Jó meccset vívtak, utána szimpatikusan nyilatkoztak (Fotó: AFP)

„Povetkin nagyon kemény ellenfél, ezt most is bebizonyította a balhorgaival és a kontráival. Nem érdekelt, hogy hét, kilenc vagy akár tizenkét meneten át tart a meccs, a győzelem kellett. Azért jó, hogy ismét kiütés lett a vége” – mondta Joshua, aki 22 győzelméből 21-et idő előtt aratott, egyedül a Povetkin elleni meccsét megelőző ütközetét, a Joseph Parker elleni márciusi összecsapását nyerte meg pontozással.

A 28 éves brit bunyós következő mérkőzéséről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Wembleyben lesz, talán jövő áprilisban. Joshua régi álma a címegyesítés, a jelentősebb övek közül egyedül a WBC szervezeté nincs nála, ezt Deontay Wilder december elsején teszi kockára Tyson Fury ellen.

Az első hat menetben még biztatóan bokszoló, a hetedik menetben azonban technikai KO-val legyőzött Povetkin emelt fővel viselte a vereségét.

„Mindenkinek köszönöm, aki aggódott értem, jól vagyok. Kikaptam. Úgy éreztem, jobban állok, de egy ütést elmértem, Joshua ellenakcióba lendült, és akkor már semmit sem tehettem. Erősebb volt nálam” – ismerte el nagyon szimpatikusan Povetkin.

Edzője, Andrej Rjabinszkij hasonló hozzáállással nyilatkozott a meccsről.

„Az angol közönség szereti, ha egy bokszoló mindvégig küzd, még akkor is, ha veszít. Alekszandr addig küzdött, amíg volt ereje. Megmutatta, mekkora sportember, egy rossz szavam sem lehet rá, ilyen a boksz – mondta a szakember. – Joshua erősebb volt, gratulálunk neki, és már a következő lépést tervezzük. Nagy meccs volt.”