül a tavaly vett titkos fegyver, a jobb oldali mindenes Andrea Conti. Természetesen ennyi még kevés lesz egy Silvio Berlusconi-féle aranykor eljöveteléhez, még akkor is, ha tényleg érkezik még két szélső a nyáron Samu Castillejo és Anthony Martial személyében...

A várható kezdőcsapat a La Gazzetta dello Sport szerint:
G. Donnarumma – Conti, Caldara, Romagnoli, R. Rodríguez – Bonaventura, Bakayoko, Kessié – Suso, Higuaín, Calhanoglu.
A legerősebb kezdőcsapat értéke a Transfermarkt szerint:
345 millió euró

Nagy az igyekezet az INTERNAZIONALE háza táján is, ahol nemhogy véget érne a kínai uralom, hanem a Szuning éppen most akarja olasz források szerint megvenni az Erick Thohir kezében megmaradt 31.05 százalékot. Hogy a kínai cég támogatása mit jelent, azt láthattuk a Luka Modric-ügyön, a horvátnak a hárommillió eurós aláírási díj mellett hat évre hatvanmillió eurót kínáltak a milánóiak. Akik máris megszerezték a minden hájjal megkent Luciano Spallettinek a védelembe a Federico Dimarco, Kwadwo Asamoah, Stefan de Vrij, Sime Vrsaljko négyest, a középpályára gerincnek Radja Nainggolant, elé középcsatárnak Lautaro Martínezt és mellé két szélsőt, Matteo Politanót és Keita Baldét, ráadásul úgy, hogy ugyanekkora értékben adták el a peremembereket, remekül hasítva a Mercato habjait. Vrsaljko, Politano és Baldé kölcsönvétele kicsit torzít, de értük is fizettek 16.5 millió eurót, így 77.5 milliós kiadással közel bő 200 millió eurónyi játékjoggal erősödött a keret! A télen visszatér kölcsönből Gabriel Barbosa, Rafinha helyett a mexikói Héctor Herrera lehet segéd-fazonszabász, közben Joao Máriót a Sevilla és a Betis, Antonio Candrevát a Monaco, Dalbertet a PSG és a Monaco, Ivan Perisicet a Bayern München, Mauro Icardit a Real Madrid emberei szirénkedik körül.

Nagy fogások ide vagy oda: utóbbi páros nélkül esélye sem lesz az Internek arra, hogy meglepetést okozzon.

SERIE A, 2018–2019
Mikor kezdődik? 2018. augusztus 18., szombat Mikor fejeződik be? 2019. május 26., vasárnap
Mi közvetíti nálunk? DigiSport 1 és 2

„Az a tény, hogy Modric érdeklődött az Interhez igazolás iránt, az nagyszerű hír a projektünknek. Nem könnyű ilyen kaliberű játékost megszerezni, és bár végül nem csatlakozott hozzánk, igazgatóink nagyszerű munkát végeznek. Én magam nem hittem a megszerzésében, mert a Real komolyan meg akarta tartani őt. Az Inter erős csapat, míg vele nagyon erős lett volna" – merengett el a történteken Spalletti. Akinek igazgatói tényleg jól dolgoznak, mert három évvel meghosszabbították a szakember szerződését. Spalletti első interes szezonjában a Bajnokok Ligája-szereplést jelentő negyedik helyig vezette a fekete-kékeket, akik így hat év távollét után ismét ott lesznek a topkupa csoportkörében – és a hírek szerint éppen ez volt a feltétele a hosszabbításnak.

A várható kezdőcsapat a La Gazzetta dello Sport szerint:
Handanovic – Vrsaljko, De Vrij, Skriniar, K. Asamoah – Brozovic, Gagliardini – K. Baldé, Nainggolan, Perisic – Icardi.
A legerősebb kezdőcsapat értéke a Transfermarkt szerint:
407.5 millió euró

Nem valószínű, hogy az AS ROMA éppen most lesz bajnok annyi év után, legutóbb a „farkasok" a harmadik helyen végeztek, de 18 ponttal lemaradva a Juventustól. Állítjuk mindezt annak ellenére is, hogy Nainggolan távozása ide vagy oda, az Iván Marcano, Javier Pastore, Justin Kluivert, Davide Santon, Patrik Schick, Robin Olsen, Ante Coric, Bryan Cristante sor már a frissiben leigazolt világbajnok futó- és ütközőmasina, Steven N'Zonzi nélkül is megsüvegelésre méltó volt, miközben abszolúte nem mellékesen maradt a klubnál az alapvető fontosságú Edin Dzeko, Konsztantinosz Manolasz, Alessandro Florenzi, Kevin Strootman, Lorenzo Pellegrini, Cengiz Ünder hatos. N'Zonzi megszerzése után cél a támadósor megerősítése a brazil Taisonnal vagy a francia Florian Thauvinnal, esetleg a Marlos, Domenico Berardi páros egyikével, mert a Szpartak Moszkva révén 25 millió euróért árult Quincy Promes megszerzésére kevés az esély. Az új idény előtt mindenképpen hívjuk fel arra a figyelmet, hogy nem sokáig csodálhatjuk már ütközet közben a csapatkapitányt, a harmincöt esztendős Daniele De Rossit, akinek a szerződése még erre az egy szezonra szól a fővárosban.

„Nincs még kihirdetve az új bajnok, de a Juventusnak megvan a győztes mentalitása – vetett számot a soron következő idénnyel a rómaiak mestere, Eusebio Di Francesco. – Olyan új játékosok érkeztek hozzá, mint Cristiano Ronaldo, akiben szintén megvan ez a mentalitás, és ez sokat segít majd, különösen a BL-ben. Szerintem a fő céljuk az lesz, hogy Európában is sikeresek legyenek, a mi célunk a fejlődés.”

MAGYAROK!
Két honfitársunk is felbukkant a nyáron a Serie A-ban, de sajnos csak jöttek és mentek: a 22 éves védő, Kecskés Ákos visszatért kölcsönbe a Korona Kielcétől az Atalantához, de továbbadták Svájcba, az FC FC Luganóhoz, ahol Vécsei Bálint is futballozik: őt a Bologna adta el most oda, ahol már két idényt töltött el kölcsönben.

A Juventus és a Roma egykori futballistája, Zbigniew Boniek szerint nem kell túlzottan optimistának lenniük a római fanoknak.

„Alisson eladása után nehéz elhitetni az emberekkel, hogy nyerni fog valamit a csapat. A Juventusnak ötöse lett a lottón Ronaldóval, és tudja, hogyan lehet őt felhasználni a nemzetközi ismertség növelésére. Nemhogy sokba kerülne, egyenesen profitot hoz. Mondok valamit: Juve–Frosinone és Empoli–Juve... Ki nézné meg ezeket a meccseket? Most, Ronaldóval a fedélzeten, még külföldre is el lehet adni ezeket a meccseket.”

A várható kezdőcsapat a La Gazzetta dello Sport szerint:
R. Olsen – Karsdorp, Fazio, Manolasz, Kolarov – Pastore, N'Zonzi, Cristante – Ünder, Dzeko, Kluivert.
A legerősebb kezdőcsapat értéke a Transfermarkt szerint:
256.5 millió euró

Ancelotti (balra) egy északi ellenféllel szemben már alulmaradt
Ancelotti (balra) egy északi ellenféllel szemben már alulmaradt

 

Az előző idényben négy ponttal maradt le a NAPOLI a bajnok mögött, ugyanannyi vereséget begyűjtve, mint ellenlábasa, de kettővel több döntetlent elérve – és nagyon úgy tűnik, Aurelio De Laurentiis elérte a gárda jelenlegi határait, a mostani, 500 milliós eurón felüli keretnél jobbat és erősebbet képtelen már finanszírozni, van éppen elég baja a meglévő sztárok bérének előteremtésével. A szurkolók is értékelik ezt, az előző idényben a hazai mérkőzéseken átlagban 43 072 néző jelent meg, a korábbi években a negyvenezret sem érte el ez a szám, legutóbb csak a 2010–2011-es idényben szaladtak össze többen hétvégenként a Vezúv alján labdapattogásban gyönyörködni, a Diego Maradona-féle aranykor után ez a harmadik legjobb eredmény.

EURÓPAI KUPAHELYEK ÉS KIESÉS
1-4. helyezettek:automatikus kvalifikáció a Bajnokok Ligája főtáblájára
5. helyezett:automatikus kvalifikáció az Európa-liga főtáblájára
6. helyezett: kvalifikáció az Európa-liga selejtezőjébe
Az Olasz Kupa győztese az EL csoportkörébe jut
18–20. helyezettek:kiesés a Serie B-be

A következő idényben kimarad ebből az élményből a visszautasíthatatlan ajánlat miatt eladott Jorginho, ellenben a különc elnök hatalmasat húzott Carlo Ancelotti kinevezésével: a mester ugyan egyik korábbi kedvencét sem tudta Dél-Olaszországba csábítani, de hát nincs is könnyű dolga a mai futballvilágban egy nem az élcsoporthoz tartozó topcsapatnak, amikor a spanyol középpályásért, Fabián Ruizért 30, az olasz szélsőért, Simone Verdiért 25, a francia jobbhátvédért, Kévin Malcuitért 12, a teljesen ismeretlen brazil csatárért, Vinícius Moraisért 4 millió eurót kell fizetni. Kész mázli, hogy az Ajaxnál lejárt Amin Younes szerződése, így ingyen lehetett őt leigazolni (majd miután a német válogatott szélső sokkot kapott az igazi Nápoly és pár maffiózó láttán, sikerült meggyőzni őt és ügynökét, hogy jobban jár, ha mégis tartja magát a szavához és aláírásához, lásd még: Nápolyt látni, és majdnem belehalni).

Nem is baj, ha nem cseréli le a fél keretet Ancelotti, akinek lesz lehetősége olyan ígéretekből némi türelemmel és sok bizalommal végre húzóembereket nevelni, mint a középpályás Alberto Grassi, a védő Nikola Makszimovics vagy a középcsatár Roberto Inglese (azonban mire ennek a mondatnak a végére értünk, már csak a szerb maradt a klubnál, szóval nekünk sem könnyű okosnak lenni); mondjuk ezt még akkor is, ha akad pénz a ládafiában Nápolyban, mert eddig nyereséggel állnak az emberpiacon. Kiszemelt a kapusok közül Kevin Trapp, David Ospina, Ciprian Tatarusanu, Guillermo Ochoa és a milanos Gabriel, a PSG-s kapcsolat miatt Goncalo Guedes és Álvaro Di María, de Ante Rebic, Benjamin Henrichs, Rodrigo Moreno, Diego Laxalt, Simone Zaza és a juventusos Moise Kean is. Az igazi nagy durranás azonban Mario Balotelli leigazolása lenne...

Nélküle is van azonban fantázia a csapatban, a keretben hatan is legalább harmincmillió eurót érnek, újabb hatan húszmillión felüli értékkel dicsekedhetnek, és nagy jövő előtt áll az új kapus, a 21 éves, a már a felnőtt válogatott keretébe is bekerült Alex Meret, aki most kölcsönbe jött az Udinesétől, de jövőre 22 millió eurót kell érte fizetni. Cseréje is Udinéből költözött délre, a rutinos Oresztisz Karneziszért most szintén nem kellett fizetni, de jövőre 2.5 millió euró jár érte a fekete-fehéreknek.

„Egy egységes, támadó szellemben futballozó, technikás és agresszív Napolit képzeltem el magamnak” – árult el egy nagy titkot az idény előtt Ancelotti.

Véleményünk szerint a nápolyiaké lesz az ezüstérem, mert ha hiszünk a lenti felállásnak, akkor olyan remek játékosok gyönyörködhetnek a kispadon Ancelotti egymástól külön életet élő két szemöldökében, mint Piotr Zielinski, Verdi, Fauzi Gulam, Arkadiusz Milik, Amadou Diawara, Junesz, Makszimovics, a tavaly tízmillióért vett szélső, Adam Unasz vagy a még nála is drágább középpályás, Marko Rog.

A várható kezdőcsapat a La Gazzetta dello Sport szerint:
Meret – Hysaj, Raúl Albiol, Koulibaly, Mário Rui – F. Ruiz, Hamsík, Allan – L. Insigne, Mertens, Callejón.
A legerősebb kezdőcsapat értéke a Transfermarkt szerint:
345 millió euró

Az elmúlt öt év költekezése, csapatonként, a piros szín a negatív, a zöld a pozitív szaldót jelzi (Transfermarkt)
Az elmúlt öt év költekezése, csapatonként, a piros szín a negatív, a zöld a pozitív szaldót jelzi (Transfermarkt)


Az európai kupahelyekért a múlt héten bővebben kivesézett, azóta Marko Pjacát megszerző Fiorentina mellett a Lazio fog hajtani, amely Felipe Anderson árából szerzett egy fél csapatot, a Joaquín Correa, Francesco Acerbi, Valon Berisha, Riza Durmisi, Milan Badelj ötössel az élen, az elmúlt idényt a hetedik helyen záró Atalanta a szokásos elképesztő mértékű nyári jövés-menés közben elveszítette Bryan Cristante mellett Andrea Petagnát, Leonardo Spinazzolát és Mattia Caldarát, de a Sampdoria éppen neki adta el Duván Zapatát, miközben a Lucas Torreira, Patrik Schick párost a Leeds Unitedtől megszerzett Ronaldo Vieirával és az éppen a Romától kölcsönkért Grégoire Defrellel pótolta.

A nagy kalmár Genoa ezúttal sem tudott kivetkőzni önmagából, de kitörni a viszonylag szűkös keretek közül sem, azonban a két rutinos középső ember, Sandro és Ervin Zukanovic, a három veterán, Federico Marchetti, a viaduktbalesetbe majdnem beleautózó Domenico Criscito és Romulo mellett vett négy csatárt is: Gianluca Lapadulát, Christian Kouamét, Andrea Favillit és Krzysztof Piateket. Ismét csak leborulni tudunk a Sassuolo szakmai tudása előtt, a középcsapattá érő gárda ezen a nyáron negyvenmillióért vásárolt, ötvenért eladott, sikerrel megőrizte a keret legjobbját, Domenico Berardit, jövőre meg rongyos tízmillióért végleg megveheti a Milantól a most kölcsönkapott új Gattusót, Manuel Locatellit.

Az Európa-ligát vette célba a Torino M'Baye Niang, Soualiho Meité, Armando Izzo, Tomás Rincón, Bremer és Nicolas N'Koulou végleges megszerzésével és a tapasztalt Walter Mazzarri vezetésével, az Udinese pedig ezúttal nem az angol és spanyol testvércsapatokkal üzletelt, hanem húszmillió eurót kockáztatott a Juventus középpályásáért, Rolando Mandragoráért, miközben természetesen a dél-amerikai kapcsolatokat is kamatoztatták, jött most csatár Brazíliából (Felipe Vizeu), szélső (Ignacio Pussetto) és kapus Argentínából (Juan Musso), csemegeként meg egy ghánai középhátvéd Tunéziából (Nicholas Opoku).

Húszmilliós befektetéssel és új vezetőedzővel, Rolando Marannal készül egy nyugodt bajnokságra a Cagliari, a Bolognánál az új mester, Filippo Inzaghi alól eladták a két legjobb támadót, Simone Verdit és Federico Di Francescót, de Sassuolóból és Koppenhágából vásárolt az egykori csodacsatár, kezdőkapusa meg a Romáról vett Lukasz Skorupski lesz.

A többiek a szokásos gruppentranszfer közben próbálják megtalálni a pár igazit, és mindenképpen szánjunk pár sort a Parmára is: ez már nem a régi jó AC Parma, hanem a Parma Calcio 1913, amely szédítő mélységből kapaszkodott fel az élvonalba, szédítő gyorsasággal: a „sajtosok” 2015-ben alakultak újjá, a Serie D-be nyertek besorolást, és máris itt vannak. Kevés híja, hogy mégsem: egy Serie B-s bundaügy miatt sokáig a kizárás réme lebegett a fejük fölött, de ebből csak egy ötpontos mínusz és a felbujtással természetesen csak viccelő bűnös, a 36 éves Emanuele Calaio kétévesnek induló, de hat hónapra szelídülő eltiltása lett.

A csatár az utolsó forduló előtt, amelyben az akkor második helyen álló csapata korábbi együttesével, a Speziával csapott össze, több üzenetet küldött két korábbi csapattársának, arra biztatva őket, hogy „ne legyenek ünneprontók”, ne erőltessék meg túlságosan magukat. A Parmának győznie kellett a Spezia otthonában, hogy legyen esélye rájátszás nélkül feljutni az élvonalba, végül 2–0-ra nyert.

A Parma nem tudott költekezni, a nagycsapatok keretében mezgerélt, a harmadik és negyedik vonalból igazolgatott ingyen, de a nagy viccelődésnek most könnyen kiesés lehet a vége...

 


Zárjunk azzal, aki csak most enged maga elé mindenkit: a JUVENTUS az abszolút esélyese ennek a bajnokságnak. Ennek a bajnokságnak is, lévén 2011 óta folyamatosan Torinóban lakik a Scudetto, és azóta négyszer az Olasz Kupában sem talált legyőzőre az Öreg Hölgy.

A nyarat máris megnyerte a Juve, és nemcsak a Csizmaországban, hanem az egész világon, ugyanis képes volt arra, amire senki más: elmozdítani Cristiano Ronaldót a Real Madridtól. A harminchárom éves támadóért ugyan 117 millió eurót kellett fizetni, a portugál éves bére is csillagászati, harmincmillió euró, nettóban(!). Bónuszok és prémiumok állítólag nem járnak neki, de a másodpercenkénti (kerekítve) 1 eurós, percenkénti 62, óránkénti 3 720, napi 89 300 eurós fizetéshez talán már nem is hiányzik... Nettós, reklámpénzekkel bőven megpótolt jövedelemhez meg pláne.

Gazdaságilag minden bizonnyal nem lesz ráfizetés a Ronaldo-üzlet, egy BL-arannyal pedig a legnagyobb kritikusokat is el lehet hallgattatni, és szintén inkább az európai vitézkedés, mintsem a címvédés (no meg az önérzet) miatt fontos a Milan révén tavaly elszipkázott Leonardo Bonucci visszatérése, illetve a portugál jobbhátvéd, az Interben kölcsönjátékoskodó Joao Cancelo megszerzése.

Gianluigi Buffon távozása olyan volt, mint a halál: tudjuk, várjuk, elfogadjuk, mégis csak nagyon nehezen hisszük el, az utóda az olasz Mattia Perin lesz. Nagy fogás még Emre Can, aki ingyen jött, lejárt a szerződése a Liverpoollal, ő a középpálya és a védelem tengelyében is bevethető, és sokszor játszott már a védelem és a középpálya szélein is. Douglas Costa megvételét már korábban eldöntötték, gyakorlatilag tehát két-három emberrel bővült a Juve kezdője, de a legfontosabb posztokon.

„Ronaldo? A Juventus vele újra bebizonyította, hogy Európa legnagyobb klubjai közé tartozik, leigazolása igazán kivételes dolog, nemcsak a Juve, de az olasz futball számára is. Emre Can? Vele még keveset beszélgettem, de a vezetőség fontos fogása, az összes nagy klub akarta őt, technikailag és taktikailag is tökéletes. Tipikus német, tudja, hogyan kell tenni-venni a labdát, nagyon fontos láncszem lesz. Cancelo? Ő is fontos érkező, kevés ilyen technikás, mozgékony játékost láttam még a Juvében, mint ő. Fontos szerepe lesz, főleg az európai küzdelmekben” – nyilatkozott az újakról Pavel Nedved igazgatótanácsi alelnök.

Sokakat meglepett Higuaín távozása, az argentin az elmúlt idényben kerek ötven juventusos tétmérkőzésén 23 gólt és 8 gólpasszt termelt – ehhez, és két évvel ezelőtti kilencvenmillió eurós vételárához képest pár kabátgombért kapta meg őt a Milan. De Bonucciért mindent!

A fiatalok közül, akit csak lehetett, eladott vagy kölcsönadott a Juve, Alex Sandro azonban maradt, Kean, Claudio Marchisio és Miralem Pjanic távozhat még – a hírek szerint Juan Bernat, Jerome Boateng, Adrien Rabiot, Marcelo, az FC Porto jobbhátvédje, Fernando Fonseca, a Chelsea Emerson Palmierije, a Braga balszellője, Trincao vagy a bayernes Thiago Alcántara jöhet még, a laziós Szergej Milinkovics-Szavics itt is szóba került, mint mindent topcsapatnál ezen a nyáron.

„Nehéz évnek nézünk elébe, de a nagy álmunk már nem álom, hanem célkitűzés – merengett el a klub elnöke, Andrea Agnelli. A BL a célunk ebben az idényben, megnyerni a BL-t, plusz a Scudettót és a Coppa Italiát is. Ebben a szezonban tényleg csak azt tűzhetjük ki célul magunk elé, hogy mindent megnyerjünk. Ez egy elképesztően nehéz idény lesz, de tele szenvedéllyel, alig várom már, hogy elkezdődjön.”

A vezetőedző, Maximiliano Allegri természetesen nagyon örült Ronaldo érkezésének, de talán átvillant az agyán: ha most sem nyeri meg a BL-t, akkor menesztik.

„Vele még inkább ambicionáljuk a BL megnyerését, bár ezt eddig is fontosnak tartottuk. A csapat megerősödött a nyáron, de a gyepen dőlnek majd el a dolgok, jól kell futballoznunk és meg kell nyernünk a mérkőzéseket, semmi más nem számít. Természetes, hogy ilyen játékosok érkezése után mindenki izgatott és máris álmodozik, de a keret minőségét a pályán is bizonyítani kell. Ronaldo hatalmas nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, inspirálja a fiatalokat, hiszen nem adnak a semmiért öt Aranylabdát valakinek, most meglátják majd a fiatalok, mennyire keményen dolgozott meg a sikerekért. A Real Madrid a legutóbbi öt BL-aranyból négyet hazavitt, mert keményen megdolgozott érte. Nekünk is ezt kell tennünk, most először látom egyébként, hogy az egész csapat együtt dolgozik ezen.”

Allegri kerete parádés és bő, a 4–2–3–1-től a 4–3–3-on át a 3–4–2–1-ig mindenre képes, sőt Torino Chuck Norrisával, Ronaldóval mindenre is, rajzolgathatnánk most nyilakat, dobálhatnánk számokat, idézhetnénk statokat a nagy talján városháborúk koráig visszamenve, de elég legyen annyi, hogy ha a La Gazzetta alapcsapatát vesszük alapul, a Juve B az idén így fog festeni:
Perin – De Sciglio, Benatia, Rugani, Spinazzola – Khedira, Marchisio – Bernardeschi, Bentancur, Cuadrado – Mandzukic. A tarcsi legolcsóbbja a hétmilliós játékjogú Marchisio, Kean a maga 12 milliójával esélytelen, szegény Andrea Barzagli meg ide sem fér be, és ez a kezdő 227 millió eurót ér, nagyon picivel kevesebbet, mint a komplett Fiorentina...

A várható kezdőcsapat a La Gazzetta dello Sport szerint:
Szczesny – Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Can, Pjanic, Matuidi – Douglas Costa, Dybala – C. Ronaldo.
A legerősebb kezdőcsapat értéke a Transfermarkt szerint:
565 millió euró

INGYENCSAPAT

Nemrégiben ország-világ láthatta, nemtől és vérmérséklettől függően irigykedhetett-sóhajtozott-átkozódhatott-felháborodhatott azon, hogy a klub nélküli Marco Borriello három műmellű, de nagyon is valóságos hölggyel szórakozott a tengerparton, meglehetősen kevés fehérneműt áldozatul dobva a színgyilkos napfénynek. Hiába no, vigasztaló tudni, hogy még egy hétszeres válogatott, a Romában, a Genoában, a Milanban, a Juventusban, a Sampdoriában és a West Hamben is megfordult játékos is legatyásodik a harmincas évei közepére, még a barátnőit sem képes rendesen felöltöztetni. Mellette olyan neves ékek várnak munkára, mint az Atlético Madrid által négy éve 15 millió euróért megvett Alessio Cerci, a volt juvés Raffaele Palladino, a 28-szoros bolgár válogatott Alekszandar Tonev vagy az olasz válogatott örök ígérete, a nagy talján sérült, Giuseppe Rossi. De tényleg össze lehetne eurócentekből gereblyézni egy nem is rossz keretet, a kapuban állhatna Marco Storari, a pár éve még az U21-es válogatottat erősítő Riccardo Piscitelli, esetleg a negyvenes volt Milan- és Napoli portás, Ferdinando Coppola; a védelemben a 101-szeres szlovén válogatott Bostjan Cesar, a rutinos argentin Nicolás Burdisso, a szenegáli Boukary Dramé, a volt Roma-ígéret, Aleandro Rosi vagy a még harmincon inneni, párszoros horvát válogatott Hrvoje Milic állná a sarat.

A középpálya esze a még csak 32 éves Miguel Veloso lenne, akit minden idők egyik legsármosabb labdarúgójának tartanak a szakértők, de nem a csinos arca miatt lett 56-szoros válogatott és járt meg két-két vébét és Európa-bajnokságot a portugálokkal, Simon Laner és Mariano Izco pedig a Chievóból lehet ismerős.


 

SERIA A, 2018–2019
AZ 1. FORDULÓ PROGRAMJA

AUGUSZTUS 18., SZOMBAT
18.00:
Chievo–Juventus (Tv: Digi Sport1)
20.30: Lazio–Napoli (Tv: Digi Sport1)

AUGUSZTUS 19., VASÁRNAP
18.00:
Torino–Roma (Tv: Digi Sport1)
20.30: Bologna–SPAL
20.30: Empoli–Cagliari
20.30: Parma–Udinese
20.30: Sassuolo–Internazionale (Tv: Digi Sport1)

AUGUSZTUS 20., HÉTFŐ
20.30:
Atalanta–Frosinone

A Sampdoria–Fiorentina és AC Milan–Genoa találkozót később rendezik meg.

A SERIE A VÉGEREDMÉNYE, 2017–2018
1. Juventus 38 30 5 3 86–24 +62 95
2. Napoli 38 28 7 3 77–29 +48 91
3. Roma 38 23 8 7 61–28 +33 77
4. Internazionale 38 20 12 6 66–30 +36 72
5. Lazio 38 21 9 8 89–49 +40 72
6. Milan 38 18 10 10 55–41 +14 64
7. Atalanta 38 16 12 10 57–39 +18 60
8. Fiorentina 38 16 9 13 54–46 +8 57
9. Torino 38 13 15 10 54–46 +8 54
10. Sampdoria 38 16 6 16 56–60 –4 54
11. Sassuolo 38 11 10 17 29–59 –30 43
12. Genoa 38 11 8 19 33–43 –10 41
13. Chievo 38 10 10 18 36–59 –23 40
14. Udinese 38 12 4 22 48–63 –15 40
15. Bologna 38 11 6 21 40–52 –12 39
16. Cagliari 38 11 6 21 33–61 –28 39
17. SPAL 38 8 14 16 39–59 –20 38
18. Crotone 38 9 8 21 40–66 –26 35
19. Verona 38 7 4 27 30–78 –48 25
20. Benevento 38 6 3 29 32–83 –51 21

 

SERIE A, A FONTOSABB NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2018

ATALANTA
Érkezett: Davide Bettella (Inter, 7 000 000 euró), Bryan Cristante (Benfica, kölcsön után végleg, 5 000 000), Marco Tumminello (Roma, 5 000 000), Marco Carraro (Inter, 5 000 000), Pierluigi Gollini (Aston Villa, kuv., 4 300 000), Arkadiusz Reca (Wisla Plock, 4 000 000)
Kölcsönbe: Duván Zapata (Sampdoria, 14 000 000), Mario Pasalic (Chelsea, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Kecskés Ákos (Korona Kielce)
Távozott: Jasmin Kurtic (SPAL, kuv., 4 800 000), Alberto Paloschi (SPAL, kuv., 4 000 000), Kecskés Ákos (Lugano)
Kölcsönbe: Bryan Cristante (Roma, 5 000 000), Andrea Petagna (SPAL, 3 000 000), Bryan Cabezas (Fluminense)
Kölcsönből vissza: Mattia Caldara (Juventus), Leonardo Spinazzola (Juventus)

BOLOGNA
Érkezett: Diego Falcinelli (Sassuolo, 10 000 000), Lukasz Skorupski (Roma, 9 000 000), Federico Santander (Köbenhavn, 6 000 000), Mattias Svanberg (Malmö FF, 4 500 000), Mitchell Dijks (Amsterdam, i.), Felipe Avenatti (Sportivo Luqueno, kuv., 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Vécsei Bálint (Lugano)
Távozott: Simone Verdi (Napoli, 25 000 000), Federico Di Francesco (Sassuolo, 10 000 000), Adam Masina (Watford, 5 000 000), Antonio Mirante (Roma, 4 000 000), Vasziliosz Toroszidisz (Olympiakosz, i.), Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb, 1 200 000)

CAGLIARI
Érkezett: Leonardo Pavoletti (Napoli, 10 000 000), Lucas Castro (Chievo Verona, 6 500 000), Darijo Srna (Sahtar Doneck, i.), Filip Bradaric (HNK Rijeka, 5 000 000)
Kölcsönbe: Alberto Cerri (Juventus, 1 000 000)
Távozott: Bartosz Salamon (SPAL, kuk., 2 000 000), Luka Krajnc (Frosinone, kuk., 1 000 000)

CHIEVO VERONA
Érkezett: Nenad Tomovics (Fiorentina, kuv., 2 500 000), Mariusz Stepinski (Nantes, kuv., 2 500 000), Emanuele Giaccherini (Napoli, kuv., i.), Joel Obi (Torino, 2 000 000), Federico Barba (Gijón, 3 000 000)
Távozott: Lucas Castro (Cagliari, 6 500 000), Samuel Bastien (Standard Liege, 3 000 000), Bostjan Cesar (szerződése lejárt), Alessandro Gamberini (visszavonult), Antonio Floro Flores (szerződését felbontották)

EMPOLI
Érkezett: Antonino La Gumina (Palermo, 9 000 000), Samuel Mraz (MSK Zilina, 1 500 000), Jacob Rasmussen (Rosenborg, 1 000 000), Matías Silvestre (Sampdoria, i.), Luca Antonelli (Milan, i.)
Távozott: Riccardo Saponara (Fiorentina, kuv., 9 000 000), Vincent Laurini (Fiorentina, kuv., 1 600 000)

FIORENTINA
Érkezett: Germán Pezzella (Betis, kuv., 9 000 000), Riccardo Saponara (Empoli, kuk., 9 000 000), Alban Lafont (Toulouse, 8 500 000), David Hancko (MSK Zilina, 2 500 000), Federico Ceccherini (Crotone, 3 000 000), Cristiano Biraghi (Pescara, kuv., 2 000 000), Christian Nörgaard (Bröndby, 3 500 000)
Kölcsönbe: Gerson (Roma), Kevin Mirallas (Everton, 500 000), Edimilson Fernandes (West Ham), Marko Pjaca (Juventus, 2 000 000)
Távozott: Nikola Kalinic (Milan, kuv., 20 000 000), Khouma Babacar (Sassuolo, 9 000 000), Bruno Gaspar (Sporting CP, 4 500 000), Nenad Tomovics (Chievo Verona, kuv., 2 500 000), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt, kuv., 2 000 000), Milan Badelj (Lazio, i.), Carlos Sánchez (West Ham, 4 450 000)

FROSINONE
Érkezett: Andrea Beghetto (Genoa, 1 500 000), Francesco Bardi (Inter, kuv., 1 000 000), Luka Krajnc (Cagliari, 1 00 000), Raman Chibsah (Benevento, kuv., 1 000 000), Cristian Molinaro (Torino, i.), Emil Hallfredsson (Udinese)
Kölcsönbe: Stipe Perica (Udinese)
Távozott: Moussa Kon (Erzurumspor, 300 000)

GENOA
Érkezett: Gianluca Lapadula (Milan, kuv., 11 000 000), Federico Valietti (Inter, 7 500 000), Christian Kouamé (Cittadella, 5 000 000), Krzysztof Piatek (Cracovia Kraków, 4 000 000), Sandro (Benevento, 2 300 000), Ervin Zukanovic (Roma, kuv., 1 200 000), Federico Marchetti (Lazio, i.), Koray Günter (Galatasaray, i.), Domenico Criscito (Zenit, i.), Romulo (Hellas Verona, i.)
Kölcsönbe: Esteban Rolón (Málaga), Andrea Favilli (Juventus, 5 000 000), Lisandro López (Benfica)
Távozott: Mattia Perin (Juventus, 12 000 000), Armando Izzo (Torino, 8 000 000), Miguel Veloso (szl.), Giuseppe Rossi (szl.)
Kölcsönből vissza: Andrea Bertolacci (Milan)

INTERNAZIONALE
Érkezett:
Radja Nainggolan (Roma, 38 000 000), Lautaro Martínez (Racing Club, 23 000 000), Federico Dimarco (FC Sion, 7 000 000), Kwadwo Asamoah (Juventus, i.), Stefan de Vrij (Lazio, i.)
Kölcsönbe: Sime Vrsaljko (Atlético Madrid, 6 500 000), Keita Baldé (Monaco, 5 000 000)
Távozott: Geoffrey Kondogbia (Valencia, kuv., 25 000 00), Davide Santon (Roma, 9 500 000), Federico Valietti (Genoa, 7 500 000), Davide Bettella (Atalanta, 7 000 000), Éder (Csiangszu Szuning, 5 700 000), Jens Odgaard (Sassuolo, 5 000 000), Marco Carraro (Atalanta, 5 000 000), Nicolo Zaniolo (Roma, 4 500 000), Nagatomo Juto (Galatasaray, kuv., 2 500 000), George Puscas (Palermo, 3 300 000), Jonathan Biabiany (Parma, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: Joao Cancelo (Valencia), Rafinha (Barcelona)

JUVENTUS
Érkezett: Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 117 000 000), Joao Cancelo (Valencia, 40 400 000), Douglas Costa (Bayern München, kuv., 40 000 000), Mattia Perin (Genoa, 12 000 000), Andrea Favilli (Ascoli, 7 500 000), Emre Can (Liverpool, i.), Leonardo Bonucci (Milan, 35 000 000)
Távozott: Tomás Rincón (Torino, kuv., 6 000 000), Andrés Tello (Benevento, 3 000 000), Nicola Leali (Perugia, kuv., 2 000 000), Kwadwo Asamoah (Inter, i.), Stephan Lichtsteiner (Arsenal, i.), Gianluigi Buffon (PSG, i.), Giangiacomo Magnani (Sassuolo, 5 000 000), Rolando Mandragora (Udinese, 20 000 000), Mattia Caldara (Milan, 35 000 000)
Kölcsönbe: Luca Marrone (Hellas Verona), Gonzalo Higuaín (Milan, 18 000 000), Stefano Sturaro (Sporting CP), Andrea Favilli (Genoa, 5 000 000), Marko Pjaca (Fiorentina, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Benedikt Höwedes (Schalke)

LAZIO
Érkezett: Francesco Acerbi (Sassuolo, 10 000 000), Valon Berisha (RB Salzburg, 7 500 000), Riza Durmisi (Betis, 6 500 000), Mattia Sprocati (Salernitana, 2 500 000), Silvio Proto (Olympiakosz, i.), Joaquín Correa (Sevilla, 15 000 000), Milan Badelj (Fiorentina, i.)
Távozott: Felipe Anderson (West Ham, 38 000 000), Stefan de Vrij (Inter, i.), Federico Marchetti (Genoa, i.)
Kölcsönből vissza: Nani (Valencia)

AC MILAN
Érkezett: Nikola Kalinic (Fiorentina, kuv., 20 000 000), Fabio Borini (Sunderland, kuv., 5 500 000), Ivan Strinic (Sampdoria, i.), Pepe Reina (Napoli, i.), Alen Halilovic (Hamburg, i.), Mattia Caldara (Juventus, 35 000 000)
Kölcsönbe: Gonzalo Higuaín (Juventus, 18 000 000), Tiemoué Bakayoko (Chelsea, 5 000 000)
Távozott: M'Baye Niang (Torino, kuv., 12 000 000), Gianluca Lapadula (Genoa, kuv., 11 000 000), Leonardo Bonucci (Juventus, 35 000 000), Luca Antonelli (Empoli, i.), Nikola Kalinic (Atlético Madrid, 14 500 000)
Kölcsönbe: Manuel Locatelli (Sassuolo, 2 000 000), André Silva (Sevilla)

NAPOLI
Érkezett: Fabián Ruiz (Betis, 30 000 000), Simone Verdi (Bologna, 25 000 000), Vinícius Morais (Real SC, 4 000 000), Amin Younes (Ajax, i.), Kévin Malcuit (Lille, 12 000 000)
Kölcsönbe: Oresztisz Karnezisz (Udinese), Alex Meret (Udinese)
Távozott: Jorginho (Chelsea, 57 000 000), Duván Zapata (Sampdoria, 17 000 000), Leonardo Pavoletti (Cagliari, 10 000 000), Pepe Reina (Milan, i.), Christian Maggio (Benevento, i.)
Kölcsönbe: Roberto Insigne (Benevento), Alberto Grassi (Parma, 2 000 000), Roberto Inglese (Parma, 3 000 000)

PARMA 1913
Érkezett: Jacopo Dezi (Napoli, kuv., 2 000 000), Fabio Ceravolo (Benevento, kuv., 2 000 000), Leo Stulac (Venezia, 1 300 000), Riccardo Gagliolo (Carpi, 1 000 000), Massimo Gobbi (Chievo Verona, i.), Bruno Alves (Rangers, i.), Jonathan Biabiany (Inter, 1 500 000)
Kölcsönbe: Federico Dimarco (Inter), Alberto Grassi (Napoli, 2 000 000), Roberto Inglese (Napoli, 3 000 000)
Távozott: Alessandro Lucarelli (visszavonult)

AS ROMA

Érkezett: Javier Pastore (PSG, 24 700 000), Justin Kluivert (Ajax, 17 250 000), Grégoire Defrel (Sassuolo, kuv., 15 000 000), Davide Santon (Inter, 9 500 00), Patrik Schick (Sampdoria, kuv., 9 000 000), Ante Coric (Dinamo Zagreb, 6 000 000), William Bianda (Lens, 6 000 000), Antonio Mirante (Bologna, 4 000 000), Iván Marcano (FC Porto, i.), Robin Olsen (Köbenhavn, 8 500 000), Steven Nzonzi (Sevilla, 26 650 000)
Kölcsönbe: Bryan Cristante (Atalanta, 5 000 000)
Távozott: Radja Nainggolan (Inter, 38 000 000), Lukasz Skorupski (Bologna, 9 000 000), Juan Iturbe (Club Tijuana, kuv., 5 000 000), Marco Tumminello (Atalanta, 5 000 000), Alisson (Liverpool, 62 500 000), Leandro Castán (Vasco da Gama, i.), Gyömbér Norbert (Perugia)
Kölcsönbe: Gerson (Fiorentina), Grégoire Defrel (Sampdoria, 1 500 000)

SAMPDORIA
Érkezett:
Duván Zapata (Napoli, kuv., 17 000 000), Omar Colley (Genk, 7 750 000), Rafael (Napoli, i.), Ronaldo Vieira (Leeds United, 6 500 000), Albin Ekdal (Hamburg, 2 200 000)
Kölcsönbe: Jakub Jankto (Udinese), Grégoire Defrel (Roma, 1 500 000)
Távozott: Lucas Torreira (Arsenal, 30 000 000), Patrik Schick (Roma, kuv., 9 000 000), Emiliano Viviano (Sporting CP), Ricardo Álvarez (Atlas, i.), Ivan Strinic (Milan, i.), Matías Silvestre (Empoli, i.)
Kölcsönbe: Duván Zapata (Atalanta, 14 000 000)

US SASSUOLO
Érkezett:
Federico Di Francesco (Bologna, 10 000 000), Khouma Babacar (Fiorentina, 9 000 000), Jens Odgaard (Inter, 5 000 000), Kevin-Prince Boateng (Eintracht Frankfurt, i.), Mehdi Bourabia (Konyaspor, 2 250 000), Jeremie Boga (Chelsea, 3 900 000), Giangiacomo Magnani (Juventus, 5 000 000), Enrico Brignola (Benevento, 3 500 000)
Kölcsönbe: Manuel Locatelli (Milan, 2 000 000)
Távozott: Grégoire Defrel (Roma, kuv., 15 000 000), Diego Falcinelli (Bologna, 10 000 000), Pietro Iemmello (Benevento, kuv., 4 750 000), Luca Antei (Benevento, kuv., 2 750 000)
Kölcsönbe: Francesco Acerbi (Lazio, 10 000 000), Matteo Politano (Inter, 5 000 000)

SPAL 2013
Érkezett: Jasmin Kurtic (Atalanta, kuv., 4 800 000), Alberto Paloschi (Atalanta, kuv., 4 000 000), Federico Viviani (Hellas Verona, kuv., 3 300 000), Alfred Gomis (Torino, kuv., 1 500 000), Johan Djourou (Antalyaspor, i.)
Kölcsönbe: Andrea Petagna (Atalanta, 3 000 000)
Távozott: Marco Borriello (szl.)

TORINO
Érkezett:
M'Baye Niang (Milan, kuv., 12 000 000), Soualiho Meité (Monaco, 12 000 000), Armando Izzo (Genoa, 8 000 000), Tomás Rincón (Juventus, kuv., 6 000 000), Bremer (Atlético Mineiro, 5 800 000), Nicolas N'Koulou (Olympique Lyon, kuv., 3 500 000)
Kölcsönbe: Ola Aina (Chelsea, 600 000)
Távozott: Antonio Barreca (Monaco, 12 000 000), Alfred Gomis (SPAL, 1 500 000), Nicolás Burdisso (szl.), Joel Obi (Chievo Verona, 2 000 000)

UDINESE
Érkezett:
Felipe Vizeu (Flamengo, 5 000 000), Juan Musso (Racing Club, 3 850 000), Ignacio Pussetto (Huracán, 8 000 000), Rolando Mandragora (Juventus, 20 000 000)
Távozott: Silvan Widmer (FC Basel, 4 500 000), Lucas Evangelista (Nantes, 4 000 000)
Kölcsönbe:
Jakub Jankto (Sampdoria), Alex Meret (Napoli), Oresztisz Karnezisz (Napoli)

Lezárva szerdén délben, vastaggal az elmúlt hét átigazolásai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik