Profi boksz: Pacman Ausztráliában hagyta a vb-övét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.02. 10:15
null
Jeff Horn és Manny Pacquiao véres csatája (Fotó: AFP)
A WBO váltósúlyú világbajnoka, a 38 éves Manny Pacquiao (59–7–2, 38 KO/TKO) az ausztráliai Brisbane-ben egyhangú pontozással vereséget szenvedett az ausztrál Jeff Horntól (17–0–1, 11 KO/TKO).

 

Abban talán mindenki egyetért, hogy Pacquiao régen túl van a legjobbján és vasárnap hajnalban ez jól látszott.

A filippínó sztár döcögősen kezdte a találkozót, nehezen kapta el a ritmust, de a második menettől egyre több balkezese ért célban, ami látszólag óvatosságra intette Hornt. Horn ellenben jól kezdett, agresszív stílusával meglepte a címvédőt, és dulakodásban is megmutatta, hogy ki is van hazai pályán.

A 3. menetben Horn jobb szemöldöke felszakadt, de nem igazán zavarta a sérülés. Horn benne volt a csibészségben, fogott és dulakodott, ami közben elengedett néhány tarkóst is.

A 6. menetben egy vétlen fejeléstől Pacquiao homloka felszakadt, de a ringorvos tovább engedte a meccset. A 8. menetben Horn padlózott, ám Mark Nelson vezetőbíró nem ítélte leütésnek az esetet.

 




Majd a kilencedikben Pacquiao magasabb fokozatra kapcsolt, és alaposan helyben hagyta az ausztrált, a menet utáni szünetben Nelson figyelmeztette Hornt és a sarkát, hogy ha nem szedi össze magát, kénytelen lesz leléptetni őt.

 

Horn ennek megfelelően meghúzta a következő menetet és a meccs további részét is. Mivel Pacquiao nem tudta kihasználni a 9. menetben adódott lehetőséget, végigment a találkozó, s a pontozás a hazai bunyósnak kedvezett: 117:111, 115:113, 115:113 arányban Horn legyőzte Pacquiaót, és begyűjtötte a WBO váltósúlyú világbajnoki címét.

A statisztikák kicsit más képet festenek a meccsről, mint a pontozók – sikeres ütések

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik