Profi boksz: győzelemmel tért vissza Oleg Maszkajev

Vágólapra másolva!
2012.12.31. 08:11
Hároméves kihagyás után lépett ismét szorítóba a korábbi nehézsúlyú WBC-világbajnok, Oleg Maszkajev a vasárnap esti moszkvai profi bokszgálán. A 43 éves kazah születésű orosz bunyós visszatérő ellenfélnek a legutóbbi nyolc mérkőzését zsinórban elveszítő jamaicai Owen Becket választotta, aki a papírformának megfelelően folytatta rossz sorozatát, és ezúttal is kapitulált.

A gyenge színvonalú találkozón a 36 éves Beckre már a nyitó menetben rászámolt a vezetőbíró, de az idő előtti befejezés ekkor még elmaradt. A feltűnően lassú Maszkajev a 2. felvonásban megsérült a jobb szemén, és láthatóan zavarta is az erősen vérző repedés, de szerencséjére rövidre tudta zárni a küzdelmet még azelőtt, hogy súlyosbodott volna az állapota.

A harmadik menetben Beck másodszor is padlóra került (egy fejre irányuló Maszkajev-kontra után bemutatott egy hátra bukfencet a jamaicai öklöző), majd alig pár másodperccel a szünetet jelző gong előtt újra számolni kellett rá, és nem sok hajlandóságot mutatott a folytatásra, a vezetőbíró pedig ezt látva technikai K. O.-val leléptette. A győztes Maszkajev új rekordja: 37 győzelem (ebből 28 K. O./T. K. O.), 7 vereség, 0 döntetlen.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik