Profi boksz: visszavágó helyett visszavonul Vladimir Klicsko

Vágólapra másolva!
2017.08.03. 10:30
null
Nem lesz visszavágó Joshuával: Klicsko visszavonul (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását a korábbi nehézsúlyú világbajnok bokszoló, Vladimir Klicsko. A 41 éves ukrán bunyós menedzsmentje csütörtökön adott ki közleményt.

Mint ismert, Anthony Joshua áprilisban a Wembleyben TKO-val legyőzte Klicskót a tizenegyedik menetben, ezzel megvédte az IBF világbajnoki címét, és megszerezte a WBA és az IBO nehézsúlyú világbajnoki övét is. A visszavágó november 11-ére volt tervezve Las Vegasba, igaz, hivatalos szerződés még nem volt aláírva az összecsapásra. Már nem is lesz: az ukrán menedzsmentjén keresztül és saját honlapján is bejelentette, hogy felhagy a boksszal. Klicsko weboldala percekkel a kommüniké megjelenése után összeomlott, annyian kattintottak rá.

KLICSKO TOP 20 KIÜTÉSE

A 41 éves kétszeres nehézsúlyú világbajnok 69 mérkőzést bunyózott profiként, a mérlege 64 győzelem (53 KO), 5 vereség.

Amatőrként és profiként is mindent elértem, amiről álmodtam, és most belevágok sportkarrierem következő fejezetébe – írja közleményében Vladimir Klicsko. – Sosem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú és rendkívül sikeres karrierem lesz. Néhány hétig eltartott, mire meghoztam a döntésemet. Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott engem. Különösen a családomnak, a csapatomnak és a szurkolóimnak."

Klicsko 1996-ban Atlantában olimpiai bajnok lett, majd profinak állt. Első világbajnoki címét 2000-ben nyerte Chris Bryd ellen. Aztán 2003-ban (Corrie Sanders ellen) és 2004-ben (Lamon Brewster ellen) is vereséget szenvedett, majd 2006-ban visszaszerezte világbajnoki övét, megint csak Byrdet legyőzve – ezt követően kilenc évig veretlen maradt, 2015 novemberében Tyson Fury gyűrte le.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik