Profi boksz: Lomacsenko a WBC-nél is világbajnok lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.01. 08:03
null
Vaszil Lomacsenko (balra) egyhangú pontozással verte meg Luke Campbellt (Fotó: Boxing News)
Kifejezetten magas színvonalú, a vártnál kiegyenlítettebb mérkőzést vívott egymással szombaton éjszaka Londonban, az O2 Arénában az ukrán Vaszil Lomacsenko (14–1, 10 KO/TKO) és a brit Luke Campbell (20–3, 16 KO/TKO).  

 

Az előbbi öklöző birtokában lévő WBA, WBO könnyűsúlyú világbajnoki címekért, valamint a WBC gazdátlan övéért folyó küzdelem favoritja toronymagasan az ukrán Lomacsenko volt, azonban ahogy az gyorsan kiderült, a brit Campbell (aki riválisához hasonlóan olimpiai bajnoknak is vallhatja magát), nem a levegőbe beszélt akkor, amikor a jól sikerült felkészüléséről nyilatkozott.

A magasabb, hosszabb karokkal rendelkező Campbell a találkozó folyamán végig rendkívül koncentráltan és fegyelmezetten tartotta magát, nem ment bele kockázatos ütésváltásokba, így az általában magas hőfokon vibráló, veszélyesen támadó Lomacsenko sem tudott olyan látványos fölényt kialakítani, amit a korábbiakban megszokhattunk tőle.

Az ukrán fenomén ezzel együtt kézben tartotta a ringben történő eseményeket, de csak az ütközet végén volt képes nagyobb bajba sodorni ellenfelét. A testre is gyakorta támadó Lomacsenko a 11. menetben padlóra tudta küldeni a megrogyni látszó Campbellt, de az idő előtti lezárás elmaradt, így a pontozók kezébe került a két kiváló bokszoló sorsa, a bírók pedig 119:108, 119:108, 118:109 arányú egyhangú döntéssel Lomacsenkót látták jobbnak.

A súlycsoportoktól függetlenül is napjaink egyik, ha nem a legjobbjának tartott ukrán világklasszis így már három címet birtokol könnyűsúlyban, a rekordja pedig 14 győzelem (ebből 10 KO/TKO), 1 vereség, 0 döntetlen.

www.profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik