Profi boksz: Lomacsenko újabb kategóriában világbajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.13. 13:40
null
Lomacsenko a harmadik súlykategóriában lett világbajnok (Fotó: AFP)
Az előzetes várakozásoknak megfelelően egészen kiváló, akciódús, akár az  Év mérkőzése-díjra is esélyes összecsapást produkált szombat éjszaka a WBA könnyűsúlyú világbajnoka, Jorge Linares, és a súlycsoportoktól független ranglisták közvetlen élmezőnyébe tartozó Vaszil Lomacsenko.

 

Az ütközetet a több mint hat éve veretlen venezuelai Linares kezdte aktívabban, míg a korábban két súlycsoportban is vb-címet szerző ukrán Lomacsenko a nyitó felvonásokban is jegyzett tiszta találatokat, a ritmust a harmadik etaptól vette fel igazán.

A remek kombinációkkal dolgozó Lomacsenkót a 6. menetben egy fejre mért jobbossal alaposan meglepte az ekkor már több sebből vérző Linares, és a padlóra kerülő öklözőre rászámolt a vezetőbíró, Ricky González.

Jókor jött a szünet az ukrán számára, aki némileg visszavett a következő percekben, a 10. felvonásban azonban szó szerint eldöntötte a mérkőzés sorsát. Az említett etapban újra növelte a tempót, és a záró percben egy gyilkos testütéssel kihúzta a talajt Linares lába alól, akit technikai KO-val le is léptetett a mérkőzésvezető.

Érdekesség, és a szoros küzdelemre jellemző, hogy a leállítás pillanatában a három pontozó közül egynél döntetlenre állt az összecsapás, illetve Lomacsenko (86:84), és Linares (86:84) megosztva vezetett egy-egy ítésznél.

Ezzel az értékes győzelemmel Lomacsenko újabb történelmi rekordot döntött meg, ugyanis a 30 éves ukrán kiválóság mindössze 12 profi mérkőzés alatt három súlykategóriában is eljutott a világbajnoki címig, erre pedig korábban még senki sem volt képes!

www.profiboksz.hu

A kiütés





 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik