Profi boksz: Joshua pontozásos győzelemmel vágott vissza Ruiznak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.07. 23:13
null
Joshua (balra) esélyt sem hagyott Ruiznak, végig irányította a meccset, nagy fölénnyel győzött (Fotó: Twitter/BBC)
A brit Anthony Joshua (23–1, 21 KO-TKO) a júniusi veresége után a visszavágón esélyt sem adott a mexikói-amerikai Andy Ruiznak (33–2, 22), akit iskolabunyóval, nagy fölénnyel, pontozással győzött le Szaúd-Arábiában, ezzel négy szervezetnél is újra nehézsúlyú világbajnok lett.

 

Anthony Joshua több mint három év után először lépett ringbe kihívóként, azok után, hogy a mexikói származású amerikai Andy Ruiz Jr. elleni első meccsét és azzal együtt négy világbajnoki övét (WBA, IBF, WBO, IBO) júniusban 7. menetes TKO-val elveszítette. A szaúd-arábiai visszavágón Joshua úgy kezdett, ahogy egy sikerre éhes kihívótól elvárható. Próbálta kezdettől irányítani a meccset, és az első menet végén a jobbegyenese után kissé fel is repedt Ruiz szemöldöke.

Igazán nagy ütést azonban nem tudott bevinni a brit, viszont a folytatásban is rendre ő talált, pontosabb, gyorsabb volt. Akadt egy-két jó pillanata Ruiznak, de összességében úgy festett a meccs, hogy Joshua ütött, talált, majd mielőtt válaszolt volna Ruiz, már odébb is állt.

Szikrázó ütéseket hét menet után sem láthattunk, ám annyival jobb volt Joshua lábmunkája és annyival több kisebb-nagyobb találatot vitt be, hogy hamar egyértelművé vált, Ruiz ezen a mérkőzésen is csak kiütéssel nyerhet. Viszont már csak a jóval nagyobb súlya és a beszedett ütések miatt is meglehetősen kevés esély mutatkozott arra, hogy ez újra összejöhet neki.

A 8. menetben azért sikerült közel kerülnie Ruiznak a kihívóhoz, majd egy kombinációval is betalált. Ez volt az első olyan felvonás, amelyben jobbnak tűnt a címvédő. Ám a 9. menetben már nem tudta fokozni a nyomást, és Joshua ott folytatta a meccset, ahol a 7. menetben abbahagyta.

A hajrá is egyértelműen Joshuáé volt, aki nagy fölénnyel győzött mindhárom pontozónál (kétszer 118:110, egyszer 119:109). Ezzel visszaszerezte a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki öveit, és készülhet a folytatásra – azaz a címegyesítésre – Tyson Fury (29–0–1, 20 KO-TKO) vagy Deontay Wilder (42–0–1, 41) ellen.

PROFI BOKSZ, NEHÉZSÚLYÚ CÍMMECCS
Andy Ruiz Jr. (amerikai)–Anthony Joshua (brit) – egyhangú pontozással

NEHÉZSÚLYÚ FELVEZETŐ MECCSEK
Mahammadrasul Majidov
(azeri)–Tom Little (brit) – TKO (2. menet)
Dillian Whyte
(brit)–Mariusz Wach (lengyel) – egyhangú pontozással
Filip Hrgovic
(horvát)–Eric Molina (amerikai) – KO (3. menet)
Alekszandr Povetkin (orosz)–Michael Hunter (amerikai) – megosztott döntetlen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik