Profi boksz: Szellő és Baranyi is megnyerte címmérkőzését

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.09.18. 01:04
A félnehézsúlyú Baranyi Richárd elnyerte a Bokszvilágszervezet (WBO) Európa-bajnoki címét, miután a várpalotai Thury-vár udvarán rendezett szombat esti címmérkőzésen legyőzte a grúz Giorgi Berosvilit. Ugyanitt a cirkálósúlyú Szellő Imre is címmérkőzést bokszolt, és a brazil Hamilton Ventura legyőzése a WBO interkontinentális övét jelentette számára.

A tízmenetes címmérkőzésen Szellő Imre a pontozóbíróknál 100:89, 99:90 és 97:92 arányban győzte le brazil riválisát. Ezzel elhódította a WBO cirkálósúlyú interkontinentális övét, melyet Gyõryné Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó-szövetség profi tagozatának vezetője és Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere adott át neki.Szellő Imre a pontozóbíróknál 100:89, 99:90 és 97:92 arányban győzte le brazil riválisát. Ezzel elhódította a WBO cirkálósúlyú interkontinentális övét, melyet Gyõryné Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó-szövetség profi tagozatának vezetője és Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere adott át neki.

Az interkontinentális övet megszerző Szellőnek ez a tizennegyedik győzelme, brazil ellenfele 15 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel érkezett a várpalotai meccsre.

A Felix Promotion által rendezett szombati gála korábbi programjában – tízmenetes mérkőzésen – a félnehézsúlyú Baranyi Richárd nagy küzdelemben, a pontozóbíróknál 98:92, 96:94 és 96:94 arányban diadalmaskodott a grúz Giorgi Berosvili felett.

A címmérkőzés előtt 16 győzelemmel és 1 vereséggel álló Baranyi szerdáig a német-török Yusuf Kanguel ellen készült, azonban ellenfele egészségi problémái miatt elmaradt a meccs. Új riválisa, Berosvili a címmérkőzésig 27 győzelmet, 2 döntetlent és 11 vereséget könyvelt el.

A címmeccseket megelőzően rendezett magyar bajnoki összecsapáson technikai K. O.-val győzött, és ezzel cirkálósúlyú magyar bajnok lett Tóth Tamás. A budapesti ökölvívó a tízmenetes mérkőzés kilencedik felvonásában diadalmaskodott a kiskunmajsai Darmos József felett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik