Tyson bekokainozva bokszolt, műpéniszből adott doppingmintát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.13. 12:39
null
Tyson a Williams elleni harc végén. Bekokainozva bokszolt (Fotó: Reuters)
Új, Undisputed Truth című önéletrajzában a volt nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnok, Mike Tyson bevallotta: drogfüggősége olyan mértékű volt, hogy bekokainozva is meccselt.

Tyson saját bevallása szerint kokainos befolyásoltság alatt állt a 2004-es, Danny Williams elleni – vesztes – csatája alatt is, amelyen mellesleg súlyos sérüléssel bokszolt. Tizenegy éves korában nyúlt először a kokainhoz.

„Teljesen kokainfüggő voltam – írta Tyson – A háborúk története a drogok története is. Minden nagy hadvezér és harcos az idők kezdete óta drogozott.”

A börtönt is megjárt bunyós a Lennox Lewis elleni meccs előtti sajtótájékoztatón kirobbant verekedés során is tele volt kokainnal.

„Elvesztettem a fejem, ránéztem, és szét akartam ütni a f.szszopó fejét” – így Tyson.

Tyson segítői bevonásával megpróbálta elkerülni a lebukást a doppingellenőrzéseken, ennek érdekében egy műpénisszel tiszta vizeletmintát adott. Segítői csempészték be a műpéniszt, amit a meccs után, a kötelező dopping- és drogellenőrzés előtt adtak oda a bokszbajnoknak.

2013 őszén az olasz hosszútávfutó Devis Licciardit vádolták meg ugyanezzel a trükkel, az atléta a műpéniszt alsónadrágjába rejtve dolgozott – egész addig, míg le nem bukott az egyik ellenőrzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik